Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.02.2017, 00:21:58
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Minciuni ecumeniste. Adica vrei sa spui ca bulgarii nu stiu cum era inainte ? :)
Reply With Quote
Vechi 24.02.2017, 00:27:13
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Minciuni ecumeniste. Adica vrei sa spui ca bulgarii nu stiu cum era inainte ? :)
Nu cred că este așa, nu te poți lua după ce zic nepomenitorii.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2017, 00:30:52
Senior Member

Implicit

Îmi place poziția părintelui Pruteanu (la rândul lui considerat ecumenist de când a devenit incomod):

Cu siguranță aceste mărturii ale Tradiției Bisericii nu sunt pe placul fanaticilor care, niciodată n-au avut un contact real cu alți creștini și se comportă de parcă ar fi gata să-l spânzure și pe primul catolic care-i iese în cale. Dar faptul că un milion de români slujesc Liturghia ortodoxă în biserici catolice din Italia și alte vreo 700-800 de mii în Spania, nu știu de ce nu deranjează pe nimeni, ci ni se pare un lucru firesc. Nu zic că și noi trebuie să dăm biserici romano-catolicilor, dar nici să-i alungăm imediat cum ne-au trecut pragul, crezând că în felul acesta respectăm canoanele.

Mărturisesc foarte sincer că nu sunt adeptul compromisului dogmatic și prefer să slujesc în garaj sau pe deal, decât să mi se dea o biserică catolică cu careva condiții ecumeniste. Dar, din fericire, nimeni nu ne pune astfel de condiții, ci suntem chemați pur și simplu să fim oameni și să înțelegem că avem aceeași Evanghelie. Numai proștii se tem să discute cu alții, iar mărturisirea și Adevărul sunt de partea celor care dau dovadă de curaj, înțelepciune, sinceritate și iubire.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2017, 00:33:43
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Pai daca nu-i injuri pe unde ii prinzi nu esti ortodox adevarat. :)
Reply With Quote
Vechi 24.02.2017, 04:43:24
Senior Member

Implicit

Ascultați un "sculer matrițer" care ne explică cum stă treaba cu Sinodul din Creta:

https://www.youtube.com/watch?v=x24_1L03b2g&t=15m20s

https://www.youtube.com/watch?v=Pc8HrfuTEn4
Reply With Quote
Vechi 24.02.2017, 06:31:30
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu;644351

[url
https://www.youtube.com/watch?v=Pc8HrfuTEn4[/url]
Cum se va crea ,,un bloc crestin unitar de marturie" din toate cofesiunile crestine? Ortodoxia nu are pretentia de iconostas, ci propune o atitudine mai smerită fata de sfint›i, fata de Maica Domnului s™i fata de Dumnezeu. La ce va mai renunta ortodoxia pentru a se obtine acest bloc unitar? Cine va crea acest ,,bloc crestin unitar de marturie ? Sfint›ii sau teoreticienii?

E adevărat ca trebuie sa ne ajutam semenii, indiferent de cofesiunile acestora, dar ,,blocul" e sortit sa ramana un biet bloc în care oamenii nu se mai cunosc s™i nu-si cunosc nici propriul suflet. Ortodoxia îi da omului putere. Ecumenismul i-o ia. Ment›inerea unei legături strânse cu Dumnezeu ne face invincibili în fata fortelor răului. Ment›inerea unei legături strânse cu lumea ne face vulnerabili. Cine are nevoie de oameni vulnerabili?

Sfântul Arsenie cel Mare a primit descoperire dumnezeiască sa fuga de lume, pentru a se mântui. Dacă ne copleseste ™te grija lumii, mântuirea ne poate fi pusă în pericol. Aici sunt multe de discutat. Cu seriozitate, dar fără patima.

Last edited by antoniap; 24.02.2017 at 06:41:02.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2017, 09:05:28
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

"mai fac un copil", ai grija ca e nasol cand smoala curge....

baga la cap ce spune un om senzational, reiterez:

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Reply With Quote
Vechi 24.02.2017, 09:08:50
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
"mai fac un copil", ai grija ca e nasol cand smoala curge....

baga la cap ce spune un om senzational, reiterez:
Bine, bine! In timp ce supraveghezi smoala, asculta:
Romania DNA sau asa ceva... Vlog1

https://www.youtube.com/watch?v=DK2SwviFvQo

Unele aspecte au legatura si cu ecumenismul. Desteptarea!
Reply With Quote
Răspunde