Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.01.2017, 23:17:45
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Nu m-am încurcat deloc. Acum că am aflat de la tine cine este ste Cel Preaînalt, te-am întrebat cine este Cel Vechi de Zile. Asta după ce ți-am dat niște indicii, dar din nou le faci una cu pământul.
Eu cred ca tu esti genul de persoana care, daca a apucat sa spuna ca oaia are opt picioare nu o sa renunte niciodata, in ciuda oricarui argument, pana la sfarsit. Asta ca sa continui ce spune MihaiG. Din cate stiu nu ai recunoscut niciodata ca ai gresit, desi stii si tu ca ai si gresit.
Ca sa nu discutam degeaba, te rog, daca doresti, sa raspunzi la o singura intrebare:
Daca ai inteles ca toti sfintii au talcuit in Daniel 7 ca Cel Vechi de Zile este Dumnezeu Tatal, iar Fiul Omului este Dumnezeu Fiul. Deci ca ce sustin contestatarii icoanei este fals.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2017, 01:23:42
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Ca sa nu discutam degeaba, te rog, daca doresti, sa raspunzi la o singura intrebare:
Daca ai inteles ca toti sfintii au talcuit in Daniel 7 ca Cel Vechi de Zile este Dumnezeu Tatal, iar Fiul Omului este Dumnezeu Fiul. Deci ca ce sustin contestatarii icoanei este fals.
Nu, nu pot să înțeleg și să susțin o asemenea erezie. Cel vechi de zile este Dumnezeu Fiul.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2017, 13:48:58
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Nu, nu pot să înțeleg și să susțin o asemenea erezie. Cel vechi de zile este Dumnezeu Fiul.
Ovidiu, acum ai ajuns sa spui ca si sfintii sustin erezii. Si acum stii adevarul, nu e nestiinta, pentru ca ti-am dat citatele din sfinti. Cred ca e tot ce au scris sfintii despre viziunea sf. Prooroc Daniel. Toti au spus acelasi lucru, doar la sf. Ambrozie este o indoiala. Daca problema este ca nu stii engleza trebuia sa spui, nu e o rusine. De ce continui si ii smintesti si pe altii?
Din cate imi dau seama tu (si sursele moderniste citate) sustii o conceptie protestanta. Acestia au luat un pasaj din Biblie si l-au interpretat cum au gandit ei, adica cel cu faptul ca nimeni nu L-a vazut pe Domnul, decat Fiul. Ei au intereptat ca nu S-a aratat nimanui. Nu exista aceasta interpretare gresita in ortoodxie, chiar ieri citeam din omiliile Sfantului Ioan Gura de Aur la Facere, acesta enumera situatiile in care S-a aratat oamenilor.
Repet, interpretarea aceasta falsa este din protestatism (poate doar la unii protestanti), e complet eronata in ortodoxie. Stim ca ingerii sunt duhuri, dar se arata oamenilor sub diferite infatisari. Chiar si ingerii cazuti pot face asta.
La fel, Sfanta Treime S-a aratat oamenilor sub diferite infatisari. Chiar si cei ce sustin acea idee protestanta spun, in schimb, ca Duhul Sfant S-a aratat oamenilor, sub forma de porumbel, nor, sau limbi de foc. Nu spun de teologie, dar nici macar logica nu au cei ce spun asta, doar Sfantul Duh e tot Duh, la fel cum argumenteaza ei ca Dumnezeu tatal e Duh.
Reciteste talcuirile sfintilor la Daniel 7. Tot acolo ai explicat de ce Iisus e numit Vechi de Zile si citate cu acest lucru.
https://orthodoxwiki.org/Ancient_of_Days
Reply With Quote
Vechi 10.01.2017, 14:00:17
Senior Member

Implicit

Nu mai stiu unde am vazut scrise icoanele Sfintei Treimi facatoare de minuni. Deocamdata icoana Sfintei Treimi de la Manastirea Vatopedu:
https://en.wikipedia.org/wiki/File:H...Agion_Oros.JPG
Reply With Quote
Vechi 10.01.2017, 16:12:59
oitza ratacita's Avatar
oitza ratacita oitza ratacita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.05.2015
Locație: RO
Implicit

