Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.01.2017, 05:48:47
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Credința mea este că și memoria și-o regăsește întreagă după moartea fizică.
4. Ieși-va duhul lor și se vor întoarce în pământ. În ziua aceea vor pieri toate gândurile lor. (Psalmi145,4)
Credinta mea este ca memoria se pierde(asa inteleg din versetul de mai sus), insa ramane in inima(suflet) sentimentul generat de fiecare gand.

Citat:
Spunem ca si bebelusul are suflet, desi nu stie ce-i cu el o vreme. Pacatele afecteaza sufletul, acea boala doar mintea.
Deoarece sufletul este legat de trup, de aceea pacatul sufletului se transmite la trup.

24. Nimeni dintre locuitorii Sionului nu va zice: "Sunt bolnav!" Poporul care-l locuiește va dobândi iertarea păcatelor.(Isaia33,24)

Am avut mereu sentimentul, iar versetul de mai sus mi l-a confirmat, ca orice malformatie sufleteasca se evidentiaza in trup, iar sufletul neprihanit are parte de un trup sanatos tun; de aceea se zice "Mens sana in corpore sano".
Oare de ce Iisus n-a avut nici macar o gripa?
Adevarat spun: orice boala se trage din suflet.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 15.01.2017, 07:34:57
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
4. Ieși-va duhul lor și se vor întoarce în pământ. În ziua aceea vor pieri toate gândurile lor. (Psalmi145,4)
Credinta mea este ca memoria se pierde(asa inteleg din versetul de mai sus), insa ramane in inima(suflet) sentimentul generat de fiecare gand.
"Gandurile lor", adica proiectele si ambitiile lor. Vedem din alte pasaje ale Bibliei ca mortii nu-si pierd memoria. Ba, uneori, mai sunt si invocati ca sa dea sfaturi, precum in 1 Samuel (=1 Regi) cap 28.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 17.01.2017, 05:50:31
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
"Gandurile lor", adica proiectele si ambitiile lor. Vedem din alte pasaje ale Bibliei ca mortii nu-si pierd memoria. Ba, uneori, mai sunt si invocati ca sa dea sfaturi, precum in 1 Samuel (=1 Regi) cap 28.
Proiecte si ambitii; ma faceti sa... zambesc.
Proiecte si ambitii se pierd din memorie si cat timp intelectul exista, daramite apoi.
Memoria nu mai exista fiindca intelectul a pierit, dar inima/sufleul nu, iar acolo se depoziteaza ca emotie tot ce am tinut minte in timpul vietii.

De aceea uitam si nu gasim nici in memorie in timpul vietii fiindca nu s-a sedimentat in inima emotia corespunzatoare.

P.S. Dati-mi linkul la adresa sugerata, ca n-am gasit.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Răspunde