Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.01.2017, 11:07:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Krautrock Vezi mesajul
Dupa cum observ, Centesimusvicesimusoctavus, sunteti adventist. As putea zice ca ii cunosc destul de bine pe acesti adventisti si credinta lor. Unii chiar m-au impresionat prin bunatatea lor, nu neaparat pentru ca erau adventisti, ci pentru ca erau oameni.
O politete formala nu e greu sa simulezi, intr-o lume glaciala asta poate fi confundata cu o trasatura fundamentala de caracter.

Citat:
Odata ajuns in mijlocul lor risti sa devii ca ei, sa le adopti credintele si modul de viata. Adunarile lor religioase sunt foarte animate, iar pastorii au o retorica superba.
Cine nu a pus zahar pe limba in viata lui, cand da de o prajitura i se poate parea Raiul pe pamant. Afla mai tarziu de diabet, E -uri, conditii de manufacturare, etc.

Citat:
Ca sa nu mai vorbim de regimul alimentar destul de sanatos.
In teorie.
In practica sunt si din aia care baga fripturi la greu, si din aia care vegani fiind, dau in deficiente de B12, in lectiile despre "regimul alimentar destul de sanatos" nefiind avertizati de severitatea acestei probleme, etc.

Citat:
Si totusi... Odata l-am auzit pe unul tinand un discurs in care incerca sa-si sperie auditorii ca satana vegheaza mereu si profita de orice slabiciune a noastra. Mi se parea ciudat ca stau intr-o biserica si cel de la pupitru indruga verzi si uscate despre dracul. Poate daca nu m-as fi simtit un "outsider", n-as fi sesizat ciudatenia situatiei. Si atunci mi-am zis: ce fericiti sunt acesti adventisti care cred ca atunci cand au facut o boacana de fapt i-a impins dracul de la spate, si astfel vina lor e mai mica, deoarece daca n-ar fi fost individul cu coarne, probabil ca ei n-ar fi pacatuit si deci ar fi ramas cuminti si nevinovati.
Asa e, se spala de responsabilitati spunand ca "dracu" a facut si a dres.
Cand insusi toata adunarea lor e opera "tatalui minciunii", incepand cu Miller cel mincinos care cu a sa pseudo-profetie a impins o multime de suflete la disperare pana la Ellen White care ei o considera 'profeteasa" cand la randul ei a facut o multime de profetii mincinoase pe care acum incearca sa le re-interpreteze ca sa o scoata basma curata.
Vechi 23.01.2017, 11:07:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

"Scriptura trebuie tălmăcită de ea însăs™i"

Asta e impotriva a ceea ce scrie in Scriptura.

Domnu' Adventist care flutura Scriptura se pare ca nu stie Scriptura.