![]() |
![]() |
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
Mîncărurile mănăstirești pregătite din produse vegetale sînt: salate, supe și ciorbe; mîncăruri scăzute; plăcinte și prăjituri; sucuri și gemuri; fructe.
Salate: salată de castraveți cu roșii, salată cu cartofi, salată cu țelină, salată cu varză albă, roșie, salată cu ardei copți, etc. Salată de iarnă:
Supe și ciorbe: supă cu cartofi cu ulei, supă cu cartofi și ciuperci, supă cu cartofi cu orez, ciorbă cu fasole verde, ciorbă cu mazăre, borș cu urzici, borș cu sfeclă, etc. Supă de cartofi cu ulei:
Mîncăruri scăzute: cartofi scăzuți la cuptor, cartofi prăjiți, chifteluțe cu cartofi, cartofi cu ciuperci, bostănei prăjiți cu mujdei, ghiveci cu legume, pilaf de post, sărmăluțe de post, fasole făcăluite etc. Plăcinte, prăjituri: plăcinte cu bostan, plăcinte cu cartofi, plăcinte cu varză, plăcinte cu mere, învîrtită cu nucă, clătite, saralii, prăjitură cu mere, sărățele de post, turtă dulce. Învîrtită cu nucă:
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) |
|