![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citeste aici definitiile din dexonline . ro unde le gasesti pe ambele(in prima definitie).
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In plus, asa cum i-am spus si lui CristianR si a inteles, trupul sexuat nu exista in Rai.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 27.02.2017 at 20:32:38. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Adica gustatul a devenit pacat doar de cand a fost interzis, ca pana atunci era natural.
Inchipuie-ti ca de la 12 ani ti se interzice sa te mai scarpini daca te inteapa tzantzarul si te mananca pielea; oricum senzatia dureaza doar 10 minute si trece, nu lasa nicio paguba. E absolut natural sa te scarpini, dar, daca ti se interzice, e pacat, nu-i asa? La fel si gustatul, e natural ca e trupesc, instinctual, ai crescut cu el, dar dupa ce te-ai obisnuit cu el ti se interzice. Rezisti? Adam si Eva s-au obisnuit sa traiasca precum toti ceilalti bipezi(oameni) la vremea aceea, insa Adam a inceput sa aiba niste revelatii morale, a inceput sa-si puna intrebari profunde si, fiind singurul mai rasarit, si-a detectat prioritatea duhovniceasca a vietii si ca obisnuintele trupesti nu-l ajuta in viata duhovniceasca. Daca noi, care invatam explicit invatatura ortodoxa a lui Hristos, cu exemple ale sfintilor si o istorie bogata, noi tot gustam, atunci Adam cum sa se abtina, mai ales ca Eva, trupul sau(instinctul), il atzatza??
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Probabil ai citit si printre randuri ce spunea Sf.Ap. Pavel in cap 7. Romani.,lucruri pe care nu le-a inteles nimeni la modul cum le "descoperi" tu ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Numai desavarsirea este vesnica, adica numai perfectiunea ramane neschimbata ca nu mai are de ce sa se schimbe, toate celelalte sunt supuse schimbarii, adica evolutiei si, deci, toate sunt perfectibile, adica au elemente care trebuiesc indepartate, pe care tu le numesti "pacatoase". Dumnezeu nu le-a facut pacatoase, ci perfectibile. Pacatos nu sugereaza evolutia, dar perfectibilul da si se va desavarsi.
Citat:
9. Și zicea: Cine are urechi de auzit să audă.(Mc4,9;4,23;7,16)(Mt11,15;13,9)(Apoc13,9) Dumnezeu nu da cu zarul.(Einstein). Nu face hocus-pocus!(eu) P.S. Ia vezi ce scrie unde m-ai trimis(Marire Tie, Doamne!), in Rom7,7: 7. Ce vom zice deci? Au doară Legea este păcat? Nicidecum. Dar eu n-am cunoscut păcatul, decât prin Lege. Căci n-aș fi știut pofta, dacă Legea n-ar fi zis: Să nu poftești! La fel si pacatul a aparut de la interdictie.