Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.03.2008, 12:51:58
quasar quasar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.11.2006
Implicit

Totusi spuneti-mi si mie voi ati facut religie in scoala in liceu?Ma refer la cei care termina acum facultatile sau sunt in facultate..sau macar pana in 25 de ani...Eu am facut in clasele 1-4 si mai apoi nimic.Am mai facut vreun an in liceu dar nu venea nimeni la ore iar profesorul in loc sa faca niste ore de discutii care sa creasca interesul ne preda continuu vietile unor sfinti.Bine asta imi placea...si chiar mi-a folosit pt ca pana atunci nu auzisem de un Casian,de Grigorie Teologul s.a...ideea e ca se facea mecanic predat,fara nici o pauza de discutii fara nimic...deci practic in 12 ani de scoala am faut sa zic..4-5 ani.Voi?...
Reply With Quote
Vechi 01.03.2008, 13:22:20
Dia20_diana Dia20_diana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de quasar
Totusi spuneti-mi si mie voi ati facut religie in scoala in liceu?Ma refer la cei care termina acum facultatile sau sunt in facultate..sau macar pana in 25 de ani...Eu am facut in clasele 1-4 si mai apoi nimic.Am mai facut vreun an in liceu dar nu venea nimeni la ore iar profesorul in loc sa faca niste ore de discutii care sa creasca interesul ne preda continuu vietile unor sfinti.Bine asta imi placea...si chiar mi-a folosit pt ca pana atunci nu auzisem de un Casian,de Grigorie Teologul s.a...ideea e ca se facea mecanic predat,fara nici o pauza de discutii fara nimic...deci practic in 12 ani de scoala am faut sa zic..4-5 ani.Voi?...
eu am terminat liceul acum 2 ani... da am facut religie din clasa 1 pana in clasa 12... si desi am avut mai multi profesori, se facea, ne rugam tot timpul la inceputul orei si la sfarsit, primeam lectii de invatat si teme si dadeam si lucrari...iar unii nu duceau si la biserica sau la capela scolii...
Reply With Quote
Vechi 01.03.2008, 15:34:51
quasar quasar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.11.2006
Implicit

capela scolii...suna fain...la noi nu stiu daca este asa o scoala...
Reply With Quote
Vechi 07.03.2008, 10:50:24
jeny11 jeny11 is offline
Member

Data înregistrării: 16.11.2007
Implicit

Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni as vrea doar niste pareri din partea voastra am crezut si cred ca religia in scoli este un lucru benefic dar am unele obiectii in modul in care se preda in unele scoli si va dau cateva exemple acum doi ani nepotul meu care era elev in clasa a treia a venit in vizita la mine jucandu-se in curte cu mingea la un moment dat a inceput efectiv sa urle atat de tare incat m-am:):) ingrozit crezand ca a patit ceva rau am alergat intr-un suflet la el asteptandu-ma la ce este mai rau la prima vedere nu parea ranit dar continua sa planga cu sughituri intr-un tarziu am putut intelege ceva de la el si anume la un moment dat mingea a ajuns pe acoperisul garajului iar el pe o scara sa urcat la ea moment in care un cuib vechi de vrabii in care nu se mai afla nici o pasare a cazut jos iar el era convins ca isi va rupe piciorul degeaba ma chinuiam eu sa ii explic ca nu va pati asta el continua sa fie convins de asta eram suparata pe parintii lui crezand ca ei iau bagat aceasta frica dar la un moment dat el mi-a replicat ca eu nu stiu ca doamna de religie e o invatata si asa le-a spus si deci asta e adevarul pana la urma sa convins sau macar sa linistit credeam ca nu a inteles el bine dar spre surprinderea mea a doua zii a venit intr-un suflet la mine desii de obicei nu venea direct de la scoala la noi si plangand mi-a spus"Ina ve-i arde in cazanul cu smoala ca ai mintit Dumnezeu ne pedepseste pe amandoi" si chiar daca am cautat sa il conving de contrariu el a ramas cu aceasta convingere.Apoi o alta situatie intr-o perioada credea ca strabunica lui care este catolica fiind de nationalitate germana va ajunge in iad iar el care o iubea foarte mult deoarece ea la crescut din cauza ca o iubeste va ajunge cu ea si era disperat cum sa faca sa nu o mai iubeasca ajunsese sa ii fie rusine sa fie vazut cu ea de colegi caci tot la religie fusesera intrebati de doamna ce religie are familia lor iar auzind ca bunica si strabunica sunt catolice iar bunicul matern ortodox de rit vechi fiind sarb au fost catalogati drept pacatosi si vor ajunge cu siguranta in iad.
Reply With Quote
Vechi 07.03.2008, 10:52:41
jeny11 jeny11 is offline
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de jeny11
Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni as vrea doar niste pareri din partea voastra am crezut si cred ca religia in scoli este un lucru benefic dar am unele obiectii in modul in care se preda in unele scoli si va dau cateva exemple acum doi ani nepotul meu care era elev in clasa a treia a venit in vizita la mine jucandu-se in curte cu mingea la un moment dat a inceput efectiv sa urle atat de tare incat m-am:):) ingrozit crezand ca a patit ceva rau am alergat intr-un suflet la el asteptandu-ma la ce este mai rau la prima vedere nu parea ranit dar continua sa planga cu sughituri intr-un tarziu am putut intelege ceva de la el si anume la un moment dat mingea a ajuns pe acoperisul garajului iar el pe o scara sa urcat la ea moment in care un cuib vechi de vrabii in care nu se mai afla nici o pasare a cazut jos iar el era convins ca isi va rupe piciorul degeaba ma chinuiam eu sa ii explic ca nu va pati asta el continua sa fie convins de asta eram suparata pe parintii lui crezand ca ei iau bagat aceasta frica dar la un moment dat el mi-a replicat ca eu nu stiu ca doamna de religie e o invatata si asa le-a spus si deci asta e adevarul pana la urma sa convins sau macar sa linistit credeam ca nu a inteles el bine dar spre surprinderea mea a doua zii a venit intr-un suflet la mine desii de obicei nu venea direct de la scoala la noi si plangand mi-a spus"Ina ve-i arde in cazanul cu smoala ca ai mintit Dumnezeu ne pedepseste pe amandoi" si chiar daca am cautat sa il conving de contrariu el a ramas cu aceasta convingere.Apoi o alta situatie intr-o perioada credea ca strabunica lui care este catolica fiind de nationalitate germana va ajunge in iad iar el care o iubea foarte mult deoarece ea la crescut din cauza ca o iubeste va ajunge cu ea si era disperat cum sa faca sa nu o mai iubeasca ajunsese sa ii fie rusine sa fie vazut cu ea de colegi caci tot la religie fusesera intrebati de doamna ce religie are familia lor iar auzind ca bunica si strabunica sunt catolice iar bunicul matern ortodox de rit vechi fiind sarb au fost catalogati drept pacatosi si vor ajunge cu siguranta in iad.
Iertati-mi zambetele ele nu trebuiau sa ajunga acolo dar din neatentie le-am inserat gresit.Va multumesc.:)
Reply With Quote
Vechi 07.03.2008, 11:51:44
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

