![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Mai bine devenim creștini.
|
||||
|
||||
![]()
Sigur. Cel mai bine. Dar cum? Să nu ne implicăm în lume, poate? Sau să ne implicăm făcând bine? Nu prea înțeleg care ar fi cea mai bună alegere în problema de față.
|
||||
|
||||
![]()
Să faci bine fără să judeci/condamni tâmpeniile altora.
Simplu.
|
||||
|
||||
![]()
Asta ar însemna și să nu mai merg la vot și, în general, să nu mă mai interesez deloc de politică. Pentru că asta nu se poate face în absența spiritului critic.
|
||||
|
||||
![]()
Păi mergi la vot ca să alegi ce-ți place, nu ce nu-ți place. Așa că, de ce să nu mergi la vot?
Iar critica n-are nicio legătură, da' nici una, cu judecarea/osândirea cuiva, n-are nicio legătură cu împărțirea-n sfinți-penali etc.
|
|||
|
|||
![]()
dl Cristian mereu bun si cumsecade. nu merge cu astia, domne... stiu ca o faceti pt d-voastra nu pt ei, dar va spun eu ca nu merge cu astia. daca respectivul se multumea cu primul paragraf, hai... dar a mai scris, iar "exemplul" ala e cu directie si e mizerabil.
|
|
||||
|
||||
![]()
@Dragoș: Nu sfinți, ci oameni cumsecade, adică cei care respectă legile civile. Penali sunt cei care nu le respectă. Nu fac o judecată morală, pentru că sufletele lor nu le pot cunoaște eu; nu îi împart în buni și răi la modul absolut.
Mă refer doar la modul în care se situează față de normele de conviețuire socială, față de valorile pe care orice societate normală le are. E un act de igienă socială, dacă vrei, a distinge între faptele bune, respectiv cele rele ale noastre. Altfel totul se amestecă, iar binele însuși se compromite pentru că e răsplătit chiar mai rău decât răul. Deci de fapte e vorba, nu de oameni ca atare.
|
|||
|
|||
![]()
Să fii rezervat. :)
|
|