Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2017, 12:21:05
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Teoretic, ai dreptate. Însă, practic, lucrurile nu stau chiar așa. Un astfel de canon, dacă a fost dat de un sfânt, adică tot de un duhovnic, în situații similare ar trebui sa fie de folos. Crestinul poate merge la duhovnic si cu dorinta de a citi acest canon. Creștinul nu trebuie sa fie ca un pacient, ci sa se implice activ în mântuirea lui.
Pai si ai impresia ca un pacient nu se implica in vindecarea sa ? Pai fara implicarea pacientului , nu poate sa existe vindecare.

Citat:
Nu cred ca au greșit cei care au scris astfel de marturii. Sfântul Lavrentie n-a dat acest canon cu interdicția de a fi dat mai departe.
Eu cred ca au gresit fara voia lor.Fiecaruia ii trebuie o pravila, binecuvantata
de duhovnicul sau.Nu ne apucam sa facem X metanii de Y ori, pt ca asa
a facut "sfantul", nu ne apucam sa zicem de Z ori psalmul X, pt ca asa a facutl sfantul.Cel mai probabil acesta pravila a sfantului, tinea cont si de harisemele pe care sfantul le are.

Ceea ce spune si sustin eu, sunt reguli care tin de educatia duhovniceasca.
Exemplu: daca dupa ce spui de 40 de ori psalmul X, chestia loveste in draci asa de tare incat dau navala asupra ta.
Ei bine sfantul mai mult ca sigur are o harisma care sa-l apare de acest atac.
Insa tu, care nu esti sfanta , ai harisma necesara sa te aperi de acest atac ?
Ca daca nu ai, ghici ce se va intampla, te va juca dracul in picioare ca o carpa de spalat pe jos.

Acum intelegi de ce pt sfantul, i se potriveste sa rosteasca de 40 de ori psalmul X si sa aiba efect total diferit fata de tine care rostesti de 40 de ori psalmmul X ?
Ca numarul ala de 40 nu este ales intamplator sa stii.

Uite chiar in randul preotilor: sunt unii monahii carora nu le este frica sa faca molifitele Sfantului Vasile si alti monahi carora le este frica (si aceasta frica are un motiv foarte intemeiat).
Reply With Quote