m-a impresionat povestirea patzaniei cu nepotzelul, shi parca dupa felul cum credea ala micu, imi shi vine o parafrazare a Domnului "Daca nu vom crede/fi ca aceshti mici copilashi ai Lui cu nici un chip nu vom intra in Imparatzia Cerurilor" ...

shi cand ma gandesc la mine, poi pe vremea noastra nu se invatza deloc religie in shcoli, nici facultate, decat teorii stiintzifice ale materialismului in contra fatza de teoriile tot materialiste ale capitalismului asha ca nu ma pot pronuntza decat cum a fost cand n-a fost, poi asha de bine a fost ca in toata perioada respectiva am agonisit multe pacate... shi am inceput sa cred in tot felul de paganisme shi vrajitorii... dar nu dau vina pe shcoala... ???:(:(
Reply With Quote
Vechi 07.03.2008, 12:29:36
jeny11 jeny11 is offline
Member

Implicit

Este adevarat pe vremea noastra nu se facea religie in scolii dar eu am avut norocul ca parintele din parohia noastra sa faca cu noi copii ore de catehism si am sa-i multumesc pentru asta toata viata eu ma gandeam doar ca abordarea este putin deplasata oare prin teroare trebuie sa-i invatam pe copii nostrii?Este bine?
Reply With Quote
Vechi 10.03.2008, 22:19:56
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Educatia religioasa are si obiective formativ-educative, altfel devine ideologie.
Pe undeva prin Pateric, spunea avva Pimen (in zorii veacului V), in una dintre zicerile lui: "Un om care invata pe altii, dar nu practica ceea ce invata, seamana cu o fantana: tuturor le da sa bea si pe toti ii spala, numai pe ea nu se poate curati". Si tot el zicea intr-un alt loc: "A-l invata pe aproapele este treaba unui om sanatos si nepatimas, altfel, la ce bun sa construiesti casa altuia si s-o darami pe a ta?". Si mai adauga un frate al acestui parinte intru cautare, avva Iacob, cam in aceeasi perioada: "Vorbele nu ajung: oamenii de azi sunt plini de vorbe. E nevoie de fapta. Fapta trebuie cautata, nu vorbele, pentru ca vorbele nu rodesc".
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Stiinta nu este in opozitie cu religia. Templier Knight Teologie si Stiinta 190 01.05.2011 15:22:02
Religia in scoala Marius22 Generalitati 28 18.05.2010 14:35:24
Ce credeti voi ca este un Preot???? ARHANGHELUL Preotul 137 30.04.2007 23:04:33
Cat credeti ca este necesar omului pentru mantuire Andrei_sunt Stiri, actualitati, anunturi 14 18.01.2007 15:34:04