![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Hai noroc! Hîk! P.S. Eu n-am gura, dara spui tutulor cusurul ce are si nimeni nu se supara pe mine. (OGLINDA) * Copaie peste copaie La mijloc carne de oaie. (SCOICA * Tartacuta neagra Preste cimp alearga. (OCHII) * Apa de frunza, funie de lemn si putul de pamint. (TUTUNUL, CIUBUCUL SI LULEAUA) * Nuia Vijiia Ocolii tara cu ea; Mai ramase un crimpei De-l facui obor de miei. (GINDUL) * in padure crescui, in padure nascui, Acasa daca m-aduse Hora-mprejuru-mi se puse. (MASA) * Ma dusei in munte sa-mi caut caii. Caii nu-i gasii, dara vazui vintul rasturnind pamintul. (PLUGUL) * Siciita, vai de ea, sade-ntr-un virf de nuia. (ALUNA) * Dobra suptirica imi umple ulcica. (CANDELA) * Moara ferecata; cioara spirciietoare; doi luceferi; doua brazde trase pe o poienita, s-o claie darimata. (CAPUL) * Suna tuna, jos rasuna, Negrele s-aduna. (CALUGARITELE CE VIN LA BISERICA CIND TOACA) * Striga gagiul din padure si gajgura din gura. (LAUTARUL SI VIOARA) * Cu coarne ca boul, cu sa ca un cal, se urca pe copaci ca un sarpe. (MELCUL) * Buturuga bulbura, sade jos si tulbura. (PUTINEIUL) * Ate-ntinse Gheme strinse. (PEPENELE) * Oala de bou, varza de oaie si carne de roman. (CIZMA, INCALTATA CU CIORAPUL DE LINA) * Retevei de tei Limba de balaur. (SABIA) * Am o fata trentaroasa sade cu voda la masa. (VARZA) * Sunai friul in curte si auzi murgul din munte. (CLOPOTUL) * Doua merg si doua stau, Doua judecata n-au. (SOARELE SI LUNA CERUL SI PAMINTUL FOCUL SI APA) * In padure nascui, In padure crescui, Acasa daca m-aduse, Vataf de curte ma puse. (PRAGUL) * Cerbii zbiara, ciutele s-aduna. (CLOPOTUL) Last edited by ioan67; 24.11.2016 at 03:44:41. |
|
|