![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
frate danyel
mai multa opulenta nu inseamna mai putina smerenie, cum mai multa saracie nu inseamna mai multa smerenie. nu amesteca cele doua concepte, pentru ca ele nu interrelationeaza, ca in lume. deci, frate, daca te supara ca banutii tai, munciti cu singe si sudoare, nu sint bine chivernisiti, NU TE OPRESTE NIMENI SA NU CUMPERI OBIECTE CE TIN DE CULTUL ORTODOX nu mai fiti fatarnici, nimeni nu va obliga sa dati bani. donati obiecte... si toata lumea este multumita! |
|
|||
|
|||
![]()
E normal sa nu umble cu harburi dar intrebarea mea este de unde bani pentru a le cumpara dar mai ales a-le intretine totusi la cat de mari au inceput sa fie taxele nu ma mir ca au bani nu sunt ipocrita si nu ma astept sa-i vad imbracati in zdrente(nici nu ar da bine)sau sa umble pe jos dar totusi sa mergi intr-un catun prapadit in limuzina imi pare lipsa de bun simpt cel putin.Cat despre obiectele de cult ce sa mai spun atata timp cat nu se cauta si o mica inselatorie nu am nimic de reprosat dar sa va spun concret la ce ma refer:la o manastire nu dau nume ca nu are rost ,am vrut sa cumpar o mica candela chit ca pretul era cel putin dublu fata de cea ce vazusem in alte locuri caci era un mic afis obiecte sfintite am cerut candela si ma impins pacatul sa spun e sfintita nu? la care maicuta nu stiu cum se face poate sa nu pacatuiasca in ziua de Pasti ma privit incurcata si mi-a raspuns cu voce inceata dute dumneata cu ea sa o sfinteasca parintele, da eu cat costa? numai 20 de lei ce se intampla daca nu intrebam!? credeam ca nu poate exista asa ceva in lacasul sfant dar exista .
|
|
|||
|
|||
![]()
Danyel are dreptate fratilor! Mirenii nu au voie sa-i judece pe Ierarhi, dar ca sa-i ajute sa se smereasca, asta o pot face, ca sa nu ajunga apoi s-o faca Cel de Sus si sa le fie mai rau...
Ierahii nostri sunt slujitorii a lui Hristos si pilda vietuirii smerite a lui Hristos trebuie sa le fie urmasi. Nimeni nu zice sa umble in harburi de automobile! Ca se vorbea de Dacia... A binecuvantat-o Dumnzeu acum ca a ajuns sa se vanda pana si-n occident! Si eu ma intreb de ce alearga dupa altele mai scumpe daca au la usa lucru bun si mai ieftin? |
|
|||
|
|||
![]()
AndreiB nu vrei sa intelegi, nu-i fatarnicie din partea noastra, e obraznicie din partea lor crede-ma, da bineinteles de oameni ca tine se bucura Ierarhii ca tu ii pupi in.... si ei se lafaie in lux, da ma mir totusi ei care la o anumita vreme au depus voturile monahale de saracie si simplitate tocmai ei sa faca asemenea treburi? du-te pe strada si asculta vocea oamenilor sa vezi ce spun? din banii dati pe masini mai bine s-ar tipari carti si reviste de spiritualitate care sa fie la un pret accesibil si "Preasfintitii" sa mai viziteze parohiile din eparhie nu numai la sfintiri ci si altcanva sa vada ce-i face turma daca tot i-a dat masina buna sa poata umbla atunci sa umble nu numai la "case mari" ci si in satucul uitat de lume sa vada oamenii ca au si ei un episcop care vine cu un cuvant bun de invatatura si de mangaiere pentru ei
|
|
|||
|
|||
![]()
sora jenny, ce ghinion ai, soro, nu? pacat de acea maicuta si de acea manastire!!!
mai ai si alte exemple decit acesta? nu mai generalizati, oameni buni. nimeni nu spune ca nu exista padure fara uscaturi! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Altfel o sa fim ca Schindler la sfarsitul filmului (filmul "Lista lui Schindler"). Dupa cat bine facuse omul asta, la sfarsit el tot mai plangea de parere de rau ca nu a dat mai inainte si insigna aurita din piept, inelul de aur din deget, etc pt care ar fi putut salva alti condamnati la exterminare. Asa e si cu Judecata de Sus, o sa vedem mai degraba binele pe care puteam sa-l facem si nu l-am facut ...si ce-o sa ne mai para rau...:( Doamne Miluieste! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Toti cei care au pe mana banii publici trebuie sa bage de seama cum ii administreaza... |
|
|||
|
|||
![]()
Draga frate Andrei!
Cu nedreptatea nu trebuie sa te faci frate! ...macar ca s-o mania Irodiada si ne-o cere capul pe tipsie! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu putem compara politicienii cu preotii si ierarhii acestia din urma sunt prin natura meseriei lor chemati nu cu o chemare omeneasca ci cu una Dumnezeiasca la sfintenie, smerenie si bun simt, AndreiB asta este un discurs bun "sa ne vedem de smerenia si pacatele noastre" dar daca toti ar fi in tocmai asa, pacatul n-ar mai fi condamnat niciodata noi ca si crestini suntem chemati si sa indreptam sa invatam si sa dam o oarecare directie celor slabi si necunoscatori ca de multe ori cei ce pacatuiesc nu stiu ca nu e bine pt ca multi prea multi "dreptcredinciosi" nu ii indreapta deloc
|
|
|||
|
|||
![]()
jeny11 ma intristeaza ceea ce ai povestit si mi-au ajuns pana in gat povestile cu preoti care nu-si merita numele, da nu exista padure fara uscaturi, dar in asta a noastra cam multe uscaturi sunt chiar prea multe, si orice gradina se curata de uscaturi pentru a avea roade mai bune Preasfintitilor ierarhi luati "uneltele" si curatati aceasta padure de prea multele ei uscaturi
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfantul Maxim Marturisitorul- sfantul caruia i s-a taiat limba si mana dreapta | georgeval | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 21.01.2014 15:38:25 |
Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica, Sfantul Mucenic Antipa; Sfantului Farmutie | Daniela Nicoleta | Intrebari utilizatori | 0 | 11.04.2011 13:04:37 |
Atentie! In Romania noile permise auto contin un cip electronic! | ortodox4life | Generalitati | 49 | 14.08.2010 01:35:02 |
noile pasapoarte si noile permise auto | g_giorgian | Generalitati | 18 | 25.09.2008 19:01:17 |
|