Am citit azi pe un blog destul de frecventat un articol unde autorul spunea ca PNL s-a compromis ca s-a aliat cu Alianta familiilor, care e o asociatie de extrema dreapta. Probabil autorul se gandea si la faptul ca cei ce se opun casatoriilor gay sunt extremisti si, probabil, legionari. Si ca un mic procent din populatie a semnat modificarea Constitutiei, ei fiind in minoritate fata de cei ce ar dori aceste casatorii. Complet eronat, daca el si doi amici au aceeasi concpetie nu inseamna ca aceasta ar fi majoritara. Eu cred ca peste 95% din populatie se opune casatoriilor gay, nu doar cei care au semnat. Mi-e greu sa cred si ca 5%, adica 1 milion de romani ar dori casatorii de acest tip. Sunt convins ca e o majoritate covarsitoare.
Dezincriminarea relatiilor homosexuale a fost adoptata in anul 2001. Era una din conditiile aderarii la EU, fara ea nu intram in EU. S-au opus BO si Patriarhul Teoctist, ca si politicieni de prestigiu (Corneliu Coposu). In sensul ca au facut afirmatii publice.
Desi organizatiile homosexuale spun ca erau condamnati homosexualii pentru ca erau homosexuali, legea prevedea altceva. Erau condamnate doar relatiile ajunse de notorietate, un homosexual putea sa faca ce dorea in intimitate. Adica era incriminata propaganda homosexuala. Si nu doar in comunism, in toate tarile (in Anglia a fost abolita pe la sfarsitul anilor '60, cred).
|