![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ratoon has a good point.
"Infailibilitatea" sfintilor e o mare prostie, posibil erezie.
|
||||
|
||||
![]()
De acord că nu există o infailibilitate a sfinților, ci a Duhului Sfânt, despre care Hristos a spus: ''Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu.''
De aici derivă infailibilitatea Bisericii, care a fost întemeiată la Cincizecime, prin pogorârea Duhului peste apostoli. Și nu a avut ca rezultat o infailibilitate a fiecăruia dintre ei luați individual, ci doar în sinodalitate. Deci putem spune că sinoadele ecumenice ale Bisericii sunt infailibile. Ne mai trebuie, însă, și nouă Duh Sfânt, ca să și pricepem mărturisirile lor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici sinoadele. Ci invatatura Bisericii vazuta de Sf. Vincentiu de Lerini: "ceea ce pretutindeni, dintotdeauna si de catre toti s-a propovaduit".
|
||||
|
||||
![]()
Tocmai în acest ''de către toți'' ar sta unitatea Bisericii și într-adevăr ar fi de la Duhul Adevărului. Când va fi el atins știe numai Dumnezeu.
|
|||
|
|||
![]()
Cititi comentariul ala, si va dati seama ce vor sa faca japitele schismatice: http://sinodultalharesc.tk/pr-dr-cip.../#comment-7440
Va dati seama ce vor jagardelele, sfg de "marturistori" ai Haosului?
Don't think of yourself as an ugly person. Think of yourself as a beautiful monkey. Last edited by suslik; 28.02.2017 at 22:42:25. |
|
|||
|
|||
![]()
Citatul se refera la ceea ce s-a propovaduit de catre toti, adica nu invataturi diferite sau daca a mai spus ceva gresit vreun sfant. Pentru ca oricum credinciosii trebuie sa creada aceeasi invatatura toti, altfel nu ar avea invatatura ortodoxa.
|
|
|||
|
|||
![]()
E corect ce ai spus.
|
|
|||
|
|||
![]()
eu nu cred ca asta se spune, eu cred ca biserica a luat nastere odata cu botezarea celor 3000 de oameni de toate natiile. asta e important, cu apostolii lucrurile erau clare, botezul celor 3000 e important. din cauza asta nu cred ca biserica are catusi cea mai mica legatura cu o constructie/cladire ci ca biserica inseamna comunitatea celor ce cred in Hristos.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat: