![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Cand a fost dat canonul mentionat despre eretici catolicii nu existau. Tacere in sala, sper ca de uimire. Nu are nicio logica ce spune parintele, face parte din argumentatia ecumenistilor (filocatolicii, in special). Nici monofiztii nu existau la primul sinod ecumenic. 2. Incercand sa spuna ca nu are importanta ca rusii su lipsit de la Sinod, afirma ca rusii nu au fost nici la primele sinoade. Iarasi tacere in slala, probabil socati de alta afirmatie fara logica. 3. In continuare spune canoanele sunt doar legi bisericesti, fara legatura cu revelatia, dogma. E adevarat, sunt legi bisericesti, dar aproape toate au legatura si cu dogma, multe contin si parti din invatatrua in ele. 4. Spune despre reprimirea ereticilor, nu stiu daca vede acest lucru prin prisma iconimiei. 5. Un alt lucru ciudat, spune ca pentru romanii din strainatate, care traiesc intre alte credinte, nu se poate stabili de acasa ce sa faca. De parca fiecare crede ce vrea si face ce vrea, nu e aceeasi Biserica si invatatura peste tot. Foarte ciudat ce spune aici. 6. Spune de zelotism ca e erezie. Zelotismul este o greseala, o alunecare de dreapta, dar nu am auzit sa fie erezie. Nici macar zelotii stilisti nu sunt considerati chiar eretici. In schimb ereziile catolice nu pare sa le considere erezii, vezi punctul 1. Pana aici am ascultat eu. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu mă mir că iarăși ai înțeles altceva, mimic nou. Într-un dialog cu o persoană care afirmă că Sinodul din Creta nu este valabil pentru că au lipsit rușii, părintele Necula o întreabă unde au fost rușii la primele 7 sinoade. Nu văd nicio lipsă de logică.
Last edited by simpllu; 24.02.2017 at 22:04:26. |
|
|||
|
|||
![]()
Ba e o lipsa de logica pentru ca nu exista o Biserica Ortodoxa in Rusia la acel moment. Acum exista. Nu e important ca-s rusi, important e ca macar una dintre Bisericile mari nu a trimis reprezentanti acolo. E ca si cum Roma ar fi lipsit la celelalte sinoade.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai dar nu-i ok nici raspunsul lui. Ma rog...bine ca au fost romanii la toate sinoadele. :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Păi nu, Necula nu e episcop, nu vezi că nu se bagă peste...el te trimite la episcopul locului și el să te lămurească. Deși nu este adeptul căsătoriilor mixte, nu face el reguli pentru cei din diaspora, deși regula ar trebui să fie aceeași pentru toți ortodocșii. Dacă canonul ăla există, nu văd de ce mai e nevoie de alte lămuriri.
Last edited by simpllu; 24.02.2017 at 23:06:30. |
|
|||
|
|||
![]()
Asta e alta discutie, eu m-am referit la afirmatia cu primul mileniu. Ce importanta are ca rusii nu au foat atunci la sinoade pentru ca nu erau ortodocsi? Sunt acum, chiar peste jumatate din ortodocsi. Daca peste cativa ani un miliard de chinezi de convertesc la ortodoxie sunt la fel de ortodocsi ca oricine, chiar daca sute de ani n-au fost ortodocsi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat: