Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2017, 09:31:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Ce am observat eu la anti-vacciniști este că nu sunt împotriva vaccinurilor, care sunt bune în sine, ci împotriva adjuvanților din vaccinuri și a efectelor adverse pe care le pot genera.
Nu, ala e doar pretextul.
Antivaccinismul a inceput inca din timpurile lui Pasteur.

Desi in ceea ce priveste thiomersalul sunt niste studii care ii pun siguranta sub semnul intrebarii - cel putin pentru o anumita categorie de persoane, de exemplu nu a am gasit (nici n-am cautat intensiv dar poate o faci tu) unul despre efectul sarurilor de aluminiu.

Motivul adevarat e ca unii nu cred ca poti fi un doctor "alternativ" cu clienti atat timp cat nu iei clienti de la sistemul medical consacrat.

Si cum nemultumitii nu asigura un flux suficient de clientela, trebuie sa pui si tu umarul la distrus un sistem functional pentru a vinde alternative vag functionale, cam la acelasi pret dar cu costuri mult mai mici (cat costa apa chioara la homeopati?? R&D, clinical tests - none ) - deci profit MULT mai mare.

Functionalitate care sta mai mult in efectul placebo - cel mai des, si acolo unde "alternativele" sunt cu adevarat functionale - deturnarea unor pacienti ipohondri dinspre consumul abuziv de medicamente.

Asta nu inseamna ca industria farmaceutica este "sfanta", ci desigur, are problemele ei.

Pentru cine nu stie sau a uitat, uite un interviu cu microbiologul roman Vania Atudoarei (nu lucreaza in tara) in care subliniaza cateva din problemele astea:

http://www.razbointrucuvant.net/file...rmaceutica.mp3

Cine are timp liber, n-are decat sa-i trimita un email si sa-l roage sa mai dea un interviu sau macar sa-si exprime un punct de vedere mai putin oficial vizavi de vaccinarea de rutina la copii.

Eu sunt 99.99% sigur ca n-ar recomanda nimanui sa nu-si vaccineze copiii.

Daca un om ca asta ar spune contrariul, cu argumente, eu n-as mai avea ce sa comentez.

Sigur, se pot ridica obiectii fata de vaccinul impotriva gripei porcine (cvasi-inutil) sau vaccinul HPV care e un vaccin foarte costisitor vizavi de beneficii si alternative (testare periodica papanicolau care oricum trebuie facuta) si vizeaza mai degraba persoane cu un anumit stil de viata, sau vaccinul impotriva rotavirusului care a fost gasit contaminat cu virusul porcin si in consecinta retras de pe piata in SUA in timp ce in UE s-a recomandat folosirea in continuare, etc.

Dar cred ca asta sperie pe cei mai mult, iti trebuie mult discernamant (si cultura generala din spatele lui) ca sa poti sa decizi corect ce e bine si ce nu este.

E mult mai usor sa devii paranoic si sa refuzi in masa, inclusiv solutii functionale si sa accepti ca alternativa ceva total nefunctional.

Nu degeaba se spune ca ignoranta e pacat, cu consecintele de rigoare.

Last edited by AlinB; 16.01.2017 at 09:47:29.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2017, 11:01:40
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu, ala e doar pretextul.
Unul întemeiat, ținând cont de faptul că un copil, în mod normal, este vaccinat în primele ore ale vieții lui extrauterine (vaccinul hepatitic B care conține hidroxid de Al, un adjuvant neurotoxinic). Rata autismiului scade după vârsta de trei ani și asta pentru că sistemul nervos este în plină dezvoltare în primii 2-3 ani de viață. A nu se înțelege că după vârsta de 3 ani ani mai există o dezvoltarea a sistemului nervos. :) Asta spun majotitatea antivacciiniștilor, cu cât copii sunt bombardați cu mai multe doze de vaccinuri la vârste fragede, riscul autismului crește. Și recomandă evitarea vaccinurilor gen tri/penta/hexavalent.

Cum comentezi această știre: http://stiri.tvr.ro/mai-multe-vaccin...ie_813432.html
Reply With Quote
Vechi 16.01.2017, 11:33:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Unul întemeiat, ținând cont de faptul că un copil, în mod normal, este vaccinat în primele ore ale vieții lui extrauterine (vaccinul hepatitic B care conține hidroxid de Al, un adjuvant neurotoxinic). Rata autismiului scade după vârsta de trei ani și asta pentru că sistemul nervos este în plină dezvoltare în primii 2-3 ani de viață. A nu se înțelege că după vârsta de 3 ani ani mai există o dezvoltarea a sistemului nervos. :) Asta spun majotitatea antivacciiniștilor, cu cât copii sunt bombardați cu mai multe doze de vaccinuri la vârste fragede, riscul autismului crește. Și recomandă evitarea vaccinurilor gen tri/penta/hexavalent.
Sentinte de genul "conține hidroxid de Al, un adjuvant neurotoxinic" - arata ignoranta in materie de toxicologie, aspect care l-am mai subliniat si cu alte ocazii.

Citat:
"Rata autismiului scade după vârsta de trei ani și asta pentru că sistemul nervos este în plină dezvoltare în primii 2-3 ani de viață. "
Alta ignoranta - autismul e deja diagnosticat la aceasta varsta, de asta "scade".

