![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Bună ziua,m.am spovedit pe la Paste,am zis toate păcatele și am primit canon,pe care nu l.am citit mereu iar acum vreau din nou,dar la altă mănăstire,pot să mai spun odată păcatele,chiar dacă le mai spusesem atunci la Paște?simt că dacă le mai spun odată m.aș simți mai bine.
|
|
||||
|
||||
![]()
Dacă acele păcate nu le-ai mai făcut, nu le mai mărturisești, pentru că ar însemna că nu crezi că ți-au fost iertate. Mărturisești, însă, faptul că nu prea te-ai ținut de canon. Și cauți să-ți amintești ce păcate ai făcut de la Paști până acum. Pe astea să le spui, plus ceea ce eventual ai trecut cu vederea la spovedania anterioară.
E bine să îți alegi un duhovnic la care îți place să te spovedești, să nu te duci când la unul, când la altul. Ca și doctorului, duhovnicului îi trebuie timp să te cunoască, să te înțeleagă mai bine ca să știe care sunt leacurile de care ai nevoiee.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spovedania regulată este necesară pentru a te angaja într-o primenire și o creștere sufletescă întru Hristos. Regulată și frecventă, cel puțin pentru început. P.S. Că ai zis, e bine. E un bun început. Spovedania însă nu se reduce la a zice (o listă de fapte pe care le considerăm păcate). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Scopul spovezii nu este sa ne simtim bine. Desigur, dupa o spovada buna ne simtim bine, liberi, usori, de parca am zbura. Dar nu pentru ca sa ne simtim astfel ne spovedim.