Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.01.2017, 16:38:42
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

În general știu că nu e voie să postești = să nu mănînci nimic dacă ai boli grave de ficat sau de rinichi. Asta pentru că aceste organe vor fi mult mai solicitate să filtreze mizeria acumulată în organism de-a lungul vieții și să producă în continuare substanțele necesare bunei funcționări a corpului.

Ce am găsit apropo de post și hepatită:

Un studiu pe șoareci:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2643774/

Răspunsul unui doctor și expert în postul cu și fără apă (aici e vorba de hepatita C):

http://www.fastingconnection.com/ind...-water-fasting

Ce am scris mai sus e valabil pentru postul fără mîncare, dar CU apă.

Din singura carte despre postul total a lui Filonov, fără mîncare și FĂRĂ apă, am remarcat ideea că în scurta perioadă de cîteva zile, înăuntrul nostru se dă o luptă crîncenă pentru nutrimente și pentru apă. Virușii, microbii și tot ce e rău sînt exterminați fără milă. Mecanismele de supravețuire declanșate sînt unice, sînt altele comparativ cu perioada de hidratare și de alimentare. Însă și omul are de rezistat la niște încercări pînă la limită, care țin de voință și de mila Lui Dumnezeu la urma urmei. Mai ales de la ziua a cincea pînă la maxim a zecea.

Dacă despre postul cu apă s-au mai făcut studii, vezi Walter Longo, Luigi Fontana, studiul rușilor timp de 40 de ani pe tot felul de boli... pe de altă parte despre varianta totală nu știu dacă s-au făcut. Puțini o încearcă, experți / supraveghetori nu prea există.

Oricum, fiecare e pe cont propriu și decide pentru sine. Dar în momentul în care vezi clar că te duci în groapă peste puțin timp, apelezi chiar și la așa ceva. la urma urmei, atunci nu mai ai ce risca.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lupta cu boala Georgiana1995 Generalitati 10 23.08.2012 14:55:17
epilepsia: o boala obisnuita sau o boala demonica? pacifistul Generalitati 4 18.05.2008 21:24:49
Boala maria55 Generalitati 17 17.12.2006 12:35:46