Citat:
"Și recomandă evitarea vaccinurilor gen tri/penta/hexavalent. "
Tot din ignoranta, tot fara sa existe la capitolul asta nici macar un singur studiu care sa indice ceva sigur in directia asta.
Se invoca o logica "de bun simt" - de bun simt pentru cei care cu o incultura medicala crasa.

A, stai ca exista, de fapt au existat "studiile" lui Andrew Wakefield care s-au dovedit niste falsuri penibile, si stii de ce le-a facut?
Pentru ca de fapt incerca sa patenteze un vaccin alternativ.

Citat:
Cum comentezi această știre: http://stiri.tvr.ro/mai-multe-vaccin...ie_813432.html
Pai na, BigPharma are prea multi bani momentan si nu primeste comenzi noi pana nu-i cheltuieste pe aia care i-a facut deja :)

Ce sa zic, asta e logistica de la noi, probabil nu s-au inteles baietii destepti intre ei, care sa faca banuti din chestia asta.
Oricum, rata profitului nu e foarte mare cum e din energie sau altele..

Last edited by AlinB; 16.01.2017 at 11:41:43.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2017, 12:30:52
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai na, BigPharma are prea multi bani momentan si nu primeste comenzi noi pana nu-i cheltuieste pe aia care i-a facut deja :)
Ce sa zic, asta e logistica de la noi, probabil nu s-au inteles baietii destepti intre ei, care sa faca banuti din chestia asta.
Ideea era alta, că nu e chiar o tragedie să nu-ți vaccinezi copilul în primele 24 de ore / 3 zile de la naștere. Babaul nu este chiar așa de mare. :)

Last edited by simpllu; 16.01.2017 at 12:33:34.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2017, 12:35:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

AFIK, Riscul de hepatita B si mai ales de evolutie nefasta este mai mare in primele 5 luni.
Se poate transmite inclusiv la nastere de la mama la fat (daca mama o are deja) nu mai zic de la instrumentarul spitalicesc.

Spre deosebire de seringi, ala nu e de unica intrebuintare. Stiu, teoretic se sterilizeaza, dar la fel se sterilizau si seringile.

Celalalt e vaccinul TBC.
Vechi 16.01.2017, 13:42:27
Senior Member

Implicit

Citat:
Oricum, rata profitului nu e foarte mare cum e din energie sau altele..
Părerea lui Vania Autudorei este alta: "Industria farmaceutica este pe primul loc (ca profit), pentru ca ei pot sa fabrice un medicament cu un dolar si sa-l vanda cu 20 de dolari…" :)
Reply With Quote
Vechi 16.01.2017, 16:27:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Nu uita ca pe langa costul de fabricatie sunt si cel de R&D, testare, aprobare, etc. chiar si marketing & distributie, deloc neglijabile.

Industria homeopatica este pe primul loc, pentru ca produc cu 0.001$ si vand cu 20$ :)

Fara R&D, fara testare, aprobare din oficiu ... :)
Vechi 16.01.2017, 16:51:05
Senior Member

Implicit

:)) Ai ce ai cu homeopatia. Ți-am dat părerea unuia din domeniu, unul amintit de tine. :)

BTW, am trimis mail, acum așteptăm, deși mă îndoiesc că o să răspundă. Cel mai probabil nu o să primesc nici un răspuns. Nu am reușit să trimit de pe linkedin, am găsit altă sursă: http://www.bibliotecabotosani.ro/ind...atudorei-vania

Last edited by simpllu; 16.01.2017 at 17:06:33.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2017, 16:56:14
Senior Member

Implicit

Citat:
Sentinte de genul "conține hidroxid de Al, un adjuvant neurotoxinic" - arata ignoranta in materie de toxicologie, aspect care l-am mai subliniat si cu alte ocazii.
Dacă vrei să fii obiectiv trebuie să ții cont de cumularea metalelor grele din toate dozele de vaccinuri, adică 32 în primele 24 de luni ale copilului.

Citat:
autismul e deja diagnosticat la aceasta varsta, de asta "scade".
Da, în contextul schemei de imunizare recomandată în primele 24 de luni de la naștere (cum spuenam 32 de doze).

https://www.cdc.gov/vaccines/schedul...dolescent.html

Citat:
Tot din ignoranta, tot fara sa existe la capitolul asta nici macar un singur studiu care sa indice ceva sigur in directia asta.
Da, pentru că nu s-a făcut nici un studiu comparativ cu cei nevaccinați. Virusurile vii, combinate, pot duce, prin schimbări de gene între ele, la modificări ale propietăților virale. Dacă are loc o scădere a imunității prin unul din virusurile din vaccin, celelalte două virusuri existente pot provoca o reacție autoimună.

http://link.springer.com/article/10.1007/BF01718162
Reply With Quote
Vechi 16.01.2017, 17:45:35
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Pentru cei care zic ca Dumnezeu Tatal nu poate fi reprezentat:
http://adevarul.ro/locale/hunedoara/...ign=CrossPromo

Asa mi l-am imaginat si eu pe Dumnezeu Tatal, independent de cele de mai sus.Si multa lume asa si-l imagineaza fara sa fii vorbit inainte.Acest arhetip pt Dumnezeu Tatal este unul destul de raspandit in mentalul colectiv, fara ca oamenii sa-si fi vorbit inainte despre acest subiect.
Reply With Quote
Răspunde