![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ideea este să se elimine inovațiile prezente, nu invers. :)
În unele biserici rugăciunea Domnească se cântă, deși preotul spune: Si ne invredniceste pe noi, Stapane, cu indraznire, fara de osanda, sa cutezam a Te chema pe Tine, Dumnezeul cel ceresc, Tata, si a zice: Tatal nostru... Last edited by simpllu; 27.02.2017 at 12:37:23. |
|
|||
|
|||
![]()
Mie uneori Parintele Pruteanu imi lasa impresia ca e ala de la PNL care e eternul prim ministru, nu mai retin numele lui acum. Ala care a insistat cu codurile penale, care pana la urma au iesit cum au iesit ( Predoiu ca mi-am adus aminte ).
Asa pare si Pruteanu, cauta tot felul de chestii pe care le-ar modifica doar ca sa-i ramana numele pe undeva. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Fain, ce să mai zic. Dar mai este diac. Ioan Ică jr. și mai sunt și alții care nu vorbesc, dar fac. :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Iuliu draga, pina la urma, nici eu nici tu nu sintem liturgisti, ci parintele Pruteanu. Care NU e nepomenitor-cipofob-stilist-alta specie ciudata. Ovidiu si Mihnea sint oameni chiar interesati de Miezul Bisericii, care este Liturghia, si de aceea ei vorbesc, pentru ca au o credinta vie si informata.
E vorba NU e "innoi" Liturghia, Bugnini-style, fereasca Cerul, ci de a elimina discrepantele si inovatiile ilogice, atita tot.
|
|||
|
|||
![]()
Va eșua ca de obicei ...
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Dar chiar si unul ca mine cu o credinta neinformata are dreptul la un punct de vedere. Si punctul meu de vedere este asta : cea mai mare greseala pe care ar face-o Biserica Ortodoxa, este sa asculte la astia care vor o biserica "moderna". Vedem ca sunt o gramada de oameni care ii lauda pe catolici ca au o biserica moderna. Dar de ce nu rupeti usa acolo cand e liturghia aia mititica daca tot va place ? Ca popa ala catolic cand nu face dus si nu il imita pe Elvis la Protv, se ocupa si cu alte lucruri. :) Despre schimbarile liturgice, si acestea trebuiesc facute cu cap. Eu imi amintesc ca am citit tot felul de teorii scrise de Parintele Pruteanu, unele care sunau bine, altele care mi s-au parut nastrusnice. Din punctul meu de vedere, nu se poate face nici o reforma in acest moment. Preotii si ierarhii au nevoie de lectii de smecherism ca sa inteleaga cand grecii sau bavarezii incearca sa-i traga pe sfoara profitand de naivitatea lor. Credinciosii au nevoie de catehizare. Apoi ne putem ocupa si de reforme liturgice si de alta natura. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Inca ceva: nu pricepi ca nu e vorba de a "moderniza" Bisrica/Liturghia/Sf. Sacrament?!
Este vorba doar de a elimina balastul si lipsa de logica. Ovidiu a dat niste exemple foarte la obiect.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am tratat si eu separat cele doua probleme. Si desi asta cu reforma nu e asa de grav ca primul, mai bine ar fi ca aia care sustin tot felul de reforme sa inteleaga ca acum e cel mai prost moment pentru asa ceva pentru ca stam pe un butoi cu pulbere si avem si dinamita imprejurul nostru. ![]() |
|