Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.11.2016, 18:46:59
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Personal eu nu am ce-i reproșa. Am avut cândva o problemă de rezolvat la Arhiepiscopie, de care nu am a mă plânge.
Pai vezi? Spre deosebire de tine, noi n-am avut nicio problema. Nu ne-a dat, nu ne-a luat, nu ne-a rezolvat. S-ar putea sa nu ne placa privirea lui, sau cine stie ce bube-n cap sa credem ca are... Atat timp cat nimeni nu ne cere sa judecam sau sa ne pronuntam in problema acuzatiilor, indiferent de ceea ce ni se pare, cred eu ca e mai corect sa-L lasam pe Dumnezeu sa scoata la lumina raul, daca e rau. Dar, chiar daca se va dovedi pe parcurs vreun rau, si va fi inlocuit din functie, iarasi nu-i treaba noastra. Sa nu fim in locul lui! Nici macar unul dintre noi, cei ce ne dam cu parerea pe-aici, sa nu indrazneasca sa se creada mai drept si mai cinstit in fata lui Dumnezeu, decat el, astfel incat sa fie indreptatit sa faca speculatii!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 10.11.2016, 19:27:50
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Cred că atât tu, cât și Dragoș, dacă ne-am afla într-un autobuz și ați vedea pe unul, fie și purtând rasă călugărească, băgând mâna în buzunarul cuiva, ați striga în gura mare, ca să-i preveniți pe toți, iar hoțul să fie făcut de rușine. Poate după aceea v-ați și ruga pentru el, însă nu cred că I-ați lăsa rezolvarea situației direct lui Dumnezeu, așa cum fac, de regulă, românii, din păcate.
Vechi 10.11.2016, 19:40:48
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Cred că atât tu, cât și Dragoș, dacă ne-am afla într-un autobuz și ați vedea pe unul, fie și purtând rasă călugărească, băgând mâna în buzunarul cuiva, ați striga în gura mare, ca să-i preveniți pe toți, iar hoțul să fie făcut de rușine. Poate după aceea v-ați și ruga pentru el, însă nu cred că I-ați lăsa rezolvarea situației direct lui Dumnezeu, așa cum fac, de regulă, românii, din păcate.
Legătura cu ÎPS fiind...?
Reply With Quote
Vechi 10.11.2016, 19:46:14
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Legătura cu ÎPS fiind...
... evidentă. Părerea mea.

Suntem în autobuz eu, Ioan, Moș Neagu, tu, Copăcel, flying și mulți alții; între care și un călugăr. Vă atrag atenția că eu merg des pe traseul ăsta și îl știu pe acest „călugăr”. În plus, mi-au mai zis de el și alții; că e hoț. Ioan confirmă. Strigăm, ca să-i prevenim pe toți.
Flying îmi spune: Nu judeca, pentru a nu fi judecat!
Copăcel îmi dă un link către un radio obscur, de internet, unde un alt purtător de rasă se jură că cel din autobuz e demn de toată stima.
Moș Neagu zice: Nu ți-au plăcut ochii lui. Lasă-l în plata Domnului, nu vezi că e călugăr?
Te-a întrebat cineva ceva? îmi spui tu. Sărumâna, părinte!

În cele din urmă, lumea ne va da jos din autobuz pe mine și pe Ioan, și toată lumea își va vedea de drum.

Last edited by CristianR; 10.11.2016 at 20:09:29.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2016, 19:55:50
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Deci l-ai văzut tu furând. Ok, șapo!
Reply With Quote
Vechi 10.11.2016, 20:02:12
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Deci l-ai văzut tu furând. Ok, șapo!
Oare tu te bazezi numai pe ceea ce vezi efectiv cu ochii?
Vechi 10.11.2016, 20:07:35
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Când se poate încadra lejer la "bârfă", da.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2016, 20:12:07
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Cristian, da-le pace....
Noi am spus ce am avut de spus, fara sa fantazam vreun pic si fara sa spunem, de fapt, prea multe...
Din pacate sunt altii, deloc binevoitori, care acum vor spune vrute si nevrute profitind de ocazie, iar tensiunea dintre oameni va creste inca mai mult si tot asa... Dumnezeu cu mila!
Reply With Quote
Vechi 10.11.2016, 21:01:39
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
Arsenie Boca spunea ca daca vezi un calugar beat sa nu razi de necazul lui ci sa-l incerci sa-l ajuti si ulterior sa te duci sa te spovedesti lui .

