![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Credinta mea este ca memoria se pierde(asa inteleg din versetul de mai sus), insa ramane in inima(suflet) sentimentul generat de fiecare gand. Citat:
24. Nimeni dintre locuitorii Sionului nu va zice: "Sunt bolnav!" Poporul care-l locuiește va dobândi iertarea păcatelor.(Isaia33,24) Am avut mereu sentimentul, iar versetul de mai sus mi l-a confirmat, ca orice malformatie sufleteasca se evidentiaza in trup, iar sufletul neprihanit are parte de un trup sanatos tun; de aceea se zice "Mens sana in corpore sano". Oare de ce Iisus n-a avut nici macar o gripa? Adevarat spun: orice boala se trage din suflet.
|
||||
|
||||
![]()
"Gandurile lor", adica proiectele si ambitiile lor. Vedem din alte pasaje ale Bibliei ca mortii nu-si pierd memoria. Ba, uneori, mai sunt si invocati ca sa dea sfaturi, precum in 1 Samuel (=1 Regi) cap 28.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Proiecte si ambitii se pierd din memorie si cat timp intelectul exista, daramite apoi. Memoria nu mai exista fiindca intelectul a pierit, dar inima/sufleul nu, iar acolo se depoziteaza ca emotie tot ce am tinut minte in timpul vietii. De aceea uitam si nu gasim nici in memorie in timpul vietii fiindca nu s-a sedimentat in inima emotia corespunzatoare. P.S. Dati-mi linkul la adresa sugerata, ca n-am gasit.