Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.11.2016, 22:00:55
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Un memoriu care-i arde obrazul Arhiepiscopului Înalt Preasfințite Părinte Arhiepiscop,

Cu lacrimi în ochi și cu multă durere în suflet, preotul Constantin Duțulescu vă scrie această ultimă întâmpinare a unui om de zeci de ani, singur, bolnav și permanent trist de situația care mi s-a întâmplat și de cea prezentă. Cu ani în urmă am fost numit preot la Valea Mare Podgoria, aici venind prin concurs din postul de diacon de la Episcopia Râmnicului și Argeșului. Ca și astăzi, atunci și puțin mai încoace, parohiile libere erau puține și candidați mulți pe o parohie. Legea pensiilor era aceeași ca și astăzi, iar parohiile se ocupau cu candidați merituoși, cinstiți și alegerea se făcea corect, de către Consiliul Eparhial după meritul fiecărui candidat. De la o vreme încoace, parohiile bune se ocupă de candidați cu bani grei și cu multe relații, deși sunt foarte slab pregătiți. Am candidat pe o parohie ocupată atunci de un preot la vârsta de 78 de ani, care cu greu a fost pensionat. Foarte frumos până aici! Astăzi, Permanența Sfintei Arhiepiscopii a Argeșului a hotărât să mă pensioneze (în neconcordanță cu hotărârea Sfântului Sinod, care a hotărât ca preoții să fie trecuți la pensie la 70 de ani și nu la 65 de ani, cum se procedează în Eparhia Argeșului). Putem da exemple: Eparhia Râmnicu Vâlcea, Arhiepiscopia Bucureștiului și majoritatea Eparhiilor din țară înțeleg și respectă activitatea preotului depusă și niciunul dintre preoți nu a fost scos la pensie mai devreme de 70 de ani. Preoți care și-au făcut și își fac datoria cu demnitate astăzi, în Eparhia Argeșului, în plinătatea forțelor, sunt înlăturați prin pensionare la 65 de ani din parohiile pe care le-au condus și de care sunt legați sufletește, de enoriașii lor și de munca depusă în comunitate. În schimb, lichelele din Protoierie și Eparhie sunt tolerate și nimeni nu se leagă de ei și nu le văd lipsa de activitate sau alte neplăceri pe care le produc prin comportamentul lor.

„Ați bătut cu pumnul în masă, zicând: NU!”

Să-mi fie iertată îndrăzneala de a arăta că în Sfântul Sinod avem astăzi ierarhi la vârsta onorabilă de 80 de ani, 85, 90 și chiar 95 de ani. Pentru aceștia, Casa Pensiilor nu are lege la 65 sau 70 de ani, cum au preoții de mir, care au greutăți, familie, copii etc? În ce mă privește, la Parohia Valea Mare s-a lucrat cu mult tact, răbdare și înțelepciune. Nu are de unde ști Permanența dumneavoastră activitatea mea aici în 25 de ani și de cea de la Episcopia Vâlcii, 14-15 ani stând acolo în ascultare, muncă și umilință. Am mâncat mămăligă mucegăită cu familia, pe când consilierii dumneavoastră astăzi, în jurul preasfinției voastre, servesc o pâine franzelă. După sfințirea Bisericii din 1993, v-am rugat să-mi dați și mie voie să-mi refac viața după atâția ani de singurătate. Ați bătut cu pumnul în masă, zicând: „NU! Mă mustră conștiința și ce zice Sfântul Sinod și Canoanele Bisericii dacă îți dau dreptul să te recăsătorești”. Dar pentru zecile de cazuri de preoți divorțați și recăsătoriți, ba chiar promovați în oraș, nu vă mai mustră conștiința ca pentru mine? Și Sfintele Canoane cum și Sfântul Sinod nu vă sancționează ca pentru mine? Sunt un om bolnav, de zeci de ani mă chinui singur, niciodată în activitatea mea de preot nu v-am creat rușini, greutăți sau neplăceri. Grija de Sfânta Biserică, de gestiune și de inventarul Parohiei au fost viața mea.

