Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.12.2016, 09:13:53
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ramo123 Vezi mesajul
Ce inseamna sa lasi trecutul lin urma in credinta ortodoxa? Cum sa gandesc? Dati-mi din Sfaturile Sfintilor Parinti, din Biblie, ceva pilda. Nu prea stiu cum sa o iau. Cum sa las trecutul in urma si sa nu mai fac sa ma schimb. Eu incerc si ma straduiesc dar vin altii si spun ca nu am stiut ce vreau, ca vreau sa ajung sfanta. Si altele.....
A lasa trecutul in urma inseamna sa-l lasi in urma.

Este o lucrare spirituala deosebita, de o frumusete aparte, prin care se dobandeste usuratate, inocenta, prospetimea perceptiei.

Fiind in lume, intr-o singura zi, omul se incarca de o multime de impresii.

Este ca si cum ai aduce intr-o casa o multime de lucruri, multe nefolositoare, unele foarte grele, altele care se strica....Cum ar arata o astfel de casa dupa cativa ani?

Cum se poate face rugaciune intr-o astfel de aglomerare?

De multe ori, mintea nici nu realizeaza ca de ea atarna multimi de greutati. Cu o asa incarcatura, cum poate oare sa zboare catre Dumnezeu?

Formula de rugaciune este aceasta: "in tot ceasul sa pun inceput bun". Este o resetare necesara.

Dupa ce omul lasa toate in urma - prin decizia de a se pozitiona intr-un nou Inceput -, se preda gol de impresii Lui Dumnezeu.

Reply With Quote