Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.01.2017, 18:41:54
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Asta am scris si eu, de cateva ori. Poate nu citesti mesajele.
Un lucru bun, spui ca Duhul Sfant este reprezentat in chip de Inger, ca la stejarul Mamvri. Asa cum si Dumnezeu Tatal este reprezentat la fel in acea icoana. Vezi ca e fals ce sustin ce ce contesta sfanta icoana a Sfintei Treimi, ca niciun om nu a vazut pe Dumnezeu?
Arătarea lui Avraam a Sfintei Treimi sub forma celor trei Persoane (Îngeri) lângă stejarul din Mamvri relatează un fapt istoric, o scenă biblică, nu închipuirile tale teologice. Iar la Daniel, Dumnezeu Tatăl nu s-a arătat în chipul unui bătrân, iar Duhul Sfânt în chip de porumbel, așa cum tot susții tu.

Citat:
Eretica la cine? Biserica de langa mine are pictata sfanta icoana a Sfintei Treimi pe catapeteasma. Bisericile au ori aceasta icoana ori cea cu stejarul Mamvri. Sunt o multime de biserici si manastiri care au aceasta icoana pictata.
Așa și? Ți s-a mai explicat că sunt picturi cu influență catolică strecurate în biserici din neștiință sau ignoranță. La fel cum "Mărire Ție", corul și altele, sunt tot o influneță catolică. Dacă ai ști câte spunem și nu facem (drepți să ascultăm Sf. Evenaghelie și jumătate de mireni se pun în genunchi) sau nu spunem ce facem (rugăciunea prechimbării se spune în taină, iar norodul cântă - adică unii se roagă și unii mimează) și multe altele. Înseamnă că așa este bine? Sunt preoți care nu știu să facă corect o cruce, înseamnă că așa este bine?

Citat:
Tu nu intelegi ca Cel vechi de Zile este numit si Tatal (in Daniel 7) si Fiul (pentru ca in Apocalipsa apare ca un Barbat cu parul alb). Ceea ce ai dat tu sunt numai citatele in care se spune de Iisus, Cel vechi de Zile, dar omite cele in care se spune de Dumnezeu Tatal. Stii ca si protestantii fac asta, dau doar ce le sustine conceptia si omit ceea ce ii contrazice, asta face si autorul citat de tine.
Adu-mi o singură dovadă imnografică în care "Cel vechi de zile" face referire la Dumnezeu Tatăl. Iar versetul de la Daniel 7:22 nu lasă loc de interpretări, oricât ai încerca tu să le sucești.
Reply With Quote