„Nu crăpa pământul dacă mi se îngăduia să rămân în activitate un an-doi”

În anul 2008 am vrut să vând un teren al Bisericii care a fost și este islaz. Suma de 15 miliarde pe atunci o donam cu acte Sfintei Episcopii a Argeșului, pentru ajutorarea lucrărilor de aici. Cu o zi înainte de tranzacție ați trimis soli că nu mai sunteți de acord cu înstrăinarea terenului, deși anterior Consiliul Eparhial și Permanența Eparhială a Argeșului mi-au dat două aprobări să pot vinde terenul respectiv. Cu plăcere multă, cu Consiliul Parohial Valea Mare am cedat din trupul parohiei 3 părți, cu dorința să ajutăm Episcopia, Valea Mare rămânând cu doar 250 de case, respectiv partea mai slabă economic decât ce am donat. Am donat Episcopiei atâtea valori, printre care și biblioteca parohială. Din luna martie nici până astăzi Episcopia nu mi-a făcut adresa de scoatere a lor din inventar. În decursul timpului am ajutat biserici, mănăstiri, oameni nevoiași cu bani grei și materiale etc. Biblioteca Județeană Pitești și Muzeul Golești au fost și ele onorate cu lucruri de valoare scoase oficial din inventarul Parohiei. Arăt că la Muzeul Golești s-au primit donații foarte multe din gospodăria părinților mei și oriunde mi s-a cerut, de superiori, am contribuit printre fruntași. Alte multe activități le cunoaște Bunul Dumnezeu. Nu crăpa pământul dacă Permanența Episcopiei mă mai îngăduia sau mă îngăduie să rămân în activitate circa un an-doi, cum la mulți alți preoți în situația mea le-ați îngăduit. Eu vă mulțumesc, Înalt Preasfințite, pentru cât m-ați apreciat și poftesc Permanența dumneavoastră ca la termen să vină să le predau gestiunea, inventarul și cheile bisericii. Poate atunci aceștia vor avea liniște și odihnă deplină. Mă întreb cine va mai executa frumoasele cântări și slujbele în biserica din Valea Mare? Nu mai vorbesc de axioanele duminicale, de cele praznicale, cum și frumoasele cântări din Catavisier, Triod Penticostar sau Indiomerar. Părintele Irimescu, pe care mi l-ați trimis și l-am primit sau poate alții tot de valoarea lui, produși ai vestitei Teologii din Pitești, care dau târcoale bietei Parohii Valea Mare, văzând că totul este pus la punct de-a gata! Vă mulțumesc Înalt Preasfințite Stăpâne că m-ați hirotonit din prim diacon în preot și vă sărut dreapta.
Preot, Constantin Duțulescu
Vechi 11.11.2016, 22:03:24
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Nu numai că scrisoarea preotului Constantin Duțulescu n-a găsit vreo înțelegere sau vreun strop de bunăvoință la Arhiepiscopie, dar rezultatul concret a fost pe cât de rapid, pe atât de sec, semănând parcă a sentință îmbrăcată în cuvinte meșteșugite. La scurt timp după ce epistola a poposit la destinație, consilierul administrativ bisericesc din cadrul Arhiepiscopiei, Dan Obrocea, împreună cu economista Elena Mihordea, au înștiințat „cu frățească dragoste” Protoieria Pitești să întocmească dosarul de pensionare a preotului Duțulescu, pentru limită de vârstă. Iată drăgăstoasa adresă, venită ca epilog al acestei povești triste prin care a trecut și trece unul dintre cei mai respectați slujitori ai Domnului din județ, nevoit să-și încheie cariera printr-o ușă trântită în nas:
„În conformitate cu înalta rezoluție de pe temei nr. 1990/2012, cu frățească dragoste vă rugăm să procedați la întocmirea dosarului pentru pensionare-limită de vârstă, a PC Preot Duțulescu Constantin, preot paroh la parohia Valea Mare. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.”