Pai singura chestie comuna intrea a fi beat si a lua spaga este ca amandoua actiunile sunt pacate sau patimi.

Extrapoland Arsenie Boca a zis ca atunci cand vezi un calugar cu pacate vizibile sau cu patimi vizibile sa nu-l arati cu degetul si sa incerci sa-l ajuti
si apoi sa te spovedesti lui.

De ce asta ? Pai eu am o explicatie: Daca acel calugar ajunge sa se lupte vizibil cu patima asta nu inseamna ca este cel mai nenorocit ci inseamna ca Dumnezeu a vazut la el ceva foarte deosebit , astfel incat satana a devenit extrem de gelos si i-a trimis patimi mai puternice.

Ceea ce vedem noi este doar caderea. Si judecam ceea ce vedem.De aceea suntem supusi greselii. Dar Dumnezeu vede tot si ceea ce nu vedem noi.
Daca Dumnezeu vroia, Teodosie nu ar mai fi fost Episcop.
Dar daca Dumnezeu indica altfel, atunci de ce sa ma impotrivesc ?
Foarte des noi uitam de vointa lui Dumenzeu si confundam vointa noastra cu vointa lui Dumnezeu, si judecam lucurile prin aceasta optica. Ceea ce este o greseala.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2016, 21:30:21
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Extrapoland Arsenie Boca a zis ca atunci cand vezi un calugar cu pacate vizibile sau cu patimi vizibile sa nu-l arati cu degetul si sa incerci sa-l ajuti si apoi sa te spovedesti lui.
De acord cu asta, atunci când este între tine și el. Când nu-i privește pe alții foarte mulți. Dacă văd un preot beat nu-l fac de rușine, nu-l spun nimănui. Dacă fură sau ia mită, îi spun direct și mă rog pentru el. Dacă nu ascultă, trebuie spus superiorului său. Când păcatul lui nu-l mai afectează doar pe el sau pe tine, trebuie scos afară. De aceea Biserica are judecata și canoanele ei.

Citat:
Ceea ce vedem noi este doar caderea. Si judecam ceea ce vedem.De aceea suntem supusi greselii. Dar Dumnezeu vede tot si ceea ce nu vedem noi.
Daca Dumnezeu vroia, Teodosie nu ar mai fi fost Episcop.
Dar daca Dumnezeu indica altfel, atunci de ce sa ma impotrivesc ?
Dumnezeu ne lasă în păcatele noastre dacă noi nu vrem să ne îndreptăm. Dacă eu vreau să mă fac preot și dau mită pentru că mi se cere, hrănesc patima episcopului; dacă tu faci la fel și Ioan la fel, în loc să-l ajutăm să se îndrepte, mai rău îl afundăm în patima lui, și ne aflăm și noi complici și vinovați. Iar când el va fi dat în vileag, vom sări să-l apărăm, pentru că și vinovăția noastră ar ieși la iveală. Și uite așa ne afundăm cu toții în mocirlă.
Pe când, dacă eu, primul căruia mi s-a cerut mită, aș fi refuzat și aș fi făcut cunoscut lucrul ăsta celor de mai sus; și dacă și voi, ceilalți, ați fi refuzat, atunci am fi omorât păcatul în fașă și toată lumea s-ar fi îndreptat.

Citat:
Foarte des noi uitam de vointa lui Dumenzeu si confundam vointa noastra cu vointa lui Dumnezeu, si judecam lucurile prin aceasta optica. Ceea ce este o greseala.
Voința lui Dumnezeu nu include niciodată păcatul.