![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aveti vreo dovada sau proba concreta, ca la revolutie vreun cadru de militie sau Securitate a comis vreun act de represiune ? Dar atentie- nu confundati represiunea cu actiunea legitima de restabilire a ordinii si linistii publice, sau cu legitima aparare! Eu imi exprim ferma convingere ca la revolutie nici in cadru de militia sau Securitate nu a comis vreo actiune represiva! Imediat dupa fuga lui Ceausescu, colonelul Romeo Campeanu (adjunctul sefului IGM) se prezinta la sediul TVR, si spune: "Militia este a poporului si apara poporul, nu altceva! Catre toate cadrele de militia din tara: veti parlamenta si negocia cu revolutionarii, si sub nici o forma nu veti utiliza armamentul din dotare". De exemplul, in fata sediul inspectoratului judetan al MI din Targoviste, se adunasera o mare multime, care solicita eliberarea asa-zisor "detinuti politici" (care in fapt erau infractori de drept comun- hoti, talhari si alti borfasi). Comandantul inspectoratului- colonelul Ion Dureci- le-a explicat aceasta situatia revolutionarilor, si le-a spus- "Daca vreti noi le dam drumul! Dar daca la noapte daca vi se sparg casele sa nu veniti la noi!" Intelegand cu cine au de-a face, revolutionarii au spus: "Tinetii acolo in arest! De astia nu avem nevoie" Last edited by Florinvs; 23.12.2016 at 14:04:26. |
|