Vechi 11.11.2016, 22:15:12
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Acuzele lansate de preoti la adresa atotputernicului episcop al Husilor, PS Corneliu, i-au fãcut pe unii slujitori ai Domnului sã spunã ce se petrece în interior. Se vorbeste, pe la colturi, de cadouri de mii de euro care se fac episcopului, la tot felul de sfintiri sau instalãri de preoti, bani care sunt “livrati” direct Preasfintitului. De altfel, un preot din zona Vaslui vorbea, deunãzi, de o sumã de 15.000 de euro datã cadou episcopului, atunci când a fost preotit. Altii spun cã o parohie costã, în Vaslui, cu aprobarea directã a episcopului Corneliu, între 10 si 20.000 de euro, aceeasi sumã fiind necesarã si atunci când vrei sã te pui bine cu mai-marele preotilor din judetul Vaslui. Mai nou, spun unii preoti, la adãpostul anonimatului, temându-se sã nu fie acuzati de luare de mitã sau primire de foloase necuvenite, PS Corneliu ar fi cerut ca sumele care se plãtesc pentru a înlesni primirea unei parohii sã fie transformate în… aur. Dacã astfel de informatii se confirmã, putem spune cã sunt fapte foarte grave care se petrec în interiorul unei institutii pentru care statul român are legi, la fel ca pentru toti cetãtenii acestei tãri.
“Când am fost preotit, i-am dat 15.000 de euro episcopului. Nu am primit nicio chitantã, nimic. Acum, mi se cere 20.000 de euro, altfel mã va muta din parohie”, spunea, în urmã cu câteva zile, sub protectia anonimatului, un preot din judet, care astepta cu teamã decizia episcopului. Este doar unul dintre cazurile de preoti care sunt mutati disciplinar din ordinul PS Corneliu, la zeci de kilometri distantã de parohiile lor, pentru situatii care de care mai ciudate. Ultimul scandal a izbucnit la Bârlad, la Biserica “Sf. Spiridon”, unde preotul paroh a fost trimis într-un capãt de judet, ca pedeapsã de la PS Corneliu. Preotilor li se pun biruri foarte mari si dacã vor sã fie protejati trebuie sã dea spaga de rigoare cãtre episcopul Husilor: 20.000 de euro de fiecare preot. Abaterile disciplinare ale preotilor mutati abuziv de la Bârlad sunt tot de naturã financiarã, nãscociri ale episcopului: ba cã unii n-au renovat biserica (Domneascã) si se certau între ei mai rãu ca la usa cortului, fiind înregistrate nu mai putin de 33 de reclamatii la Episcopie, în timp ce un preot ar fi avut datorii la Episcopie de 240 de milioane de lei vechi! “Vã spun ceva ce n-am spus la nimeni. Pãrintele protopop a spus: <<Du-te si dã-i 20.000 de euro episcopului si te lasã acolo pânã mori!>>. N-a avut acei bani si a fost trimis urgent la pensie. S-a îmbolnãvit de inimã, mama a ajuns la Psihiatrie, eu m-am îmbolnãvit de diabet, fac insulinã”, a spus unul dintre preotii din Bârlad, în fata enoriasilor. Se spune cã, pentru a fi în gratiile episcopului, trebuie sã plãtesti între 10 si 20.000 de euro, pentru a fi lãsat în pace în parohia ta; bani care se achitã cu titlul de cadou de cãtre preotii “cãlcati” de PS Corneliu.
Cadourile cãtre Episcopia Husilor: 3 milioane de euro!
La un calcul simplu, tinând cont cã sunt în jur de 300 de preoti în judet si fiecare a plãtit în jur de 10.000 de euro pentru o parohie, rezultã cã totalul cadourilor oferite de preotii din judet cãtre Episcopie ar ajunge la peste trei milioane de euro. O sumã frumusicã, pentru care nu existã chitante sau facturi. Mai nou, spun unele surse, la adãpostul anonimatului, temându-se de un flagrant al DNA sau altor institutii abilitate, episcopul ar fi cerut ca sumele care trebuie oferite drept cadou sã fie transformate în aur, metal pretios care este oferit cu dãrnicie de preotii disperati. De altfel, la o parohie din zona Spitalului Judetean, se spune cã s-a plãtit o sumã frumoasã pentru a primi parohia respectivã, în jur de 500 milioane lei vechi, fapt care ne face sã ne întrebãm: când vor decide institutiile statului sã aplice legea si în Eparhia Husului?
Vechi 11.11.2016, 22:21:08
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Parohi din satelele mici ale Româniai se plâng că trăiesc de pe-o zi pe alta și că asigură servicii gratuit, pentru că enoriașii nu au cu ce să îi plătească și că, tocmai din această cauză, trăiesc la limită. "Vă rog să nu îmi apară numele, pentru că eu trebuie să dau ascultare celor mai mari și nu am voie să vorbesc de rău despre aceste aspecte. «Salariul» mi-l fac din venituri care nu depășesc 500 de lei pe lună, fiind într-un sat cu bătrâni, cărora nu le poți pretinde costuri ridicate pentru aceste lucruri. Într-adevăr, trebuie să ne gândim întâi la suflet, dar în același timp suntem conștienți că trebuie să și mâncăm, să ne ținem copiii prin facultăți și să plătim datoriile la stat. Nu le putem acoperi pe toate. De aceea creștem porci și găini să le vindem la piață, ca să trăim", a mărturisit un preot din România.

„Ortodoxia nu are un sistem de promovare pe bază de evlavie”

Teologi din București și enoriași se declară dezamăgiți de practicile din sistem. Un teolog masterand, semnat Cain, își face publică nemulțumirea și dorința ca lucrurile se se schimbe în bine. „Am amânat preoția pentru a evita simonia. Ortodoxia nu are niciun sistem de promovare și alegere pe bază de evlavie, verticalitate spirituală și onestitate. Totul e pe pile, bani și relații (....) Mă bucură totuși faptul că peste 100 de ani generația preoțească tânără de acum, forțată de masivă concurență și inflație de preoți, va reuși să schimbe trendul mentalității ortodoxe”, a scris tânărul.
"Cred că Biblia este singurul răspuns pentru fiecare"
Un alt român, semnat Iosif, îndeamnă la înțelegere și toleranță pe cei revoltați de situația din sânul instituției. „Cred că Biblia este singurul răspuns pentru fiecare. (...) ”, crede acesta. Florina, absolventă a Facultății de Teologie – Litere în Baia Mare, refuză să accepte problemele pe care tinerii le reclamă. „Nu este așa cum se spune. Părerea mea este că prea mult doresc unii să se smintească”, sunt cuvintele postate pe site-ul Adevărul. O parte dintre studenți povestesc faptul că mulți colegi de breaslă sunt favorizați. “Dintre noi, studenții, cele mai mari șanse de a ajunge preot le au fiii de preot. La mine în facultate am mulți astfel de colegi, unii dintre ei chiar cu funcții mari. Pot sa spun că într-adevăr baietii preotilor din Bucuresti au note mari fără să se streseze chiar deloc, pe când noi ceilalți, deși facem la un examen o lucrare bună, primim note de maxim 8”, precizează Andrei, student la Teologie, în capitala României.
"Scandalurile și corupția au pătat autoritatea bisericească"
Tinerii își manifestă îngrijorarea față de viitorul ortodoxiei. „E trist că se petrec astfel de lucruri. Scandalurile și corupția au pătat autoritatea bisericească (...) S-a ajuns la o așa decădere morală și încălcarea valorii primordiale ale doctrinei ortodoxe”, scrie Irina. Alte comentarii scot în evidență pregătirea superficială a viitorilor preoți. „Dacă ești bun la studiu nu ai nevoie de șpagă și intervenții. Peste tot e la fel. Cei slabi încearcă să compenseze incapacitatea lor prin bani, și dacă nu le iese sunt frustrați. Am cunoscut nenumărați colegi superficiali și ratați din anul I de facultate și chiar la licență au început cu cadouri și intervenții. E o clasă inferioară care se victimizează”, precizează Nicu.
