Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.03.2008, 21:47:46
alynnna alynnna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2007
Implicit

http://www.ioanguradeaur.ro/category/despre-rugaciune/
Reply With Quote
Vechi 04.03.2008, 14:09:21
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de alynnna
Ancah, blandetea sta dincolo de cuvinte. Ea este viata inimii :) Vorbeai de experienta, nu vreau sa te supar dar afla ca esti inselata. Trebuie sa invatam din pateric din vietile sfintilor nu din asa zisa mea experienta duhovniceasca. Eu nu am nimic anca, nici macar fapte bune :| Am doar dorinta de a merge pe cale. Pocainta anca este o stare a inimii, este viata ei, nu sta in cuvinte. :)
Sfaturile se dau si prin cuvinte, caci departe fiind unii de altii, nu prea avem alte mijloace.
Uite un sfat bun primit chiar aici pe forum: " cind ne rugam sa simtitm flacarile iadului ca sint in prejurul nostru
Asa voi face si eu si sper sa ajung si eu sa ma rog asa cum trebuie.
Ma ierti, Alynna, ca am fost in inselare atunci cand am crezut ca ai mai multa experienta in ale rugaciunii. Mie impresia aceasta mi-ai lasat-o. Noi oamenii ne mai inselam, doar Dumnezeu ne vede asa cum suntem.
Reply With Quote
Vechi 04.03.2008, 14:47:30
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Anca, iti dau si eu un sfat, un sfat dat de Parintele Serafim Parintelui Teofil Paraian: "sa te depasesti si sa te daruiesti". Parintele Teofil talcuieste aceste cuvinte astfel: "Inseamna: sa nu fii multumit cu cat ai facut pana acum, sa vrei sa faci mai mult, sa cauti mai mult, sa fii mai bun daca esti bun, sa fii mai iubitor daca esti iubitor, sa te silesti sa fii mai ingaduitor daca esti ingaduitor, sa fii mai iertator daca esti iertator..." Deci, sa nu rostesti in nicio vreme - m-am rugat destul.
Reply With Quote
Vechi 04.03.2008, 14:53:10
Senior Member

Implicit

Ca mare arma este rugaciunea. Comoara nelipsita, bogatie care niciodatat nu se cheltuieste, liman neinvaluyit, pricina de alinare, si radacina de nenumarate bunatati, si izvor si maica este rugaciuena, si decat insasi imparatia mai puterbnica. pentru aceea de multe ori insusi cel ce cu coroana este incoronat in fierbinteala cazand, si pe pat zacand si arzand ca fpocul, stau inainte doctorii, purtatorii de sulite, slujitorii, voievozii si nici mesterul de doctorii, nici venirea de fata a prietenilor, nici slujirea sligilor, nici indestularea doctorilor, nici scumpetea gatirii, nici avutia banilor, nici nimic altceva din cele omenesti, nu poate sa mangaie si sa usureze boala ceea ce zace asupra-i. Iar daca cineva din cei de au indrazneala catre Dumnezeu ar veni, si de trup numai s-ar atinge, si rugaciune curata pentru dansul ar face, toata boala trupului ar izgonit-o. Si ceea ce nu a putut bogatia si multimea celor ce slujesc, si stiinta iscusintii, si marimea imparatiei, aceasta a putut de multe ori rugaciunea unui sarac si scapatat. iar rugaciune zic, nu pe aceasta rece si de trandavirte plina, ci pe ceea ce cu osardie se face, cu durere in suflet, cu minte intinsa. Ca aceasta este care se suie la cer. Si precum apele, pana pe loc neted si potrivit se poarta, si de multa latime se impartasesc, nu se ridica la inaltime, iar dupa ce pe dansele mainile sligilor de jos imprejur, ingradindu-le si necajindu-le, si strangadu-le, decat toata sageata mi iute catre inaltime izbucnesc, asa cu adevarat mintea omeneasca, pana dobandeste slobozenie multa, se revarsa si curge. Iar dupa ce intamplarea lucrurilor de desupt pe dansa o va stramtora, storcandu-se si tescuindu-se bine, curate si intinse rugaciuni la inaltime trimite.
http://sceptik.wordpress.com/2007/12/11/cuvinte-pentru-pocainta-si-rugaciune-ale-sfantului-efrem-sirul/
Reply With Quote
Vechi 04.03.2008, 19:36:40
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel
Anca, iti dau si eu un sfat, un sfat dat de Parintele Serafim Parintelui Teofil Paraian: "sa te depasesti si sa te daruiesti". Parintele Teofil talcuieste aceste cuvinte astfel: "Inseamna: sa nu fii multumit cu cat ai facut pana acum, sa vrei sa faci mai mult, sa cauti mai mult, sa fii mai bun daca esti bun, sa fii mai iubitor daca esti iubitor, sa te silesti sa fii mai ingaduitor daca esti ingaduitor, sa fii mai iertator daca esti iertator..." Deci, sa nu rostesti in nicio vreme - m-am rugat destul.
Scriindu-mi aceste cuvinte, parca ai privit in inima mea si ai vazut ca nu ma rog destul. Iti multumesc, costel, si iti voi urma sfatul.
Reply With Quote
Vechi 04.03.2008, 20:09:51
eea eea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.11.2007
Locație: Botosani
Religia: Ortodox
Implicit

am si eu o intamplare despre importanta rugaciunii:intr-o seara din mai multe motive dar mai ales din lene am facut rugaciunea asa un pic mai superficial...ca sa vedeti cat de pacatoasa sunt...in noaptea aceea fiul meu a cazut din pat si s-a lovit, s-a trezit speriat si a plans, dar nu am facut pe moment nici o legatura.in alta seara dupa un timp cand am ajuns la ultima rugaciune mintea mi-a zburat aiurea...in acea noapte fiul meu a cazut din nou din pat dar fara sa simta si sa se trezeasca...de atunci incerc din rasputeri sa ma inchin asa cum ar trebui cu speranta ca poate rugaciunea mea va ajunge la dumnezeu....
Reply With Quote
Vechi 04.03.2008, 20:27:31
serb_crina serb_crina is offline
Member

Data înregistrării: 03.12.2007
Implicit

Ar fii bine sa incercam sa facem ca fiecare moment din zi si din viata noastra sa-l traim intr-o continua rugaciune, adica sa fim placuti in fata lui Dumnezeu prin comportamentul nostru , sa nu suparam pe semenii nostrii sa i ajutam cu ce putem si sa avem tot timpul gandul si sufletul la Dumnezeu si la Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu.
Sa multumim la Dumnezeu pentru ca este langa noi si nu ne lasa singuri.

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 04.03.2008, 21:51:59
quasar quasar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.11.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alynnna
Mai sunt unii pe aici care se roaga la ore fixe ca niste masini, impart sfaturi ca papa binecuvnatarile la tot pasul, uitand sa isi vada lungul nasului si viata dubla din spatele forumului. Cand isi declara iubirea unor copile de numai 20 de ani, ei insisi avand 60:D:D Aceeia cu se roaga?:dozingoff::| Au gandul permanent la Dumnezeu? ???:|
Daca stau sa ma gandesc credca fac mai bine aia care se roaga la ore fixe in acest fel poate neuitand...decat eu care ma iau cu una cu alta si uneori uit...nu stiu daca e corect sa ne luam de cei din jur fara a sti exact care e situatia in realitate...si chiar daca am sti...nu e treaba noastra...
Reply With Quote
Vechi 04.03.2008, 21:55:15
quasar quasar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.11.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndreiB
cum ar trebui sa ne rugam?
un pustnic spunea: cind ne rugam sa simtitm flacarile iadului ca sint in prejurul nostru...
si altul: sa simtitm ca stam chiar in fata Domnului nostru Iisus Hristos si ca Lui ii cerem ceva
iar altul: Ce Domn/Rege ne-ar asculta ruga, daca am face-o cu plictis si intr-o doara?
POate poti sa minti un seaman de-al tau cind i te rogi pentru un lucru oarecare, insa pe Dumnezeu nu ai cum sa-l minti, pentru ca el, asa cum spune Imparatul si proorocul David, ne cunoaste inlauntrul, pentru ca ii sintem creatia.
Eu pot sa zic ca multi ani nu am stiut sa ma rog pentru ca nu am stiut ce sa cer.
Insa, multumesc Lui Dumnezeu, de ceva timp stiu ce anume sa-i cer.
Doamne ajuta.
Apropos de asta un parinte spunea ca rugaciunea noastra de acum e un sir lung de cereri,nu se mai roaga omul sa multumeasca lui Dumnezeu,sa-l slaveasca...ci doar sa ceara...
Reply With Quote
Vechi 06.03.2008, 11:12:46
Senior Member

Implicit

"Adevarul nu sta in fete, infatisari si cuvinte, nici nu Se odihneste Dumnezeu in acestea, ci in inimi infrante, in duh de smerenie si in sufletele luminate de cunostinta lui Dumnezeu. caci se intampla sa vedem uneori pe cineva acoperindu-se in afara sub cuvinte si folosindu-se de vorbe smerite fata de altii, pentru a vana lauda de la oameni, iar inlauntru e plin de viclenie si de rautate si de tinerea de minte a raului aproapelui." - Cuv. Nichita Stithatul

:)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugati-va Hartford Umanitare 41 02.11.2012 21:12:06
Va rog, rugati-va pt. Andrada eu-cristina83 Umanitare 2 01.10.2011 17:43:32
cum va rugati voi lui Dumnezeu? ingerul_pazitor Generalitati 19 07.08.2010 00:13:19
Rugati-va ptr. mine T-Bone Rugaciuni 10 19.08.2007 20:59:18
Rugati-va pt. Alexandr| Alina-Ana_Truta Umanitare 4 29.07.2007 13:04:26