Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2017, 18:52:53
nouneim nouneim is offline
Member

Data înregistrării: 02.02.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
Schisma autistilor ecleziologici de la Radeni/Banceni este interesanta, ca studiu de caz. E acefala (deocamdata) ca gasca lui Petru Gnafeu', daca imi amintesc corect, au impulsuri ultraprotestantoide (pretind ca Biserica poate rezida doar in mireni, fara cler&ierarhie) cam ca rascolnicii bezpopovti, si evident tin printre dogme o simpla conventie omeneasca cum este un rahat de calendar, fie acela si liturgic.
Daca sinodalii nostri ar fi mai fermi, ar asana cloaca asta in no time: caterisire, afurisenie, evacuare, exclus din monahism (pentru preotii, ieromonahii, monahii si mirenii bagati in...chestia asta).
Imi plac Moldova si moldovencele, pardon, locuitorii Moldovei. :))) (Sa o dam nitel si pe umor). Dar, din punct de vedere biseticesc, uneori am impresia ca Dusmanul a aruncat acolo, unde a fost atita evlavie, cu atita puroi compus din retarzi schismatici, ca ti se face greata. Si in Ardeal sint smecheri gen Ciprian Stanciu sau ala din Beius, dar in ciuda gramadirii lor mentale proverbiale, ardelenii pica mai putin in capcane schismatice de "rivna (!!!!) de dreapta". Sa nu uitam ca tumoarea legionara si nebunia cipofoba tot din Moldova de Nord au originat... Locul ala ar trebui curatit catehetic de catre un Sinod activ si nistre preoti inimosi si mireni disciplinati. Dar unde exista asa ceva in Rominia?!

Ce inseamna "ultraprotestantoide" conform DEX-ului?
Reply With Quote