Bursa șpăgii în preoție

Alte persoane au scos în evidență sumele uriașe care se practică pentru ocuparea unui post în branșă, și care ajung la 30.000 de euro, în orașele cu locuitori bogați, unde veniturile sunt destul de mari. Și în Oltenia se vorbește despre cumpărarea parohiilor pe bani grei. Cifrele vehiculate pleacă de la câteva mii de euro și ajung, potrivit unor teologi, chiar la 10.000 de euro.
Vechi 11.11.2016, 22:57:42
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Doamne apara si pazeste... Cristi, daca afla duhovnicul tau ce postezi pe-aici, nu te mai impartasesti curand!... Ai grija, frate!
Din exemplele date aici, eu am mari rezerve la seriozitate... Haideti sa mai citim si printre randuri.
Va propun cu aceasta ocazie, daca stie cineva de pe forum despre vreun preot divortat (aici spune chiar si recasatorit) care-si continua calitatea de preot-paroh si duhovnic, va rog insistent, dati-l exemplu! Eu stiu pe cineva de care a dat divort sotia, iar pentru asta si-a pierdut aceasta calitate, desi enoriasii ( care stiau metehnele sotiei), l-au iubit si il iubesc inca. Nimic nu a contat... As vrea sa stiu daca totusi prin alte parti ale Romaniei se practica asa ceva, iar daca da, care sunt si unde? Nu zvonuri, ci nume concrete si locatii.
Daca in ochii batranului preot, confratii lui sunt... "lichele", a imbatranit degeaba. Ba mai mult, si-a semnat singur, sentinta!!! Eu as fi fost primul care l-as fi scos din Sf. Altar, pentru multe motive!
Cazul celui din Vaslui... L-ati vazut cum aratra si cum vorbeste? Va doriti un astfel de preot in biserica, sau un astfel de duhovnic? Eu l-am vazut si nu ma mir ca Dumnezeu l-a indepartat de la marele si sfintele Taine!...
Sa nu ne pripim si sa nu mai facem jocul altora, dar mai ales, sa nu facem jocul dezbinatorului!...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 11.11.2016, 23:41:08
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Doamne apara si pazeste... Cristi, daca afla duhovnicul tau ce postezi pe-aici, nu te mai impartasesti curand!... Ai grija, frate!
Din exemplele date aici, eu am mari rezerve la seriozitate... Haideti sa mai citim si printre randuri.
Va propun cu aceasta ocazie, daca stie cineva de pe forum despre vreun preot divortat (aici spune chiar si recasatorit) care-si continua calitatea de preot-paroh si duhovnic, va rog insistent, dati-l exemplu! Eu stiu pe cineva de care a dat divort sotia, iar pentru asta si-a pierdut aceasta calitate, desi enoriasii ( care stiau metehnele sotiei), l-au iubit si il iubesc inca. Nimic nu a contat... As vrea sa stiu daca totusi prin alte parti ale Romaniei se practica asa ceva, iar daca da, care sunt si unde? Nu zvonuri, ci nume concrete si locatii.
Daca in ochii batranului preot, confratii lui sunt... "lichele", a imbatranit degeaba. Ba mai mult, si-a semnat singur, sentinta!!! Eu as fi fost primul care l-as fi scos din Sf. Altar, pentru multe motive!
Cazul celui din Vaslui... L-ati vazut cum aratra si cum vorbeste? Va doriti un astfel de preot in biserica, sau un astfel de duhovnic? Eu l-am vazut si nu ma mir ca Dumnezeu l-a indepartat de la marele si sfintele Taine!...
Sa nu ne pripim si sa nu mai facem jocul altora, dar mai ales, sa nu facem jocul dezbinatorului!...
Părintele Paul Lepadatu imi cunoaște activitatea, e un OM deosebit si luptă efectiv împotriva obiceiului de a ascunde gunoiul , caci dragă Culai există gunoaie si uscaturi destule .

