Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2017, 15:20:03
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Daca te dezbraci de sine, daca te lepezi de sufletul tau, cu ce mai ramai?
Ce-ti mai ramane daca ti-ai predat eul Lui Dumnezeu?
Aceasta este saracia care ne imbogateste.

[Cine isi iubeste sufletul sau il va pierde - koan biblic]

Reply With Quote
Vechi 14.01.2017, 17:42:31
florin.oltean75's Avatar
Senior Member

Implicit

Intreaga samsara exista prin sine,
Goleste sinele si samsara va fi golita.

Reply With Quote
Vechi 15.01.2017, 00:18:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
Este de preferat sa-ti compui propriile tale koanuri, functie de experientele tale, de modul tau personal de a intelege si actualiza principii.

Este un demers creativ in care te regasesti dar si contribui la diversitatea de expresie. Nu este recomandat sa fim doar imitatori.

Forma de expresie a aceluiasi principiu este inepuizabila. Fiecare dintre noi ne putem gasi propria originalitate si experimenta bucuria descoperirii.
Ideea e simpla: alea nu sunt luate dintr-o baza de date, sunt generate de un calculator folosind un dictionar specific si un anumit algoritm.
Si sunt tot ata de "pline" de intelepciune, nu mai zic utile, cat cele care te chinui tu sa le produci "manual".

Asa ca nu te mai chinui :)

Daca iti lipseste stima de sine, incearca sa o gasesti altfel.
Fa ceva util, o fapta buna, ajuta niste oameni, ajuta-te pe tine in primul rand.

Tot umfland orgoliul de om care se crede intelept, cu nonsensuri, n-ai sa te folosesti ci dimpotriva.

Last edited by AlinB; 15.01.2017 at 00:21:03.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2017, 06:22:42
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Daca vrem sa facem o paralela crestinism-budism, Iisus promite o existenta in afara samsarei - o viata fara de moarte.

In samsara se moare, inevitabil. Este un domeniu aflat in puterea mortii.
In samsara ne nastem, inevitabil - fara control, fara sa putem alege unde, cum, in ce forma.

Adevarul este singura portita de salvare din acest proces vicios.
Am fost dirijat aici de laudele dr Mihnea si apreciez si eu remarca referitoare la Iisus si samsara, insa o vad diferita.

Nicaieri nu poti alege ce sa controlezi, unde, cum, in ce forma.
Samsara nu se rerfera la moarte, ci la la un inceput continuu, nu e vorba de moarte, ci de innoirea experientei prin schimbarea trupului, sufletul ramanand cu aceeasi identitate, deci imortal.

Iisus vine si ne demonstreaza samsara intr-un singur trup, un singur ciclu, insa prin rastignire, adica prin maxima implicare voluntara.

Oricum, si prin samsara tot la Hristos se ajunge; ultima veriga din samsara e jertfa proprie.

6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.(In 14,6)
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 15.01.2017, 10:00:09
florin.oltean75's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Am fost dirijat aici de laudele dr Mihnea si apreciez si eu remarca referitoare la Iisus si samsara, insa o vad diferita.

Nicaieri nu poti alege ce sa controlezi, unde, cum, in ce forma.
Samsara nu se rerfera la moarte, ci la la un inceput continuu, nu e vorba de moarte, ci de innoirea experientei prin schimbarea trupului, sufletul ramanand cu aceeasi identitate, deci imortal.

Iisus vine si ne demonstreaza samsara intr-un singur trup, un singur ciclu, insa prin rastignire, adica prin maxima implicare voluntara.

Oricum, si prin samsara tot la Hristos se ajunge; ultima veriga din samsara e jertfa proprie.

6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.(In 14,6)
Este o problema de cum iti clarifici, cum iti definesti terminologia.

Jertfa de sine, innoirea, virtutile, experientele din care invatam este Dharma.

Parerea de sine, repetitia/cliseul, pacatele, durerile din care nu invatam - este Samsara.

Privind insa in natura ultima a experientelor, Samsara si Nirvana sunt aceeasi realitate.

Dualitatea, scindarea este catalizata de ignoranta, necunoasterea Adevarului - radacina tuturor pacatelor.

Reply With Quote
Vechi 15.01.2017, 14:26:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Tu ai fost invitat sa o faci in asa fel incat sa fie congruenta cu ideile tale, dar n-ai reusit.

Asa ca ...

