![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eeei, poate că nu sunt răniți chiar așa grav încât să nu poată să ierte, mai ales dacă le-o cer și eu cu toată mâhnirea că iarăși i-am supărat, din slăbiciune multă.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acesta este referentul ultim la Care trebuie să ajungem prin Cuvântul lui Dumnezeu (Biblia), iar pentru a ajunge la El ne este absolut necesară Tradiția, Biserica. Fără viața sfântă a creștinilor învățați direct de Apostoli, în BIserică, Cuvântul lui Dumnezeu nu ar fi dus la cunoașterea Logosului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În general când am dispute cu Cătălin nu neg afirmațiile lui (nu neg, deltfel, catehismul ortodox), nu spun că sunt false ori greșite/neadevărate, ci îmi pare că sunt incomplete și încerc să aduc o dimensiune în plus din cele care cred că există cu adevărat. Dacă mă înșel, să fiu iertat! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sfintii au dreptate pe multe lucruri REVELATE LOR DE LA DUMNEZEU si pe care LE TRANSMIT CU AUTORITATEA LUI DUMNEZEU IN SPATE. Pe multe probleme de viata, si alte probleme pot gresi daca vorbesc de la ei. Cum spunea Sf. Serafim de Sarov 'pe ce am vorbit de la mine am gresit de mult ori'. Dar sunt sfinti care cu lumina lui Dumnezeu vorbesc pe multe lucruri pe care nu gresesc. Eu vorbesc despre lucrul primordial, fundamental care il au sfintii si acela este unirea cu Duhul Sfant, Duhul Adevarului, care in primul rand marturiseste adevarul !!! Duhul lui Dumnezeu nu invata lucruri omenesti ci il invata pe om cele Dumnezeiesti si il invata 'CALEA, ADEVARUL SI VIATA'. Adevarul este invatatura fundamentala pe care Dumnezeu o da omului. Pentru ca Adevarul inseamna si fiinta lui Dumnezeu, face parte fiinta lui, si din fiinta mantuirii. Adevarul si nu Adevaruri. Duhul Sfant lucreaza cu mare putere in oameni pentru folosul tuturor. In primul rand Adevarul despre Dumnezeu si despre Viata. Iar Cuviosul Paisie Aghioritul ne arata: 1. Ca vorbeste cu descoperire mare de la Dumnezeu 2. Ca este plin de lumina lui Dumnezeu si de darurile lui Dumneze 3. Ca Insusi Dumnezeu vorbeste cu el si il invata Suntem datori sa ascultam de DUMNEZEU care A VORBIT CU EL SI PRIN EL si a spus clar: MANTUIREA ESTE IN ORTODOXIE iar restul au invatatura gresita. Sa nu asculti de Paisie Aghioritul cand spune ca Adevarul este in Ortodoxie si ca Ortodoxia este calea mantuitoare este neascultare de Dumnezeu. Daca se mantuiesc si altii, Dumnezeu stie prin mila lui de ei. Dar noi suntem cu adevarat nascuti din Duh, din lumina prin botezul Adevarului, si mostenitorii de drept ai Apostolilor si Bisericii. (Numai sa ne tinem de asta). |
|
||||
|
||||
![]()
Dar, gpalama, ceea ce ați expus D-vs. mai sus este definitia infailibilitatii papale.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca spun ca sfintii NU sunt infailibili cum spui tu ca eu dau definitia infailibilitatii papale? Dar sa rezum: daca Profetul Ilie a spus "Dumnezeu zice X", Cuviosul Paisie spune "Am descoperire pe Y", si tu zici ca eu zic ca ambii sunt infailibili? |
|
||||
|
||||
![]()
Eu n-am zis ca ai și inteles - o, doar ca ai expus -o.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]()
Asta da argument într-o discuție cu useri de alte confesiuni. :))
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Premise: - Sfintii pot face afirmatii adevarate sau false.Concluzie: - Afirmatia "X" este adevarata Este posibil ca protestantii si catolicii sa aiba invataturi gresite insa nu putem concluziona in mod sigur asta, in urma afirmatiei Cuviosului Paisie. Pentru ca el nu este infailibil. Este foarte posibil sa fi vorbit "dintr'ale lui". Asta e ideea: ceea ce au spus cuviosii, sfintii, parintii si scriitorii bisericicesti nu este infailibil, pe cand ceea ce au invatat Isus si Apostolii in Scripturi este pe deplin adevarat si in intregime insuflat de Duhul Sfant. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote]
Citat:
caci sfintenia este o taina. Asadar avem: Premise: Sfintii fac afirmatii numai adevarate. Oamenii pot face afirmatii si adevarate dar si false. Cuviosul Paisie Aghioratul in calitate de om a facut afirmatia "X". Concluzie: Dumnezeu a aratat ca Paisie Aghioratul este sfant. Afirmatia "X" a sfantului este adevarata. ![]() |
|