![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Viclenia își face loc și în Biserică. Altminteri, nu are cum sa vina Antihrist. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, frumos film, l-am vizionat la recomandarea lui Lancelot. Îi mulțumesc pe această cale.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mi-a plăcut acest dialog între părintele Pruteanu și un enoriaș: – Părinte, cum să deosebesc un creștin adevărat de unul fals? – Întreabă-l dacă așteaptă sfârșitul lumii și dorește ca acesta să vină cât mai repede. Și dacă va spune că DA, înseamnă că e creștin adevărat, iar dacă va spune că sfârșitul lumii trebuie evitat sau amânat cât mai mult posibil, înseamnă că acela e un creștin fals și nu vrea să fie cu Hristos! P:S. Cât despre Sfântul Paisie, nu pot să spun decât că mi-a insuflat ideea de a ne apropia cât mai mult de Hristos și să lăsăm preocupările astea legate de antihrist. Last edited by simpllu; 16.02.2017 at 22:08:36. |
|
||||
|
||||
![]()
Sau vei răspunde lui Hristos pentru păcatul de a fi promovat și susținut schisma în Biserica Lui.
Antonia, ține minte, Paștele sunt foarte aproape ! Încă odată te întreb, cum vei răspunde atunci când Lumina Sfântă va veni la rugăciunea unui ierarh care a acceptat Sinodul din Creta ? Te vei pocăi sau veicădea și mai adânc în prăpastia păcatului schismei și a denigrării Bisericii lui Hristos ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
a scris simpllu ceva foarte interesant, foarte profund, si mi-a adus aminte de un pasaj citit intr-o carte a lui s. king, un horror cu vampiri. autorul, prin vocea sefului vampirilor, ne spune exact ceea ce ne-a spus simpllu aici:
deci, are loc o confruntare teribila intre un preot si vampirul sef, preotul, cu o cruce de lemn in mana, reuseste sa-l indeparteze pe vampir cand plin de incredere, cu crucea intinsa se arunca asupra lui, crucea prinzand viata si luminand puternic, dar vampirul i se adreseaza, ii spune: preotule, daca esti tare si crezi ca te ajuta dumnezeul tau lasa crucea jos si lupta-te cu mine de pe pozitii egale. ce credeti? pe preot il cuprinde indoiala si... pierde. atunci, victorios, vampirul ii spune: adica acolo era credinta ta? in bucata asta de lemn? astazi m-ai fi putut invinge... exact asta, dar cu alte cuvinte, ne-a spus si simpllu. |
|
|||
|
|||
![]()
Mai sunt bătrâni, Dumnezeu nu ne lasă. Unul ar fi Părintele Rafail Noica.
|
|
|||
|
|||
![]()
A cazut si parintele Rafail cum a cazut si Sfantul Munte. Nu au curaj asa cum are saccsiv. :)
Eu am dubiile mele in legatura cu sinodul din Creta. Dar cand te uiti la felul in care se comporta oamenii care sunt impotriva, e clar ca si daca in Creta s-a gresit, ce fac ei e o greseala infinit mai mare. |
|
|||
|
|||
![]()
Vajnicii apărători ai credinței omit un lucru foarte important, și anume că un Sinod nu poate fi îndreptat decât printr-un alt Sinod, nu prin ruperea de Biserică.
"Sinodul din Creta n-a hotărât și n-a spus nimic important!" http://www.teologie.net/2016/07/12/g...lui-din-creta/ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Faza tare dialog fata in fata intre mine si unul care tinea cu gasca zelotista, dar nu era totusi chiar aglutinat, acum mai putin de o luna: el: o sa cada si muntele athos eu: - Doamne fereste! esti dus? ar insemna un cutremur de 9 grade pe Richter, ne ducem cu totii in Sheol! Peninsula Halcidica nu e pe Luna!!! el: - nu bre, sa nu cada in altceva; eu: - in ce? adica sa devina musulmani? :)))))))))))))))))))))))))))) Cam asta e nivelul lor si al admiratorilor lor. Trage Zizis un vint, si toti din gasca zic "oau, ce miros misto". Da, Sinodul din Creta e dubios in multe aspecte, nu e nici mare, nici sfant, denumirea asta narcisica e ticneala de diplomatie bisericeasca a mosului Bartolomeu. Insa aceste aspecte de indoiala sau de prostii diplomatico-politice nu sint motive, cu nici un chip, pentru contestarea Harului inBiserica sau, la fel de grav, atacarea ierarhiei. A propos, astfel de chitibusarii geopolitice cu masca ecleziala au existat dintodeauna, si la Locale si la Ecumenice (mai ales la cele din urma - vezi aiureala geopolitica cu canonul 28 de la Calcedon), dar pe vremuri crestinii erau disciplinati, nu ca acum. Acum...te pui cu prostii?