Citat:
Asta sa explici unui forum de budhisti, noi nu ne raportam la bazaconiile din alte religii :)

Citat:
Parerea de sine, repetitia/cliseul, pacatele, durerile din care nu invatam - este Samsara.
Sau corect spus: "Parerea mea este ca pararea de sine... etc".

Si vezi si treaba cu forumul de budhisti, mai sus.
Acolo parerile tale nastrusnice ar putea suscita un oarecare interes.

Citat:
Privind insa in natura ultima a experientelor, Samsara si Nirvana sunt aceeasi realitate.
Problema ta si numai a ta, dragule :)

Citat:
Dualitatea, scindarea este catalizata de ignoranta, necunoasterea Adevarului - radacina tuturor pacatelor.
Imi pare rau pentru starea ta de confuzie, dar teologia crestina are o alta perspectiva.
Vechi 15.01.2017, 23:15:18
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:

Da, recunosc, terminologia e definitorie.
Prin clarificarile aduse lucrurile se limpezesc, fiind nevoit sa reformulez diferenta pe care o vad eu, nu pentru ca n-as fi de acord cu laudele, pe care le innoiesc, ci pentru ca am inceput sa zic si eu ceva, daca tot vorbim de aceeasi realitate. Deci:

Fata de promisiunea lui Hristos a unei existente in afara samsarei(dstul de vag pentru Iisus), totusi, El demonstreaza... Dharma, pur si simplu; adica dovedeste Adevarul.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 16.01.2017, 00:57:23
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Arrow

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Daca iti lipseste stima de sine, incearca sa o gasesti altfel.
Da,unuia ii lipseste stima de sine si altul are prea multa.Imi place dialogul tau cu Florin,foarte "fructuos" , unul vorbeste rusa si altul chineza ,va intelegeti mai mult prin semne ,probabil ca aveti febra musculara la maini de la atatea semne.Da' oricum e interesant...Continuati va rog ,ma scuzati de intrerupere.
Vechi 16.01.2017, 01:14:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
Da,unuia ii lipseste stima de sine si altul are prea multa.Imi place dialogul tau cu Florin,foarte "fructuos" , unul vorbeste rusa si altul chineza ,va intelegeti mai mult prin semne ,probabil ca aveti febra musculara la maini de la atatea semne.Da' oricum e interesant...Continuati va rog ,ma scuzati de intrerupere.
Da, observ ca ai niste complexe de ordin intelectual ..se pare ca blogul ala pe care n-ai mai scris de 6 ani, n-a primit prea multe like -uri, desi ai aruncat nume grele, Tutea, Kant, etc. nu e foarte incurajator, nu?
Nu-i nimic, mai citeste, mai proceseaza, mai citeste, mai proceseaza, intr-o zi..
Vechi 16.01.2017, 14:09:08
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Arrow

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Da, observ ca ai niste complexe de ordin intelectual ..se pare ca blogul ala pe care n-ai mai scris de 6 ani, n-a primit prea multe like -uri, desi ai aruncat nume grele, Tutea, Kant, etc. nu e foarte incurajator, nu?
Nu-i nimic, mai citeste, mai proceseaza, mai citeste, mai proceseaza, intr-o zi..
E un lucru bun sa observi...lucruri,dar din pacate n-ai observat cel mai important lucru ca intelijenta nu ajunge in comunicarea cu altii.Si ,ironic,tocmai lucrul asta te impiedica sa observi corect...lucruri.Tu la observi sec,nu corect ,caci corectitudinea implica si suferinta. Am vazut niste comentarii de-ale tale la Virgiliu Gheorghe ,am vazut si multe videoclipuri ale lui,am citit carti scrise de el si am decis ,fara suparare,ca e cu cateva clase peste tine.Am incredere in el ,nu acelasi lucru pot sa il spun despre tine.Ai inteligenta mult peste medie ,dar cam atat.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh silverstar Generalitati 1175 03.08.2016 14:54:36
Cugetari ORTODOXE ! cristiboss56 Pocainta 80 02.07.2015 21:05:47
Cugetari si Citate Ortodoxe adorcrysti Generalitati 90 12.11.2014 21:55:18
Cugetari despre Hristos florin.oltean75 Generalitati 55 07.04.2012 10:13:01
Cugetari de Craciun florin.oltean75 Generalitati 5 25.12.2011 20:14:10