Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.01.2017, 19:59:30
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Cuvântarea părintelui Alexander Golitzin o găsesc potrivită discuției, de aceea am și postat-o. Criticile cărții sunt ciudate, deși la primă vedere par a fi fondate. Foarte ușor poți schimba sensul unei idei scoase din context. Nu cred că Ioan Ică jr. a fi putut face asemenea greșeli, așa cum susțin criticii cărții. Tind să cred mai degrabă varianta unor de greșeli de înțelegere, de interpretare.
P.S. Pentru liniștea ta, Sf. Isaac Sirul nu a fost nestorian.
Eu nu am spus nimic de tine, doar ai copiat un text, tocmai parintele Golitzin si diac. Ica spun ca sfantul ar fi nestorian. Iar discutia o aveam cu Patrie si credinta. Spui ca diac. Ica nu face asemea greseli, nu stiu daca abia acum ai auzit de domnia sa, e doar unul din momentele in care arata ceea ce crede. La inceput am dat un alt link, autorul il critica mai dur pe diac. Ica: http://www.teologiepentruazi.ro/2015...rul-nestorian/
Pentru ca pe 28 ianuarie a fost praznuirea Sfantului Isaac Sirul, vedem in vietile sfintilor pe ziua respectiva ca se considera ca sfantul a trait in sec. VI, nu VII cum spun sursele nestoriene si anumiti teologi. Precizarea e mai mult pentru Patrie si credinta.
Reply With Quote