Citat:
Nu mai stiu unde am vazut scrise icoanele Sfintei Treimi facatoare de minuni. Deocamdata icoana Sfintei Treimi de la Manastirea Vatopedu:
https://en.wikipedia.org/wiki/File:H...Agion_Oros.JPG
Asta nu e icoana! e pictura murala; fresca realizata in bolta, nicidecum in stil bizantin ci in aceaiasi maniera kitchioasa regasita adesea prin biserici la final de secol XIX si inceput de secol XX, cum picta si parintele Arsenie Boca.
Tematica, nu mai discutam...influenta catolica.
"Fiecare persoana este responsabila de desfasurarea intregului univers fizic si spiritual. Cel mai mic gest al nostru pune lumea in vibratie si ii modifica starea. (...) Deci niciodata actiunea noastra nu se infaptuieste intr-un cerc absolut inchis."(Pr. D. Staniloae)
Reply With Quote
Vechi 10.01.2017, 17:00:38
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de oitza ratacita Vezi mesajul
Asta nu e icoana! e pictura murala; fresca realizata in bolta, nicidecum in stil bizantin ci in aceaiasi maniera kitchioasa regasita adesea prin biserici la final de secol XIX si inceput de secol XX, cum picta si parintele Arsenie Boca.
Tematica, nu mai discutam...influenta catolica.
Frescele sunt tot icoane, pe alt suport. Nu toate icoanele sunt in stil bizantin. Desigur, mai frumoase sunt cele in stil bizantin si mie imi plac cel mai mult. Dar rusii au avur stilul lor, chiar si noi am avut stilul nostru. Din secolul XX se incepe revenirea la stilul bizantin. Nu inseamna ca icoanele vechi in alte stiluri nu sunt tot icoane.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2017, 17:10:05
oitza ratacita's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Frescele sunt tot icoane, pe alt suport.
Da, indeosebi frescele egiptene. Tu la care te inchini, la sfantul amon-ra?
"Fiecare persoana este responsabila de desfasurarea intregului univers fizic si spiritual. Cel mai mic gest al nostru pune lumea in vibratie si ii modifica starea. (...) Deci niciodata actiunea noastra nu se infaptuieste intr-un cerc absolut inchis."(Pr. D. Staniloae)
Reply With Quote
Vechi 10.01.2017, 16:21:54
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
La fel, Sfanta Treime S-a aratat oamenilor sub diferite infatisari.
Dar nu în același timp sub forma reprezentării eretice pe care o susții! Adică arătarea Tatălui sub forma unui bătrân, iar Duhul Sfânt în chip de porumbel. Mai clar de atât nu știu cum să-ți explic. :)

Citat:
Chiar si cei ce sustin acea idee protestanta spun, in schimb, ca Duhul Sfant S-a aratat oamenilor, sub forma de porumbel, nor, sau limbi de foc.
Și în iconografia BO avem reprezentarea Duhului Sfânt sub forma unui porumbel (Botezul Domnului), în chip de nor luminos (Schimbarea la Față), în chip de limbi de foc (Pogorârea Duhului Sfânt) sau în chip de înger (Arătarea Treimică de la Stejarul Mamvri).

http://str.crestin-ortodox.ro/foto/1...sarbatoare.jpg
http://str2.crestin-ortodox.ro/foto/...ea_la_fata.jpg
http://str1.crestin-ortodox.ro/foto/...ime02_w400.jpg
https://ro.wikipedia.org/wiki/Sf%C3%...rt_Project.jpg

P.S.Oitza, dacă greșesc te rog să mă corectezi. :)
Reply With Quote
Vechi 10.01.2017, 16:52:13
oitza ratacita's Avatar
Senior Member

Implicit

Uite aici un site care tie iti place si l-ai mai distribuit https://saccsiv.wordpress.com/2012/0...hip-de-batran/ Oare cum de ai omis sa-l exemplifici pe aceasta tema?
Reply With Quote
Vechi 10.01.2017, 17:21:59
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de oitza ratacita Vezi mesajul
Uite aici un site care tie iti place si l-ai mai distribuit https://saccsiv.wordpress.com/2012/0...hip-de-batran/ Oare cum de ai omis sa-l exemplifici pe aceasta tema?
Esti tot in confuzie, cred ca ma confunzi cu alte persoane de pe forum. Nu cred ca am mai dat link-uri de pe blogul lui saccsiv. Sunt sigur ca ma confunzi, pentru ca mi-ai scris si in mesajul precedent ca as da link-uri de pe diverse site-uri.
In al doilea rand, asa cum i-am zis si lui Ovidiu, nu are importanta ce parere are vecinul nostru, chiar daca am face un sondaj printre toti vecinii. Important e ce spun Biserica, invatatura, sfintii, etc. Pareri au multi si multe, sunt sapte miliarde de oameni, toti au o parere despre diverse lucruri.
Reply With Quote
Răspunde