![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Colo-n sus pe vremea ceea
Colo-n sus pe vremea ceea, În frumoasa Galileia, O Fecioară viețuia Ce Maria se numea. Nazaret era orașul Unde ea-și avea lăcașul; Într-o zi Maria sta Singură și se ruga. Când de-odată ce văzuse? Casa toată se umpluse, De-o lumină lucitoare Ca lumina de la soare. Îngerul Gavriil intrase La Sfânta Fecioară-n casă, Și din zboru-i se opri «Bucură-te», îi grăi. Nu te-nspăimânta Maria Că vei naște pe Mesia Fiul al Domnului va fi Și Iisus se va numi Care cu puterea sa Va împărăți lumea Care cu a sa putere Ne va mântui de rele.
|
||||
|
||||
![]()
Steaua pe magi i-a trimis la Cel ce S-a nascut, ca sa mantuiasca lumea de pacate, iar Irod cel rau, ostasi a trimis ca sa ucida pe dumnezeiescul Prunc, de a carui rautate fugind, ca si magii, neincetat sa cantam: Aliluia !
|
||||
|
||||
![]()
Pentru mantuirea noastra, Bunule Doamne, ai venit in Betleem si in pestera Te-ai nascut, Cela ce ai cerul scaun si in iesle Te-ai culcat, prunc fiind, Cela ce esti necuprins, cu scutece Te-ai infasat si cu lapte Te-ai hranit, din dragoste pentru noi, pentru care, cu smerenie laudandu-Te, strigam Tie:
Iisuse, Cela ce in pestera Te-ai nascut, vino si in pestera sufletului meu si ma mantuieste. Iisuse, Cela ce esti necuprins si Te-ai lasat cuprins de o iesle mica, fa ca puterea Ta sa cuprinda si inima cea micsorata de patimi. Iisuse, Cela ce n-ai socotit locasul acesta modest, nedemn de maretia Ta, fa-ti locas smeritul meu trup. Iisuse, Cela ce nu Te poate cuprinde cerul si pamantul, iar prin Nasterea Ta Te-ai lasat cuprins de fiecare dintre noi, miluieste-ma. Iisuse, Cela ce prin Nasterea Ta ai luat firea noastra cea cazuta, ridica-ma si pe mine cel cazut in adancul rautatilor. Iisuse, Cela ce Te-ai nascut in chip dumnezeiesc, fa ca si sufletul meu sa nasca lucruri duhovnicesti. Iisuse, Cela ce Te-ai purtat de trup fecioresc, curateste si trupul meu cel intinat de patimile desfranarii. Iisuse, Cela ce ai facut ca Sfanta Fecioara, nascandu-Te, sa nu simta dureri, tamaduieste toate durerile trupului meu. Iisuse, Cela ce nascandu-Te, Maica Prea Curata a ramas fecioara, pastreaza sufletul si trupul meu in feciorie duhovniceasca. Iisuse, Cela ce ai ales spre a Te naste, pe cea mai curata dintre pamanteni, cu harul Tau ajuta-ma sa-mi pastrez curatenia sufletului si trupului. Iisuse, Cela ce pentru a Te naste, pe Sfanta Fecioara o ai umbrit cu puterea Sfantului Duh, pe acesta salasluieste-L in sufletul meu. Iisuse, Cela ce prin Nasterea Ta s-a biruit randuiala firii, da-mi sa biruiesc firea mea cea stricata prin pacate. Iisuse, Fiul lui Dumnezeu, Cela ce cu trupul in pestera Te-ai nascut, mantuieste-ma.
|
||||
|
||||
![]()
Fiului, Celui Născut fără stricăciune din Tatăl mai înainte de veci și mai pe urmă din Fecioară Întrupat fără sămânță, lui Hristos Dumnezeu să-I strigăm: Cel Ce ai înălțat fruntea noastră, Sfânt ești, Doamne!
Slavă Ție, Doamne, Slavă Ție! Cel ce s-a împărtășit de insuflarea celei preabune, Adam cel din țărână și în stricăciune a alunecat prin amăgirea femeii, din femeie văzând pe Hristos a strigat: Cel Ce pentru mine, ca mine Te-ai făcut, Sfânt ești, Doamne! Slavă Ție, Doamne, Slavă Ție! Asemenea la chip cu amestecarea cea de jos din țărână făcându-Te, Hristoase și cu împărtășirea trupului căzut, l-ai împărtășit pe acesta de firea cea Dumnezeiască, Om făcându-Te și rămânând Dumnezeu, Cel Ce ai înălțat fruntea noastră, Sfânt ești, Doamne. Slavă Ție, Doamne, Slavă Ție! Betleeme, Împăratul domnilor Iudeii, veselește-te! Că Cel Ce paște pe Israel și stă pe umeri de Heruvimi, Hristos, din tine Strălucitor a ieșit și a înălțat fruntea noastră și peste toți împărățește.
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Sa alergam, credinciosii, la Betleem si inaintea ieslei celei de Dumnezeu primitoare, sa aducem lauda impreuna cu ingerii si cu pastorii, lui Iisus, Cuvantul lui Dumnezeu, care din dragoste pentru noi, trup S-a facut, cantand: Aliluia !
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni - Poezii catre Sfinti + | cristiboss56 | Rugaciuni | 411 | 11.11.2022 08:21:43 |
Rugaciuni catre Maica Domnului | georgeval | Rugaciuni | 19 | 10.12.2013 23:15:21 |
Colinde ciudate romanesti despre Maica Domnului | mihailt | Generalitati | 2 | 03.01.2010 19:37:08 |
Crăciunul - Nașterea Domnului Hristos sau sărbătoarea Cadourilor? | geo.nektarios | Diverse Sarbatori | 29 | 12.12.2009 23:59:43 |
Rugaciuni catre Maica Domnului | phradmon | Rugaciuni | 7 | 12.10.2006 15:01:06 |
|