![]() |
![]() |
|
#281
|
||||
|
||||
![]()
Guacamole - o mîncare fenomenală și foarte sățioasă!
Rețetă: avocado pisat cu furculița și ceapă. Avocado să fie moale, adică bine copt. Trebuie să așteptați cîteva zile să se coacă. Are gust de salată de vinete cu maioneză. De preferință se consumă cu pîine integrală.
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. |
#282
|
||||
|
||||
![]()
Ciocolată simplă
Masa de cacao se topește lent la Bain-Marie și imediat se amestecă miere lichidă în proporție de 2/1 (jumătate miere nezaharisită). Ciocolata se întărește imediat și nu neapărat la frigider. Eu o consider mîncare, nu desert.
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. |
#283
|
||||
|
||||
![]()
E mai bun cu usturoi. :)
|
#284
|
|||
|
|||
![]()
1 kg ciuperci, 2 cepe, 1 țelină, 2-3 morcovi, 1 pastârnac mic, 1 frunză de dafin, enibahar, sare, piper
Ceapa se curăță și se taie peștișori, apoi se călește în ulei. Ciupercile se spală, se curăță, se taie felii și se pun peste ce,apă, adăugându-se și o ceașcă de apă. Se lasă la fiert câteva minute. în acest timp se rad zarzavaturile pe răzătoarea mare și se adaugă peste ciuperci. Se fierb bine, apoi se adaugă sare și piper după gust, foaia de dafin și puțin enibahar. Când este gata se poate adăuga și pătrunjel verde tocat. (Mănăstirea Christiana) |
#285
|
|||
|
|||
![]()
In post cand e dezlegare la peste se pot manca fructe de mare?
Multumesc. |
#286
|
||||
|
||||
![]()
Afirmativ.
__________________
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) |
#287
|
||||
|
||||
![]()
În rest, chiar și fructe de pădure: iepuri, căpriuare, cerbi și veverițe.
__________________
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori" |
#288
|
||||
|
||||
![]()
pofta mare la fructe...pardon...veverite!
__________________
Cel ce nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire |
#289
|
||||
|
||||
![]() Citat:
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
#290
|
||||
|
||||
![]()
reteta de drob (de) legume
• 2 morcovi • 1 țelină • 4 cepe • 3 căței de usturoi • 3 cartofi • 1 cană de orez • 200 g de ciuperci • 100 g de măsline • 1 legătură de pătrunjel • 1 legătură de mărar • 1 legătură de spanac • 50 g de pesmet • sare, piper, oregano, boia dulce Preparare Mai întâi, pregătim două cratițe. Într-una punem la fiert cartofii în coajă (bine spălați înainte), cu apă cât îi cuprinde, iar în cealaltă, orezul. La 1 cană de orez, se pun 2 căni de apă. După primele clocote, se pune capacul peste orez, și se lasă 10 minute, fără să ridicați capacul, apoi se închide focul și se mai lasă 10 minute, cu capacul acoperit. În acest interval, orezul va absorbi apa rămasă, și va fi bine fiert. Între timp, se curăță ceapa și usturoiul, se toacă fin, și se călesc în puțin ulei. Se adaugă și ciupercile tăiate mărunt. Se călesc 15 minute. Spanacul se spală bine și se opărește scurt. Morcovii și țelina se dau pe răzătoare. Măslinele se taie feliuțe. Pătrunjelul și mărarul se spală bine și se toacă mărunt. După ce s-au răcorit puțin, cartofii se curăță de coajă, și se pasează, ca la piure. Într-un vas încăpător, se amestecă toate ingredientele: piureul de cartofi, orezul fiert, ceapa, usturoiul și ciupercile calite, pătrunjelul și mărarul, pesmetul și condimentele. Amestecați bine, pentru a obține o compoziție cât mai omogenă. Pentru a coace drobul, puteți folosi două tăvi de chec, o tavă rotundă, sau o tavă dreptunghiulară sau pătrată, în funcție de cum doriți să arate drobul. Tava aleasă se tapetează cu hârtie de copt, și în ea se pune compoziția. Nivelați bine deasupra, pentru a obține o suprafață netedă. Puteți așeza deasupra felii de roșii sau fâșii de gogoșar roșu. Coaceți drobul în cuptorul preîncălzit circa jumătate de oră, sau până când se rumenește. După ce scoateți drobul din cuptor, lăsați-l să se răcorească bine, apoi dați-l la frigider 3-4 ore, apoi serviți-l. Se va închega mult mai bine. Nu-l tăiați cald, deoarece se va sfărâma. L-am facut in ziua de Thanksgiving la noi ,desi am redus din cantitati tot mi-a iesit o tava din care poti sa tai linistit 8 portii. E foarte bun,fara ingrediente scumpe/de lux si se poate pastra la frigider pt mai multe zile.
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 13:34:53 |
Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 28.02.2012 23:29:05 |
Post | Bogdan N | Generalitati | 5 | 18.06.2011 22:06:08 |
* post * | Jamaica | Postul | 63 | 15.02.2011 20:56:37 |
post | dorinel78 | Generalitati | 16 | 25.03.2009 08:44:57 |
|