De la Sfânta Împărtășanie am fost oprit când trăgeam fum de țigare, dar in nici un caz pentru ca nu-mi cenzurez atitudinea față de Biserică în astfel de situații nedorite.
Apoi , dragă Culai m-am cutremurat de multe aspecte negative din Mănăstiri, unde există exploatare la maxim in stoarcerea de fonduri pentru Catedrală si "mofturile" Preafericitului .
Te rog sa ma crezi , ca rar am auzit cuvinte de laudă la adresa Preafericitului . Mohneste nemulțumirea, Culai
Vechi 12.11.2016, 00:41:10
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Ioane, chiar daca ma suspectezi ca m-am inteles cu Dragos, nu-i adevarat, crede-ma. Totusi sa stii ca are dreptate: le amesteci, rau!
In primul rand, indiferent de zvonuri, pana nu se prezinta cei care si-au cumparat parohiile, nu avem niciun drept sa vorbim. Sincer ma indoiesc sa recunoasca cineva, fiindca asta este deja o abatere de la legea lui Dumnezeu, iar daca a facut-o, sta linistit cu capul in nisip!!!
In al doilea rand, n-am intalnit pana acum un absolvent smerit si cu vocatie, caruia sa-i fi pretins cineva ceva pentru o parohie meritorie. Dimpotriva, cunosc un caz in care absolventul a fost ajutat de sateni sa ajunga la scoala teologica, iar mai departe, de episcopie. Acum are propria parohie in Bucuresti, este un preot foarte iubit si cu mult har. L-am vazut in urma cu vreun an- doi invitat la "Trinitas", intr-o convorbire duhovniceasca, si m-am bucurat enorm, fiindca a fost vecin cu mine, si a copilarit in mari lipsuri.
Pentru cei ce merita, se ingrijeste Insusi Dumnezeu, pe care tu Il scoti din ecuatie! Indiferent ce spun unii sau altii, chiar daca zvonurile spun ca preotia este o afacere. Dumnezeu stie mai bine rolul preotului in viata crestinului, si nu permite o astfel de anomalie. De ce aplecam urechea la astfel de zvonuri? Chiar daca or mai fi pe ici-pe colo si cazuri reale, nu aceasta-i regula, fiindca orice biet crestin stie sa se fereasca de mania lui Dumnezeu; cu atat mai mult inaltpreasfintitii pe care-i acuzam sau suspectam!...
Moshule, ma abtin sa vorbesc deschis cu fratia voastra. Am nenumarate motive.
Va spun doar un lucru: dvs., care sunteti atat de moral(ist) de obicei si care va prefaceti fara nici o jena (fata de propria constiinta, cred, mai intai) ca sunteti un om "bun", luati seama: vom fi judecati pentru fiecare cuvintel scos pe gura sau pe tastatura.
Faceti lucruri deosebit de proaste aici. Sa nu ziceti ca nu v-am atras, iarasi, atentia.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2016, 00:47:04
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Părintele Paul Lepadatu ...
Un om care nu imi place in mod deosebit. Chestie de gust, de preferinte ale fiecaruia (prefer duhovnicii mai putin aspri/radicali).
Insa il consider un preot de exceptie, un barbat remarcabil. Am participat la multe slujbe in biserica "Sfantul Mercurie" precum si la alte activitati si pot spune, cu mana pe inima, ca preoti ca acesta ar trebui sa fie invatatorii viitorilor preoti.
Sa-i dea Dumnezeu sanatate si putere! - ca e nevoie de multa putere in harababura de azi.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2016, 01:05:13
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Sa-i dea Dumnezeu sanatate si putere! - ca e nevoie de multa putere in harababura de azi.
Amin , amin , amin !
Vechi 12.11.2016, 01:22:40
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
dragă Culai există gunoaie si uscaturi destule .
Vezi ca ai gresit adresa ,trebuia sa postezi in "Raspunsuri duhovnicesti".