Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.03.2017, 23:55:21
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Foarte frumos frate Cristian!Da uimitor, fara maini ,si totusi face pian,conncursuri,deci o face la o anumita tinuta,plus cat a citit cred, daca a scris lucrurile astea.Fiindca in zi de azi putini tineri citesc.
Doamne ajuta!
Vechi 15.03.2017, 04:28:22
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jonnyw2013 Vezi mesajul
Foarte frumos frate Cristian!Da uimitor, fara maini ,si totusi face pian,conncursuri,deci o face la o anumita tinuta,plus cat a citit cred, daca a scris lucrurile astea.Fiindca in zi de azi putini tineri citesc.
Doamne ajuta!
Si crezi ca daca a trimis scrisoarea asta la varsta de 10 ani, pana atunci a invatat despre lucrurile pe care le-a scris?
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 16.03.2017, 23:30:13
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Implicit

Da imi spui, dar nici nu imi spui cand crezi ca a invatat frate? Da ea a spus ca a citit ea , apare in text.
Dar mai este o varianta foarte posibila.Sunt putini parinti in lumea asta, care ar adopta copii cu probleme. Eu cred ca doamna asta, care a adoptat nu unul, ci chiar doi copii dinastia cu probleme, e un om special. Copii copiaza mult parintii.E posibil ca multe din ideile lui Alberta sa fii fost initial ale mamei ei,care a fost aproape sa o sustina ,in multe din intreprinderile ei.
Vechi 17.03.2017, 03:15:48
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Da imi spui, dar nici nu imi spui cand crezi ca a invatat frate? Da ea a spus ca a citit ea , apare in text.
Daca apare in text, frate, inseamna ca asa este: apare in text.

P.S. Daca esti curios, poti chiar tu sa cauti acele lucruri pe care ea le-a citit de la aproximativ 6-8 ani (varsta la care se invata cititul... si neologismele) pana la 10 ani, cand a trimis scrisoarea. De pilda: subtil, agnosticism, gravitatie newtoniana, Acceleratorul, fiasco, talie...
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 17.03.2017, 04:58:57
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Dar mai este o varianta foarte posibila.Sunt putini parinti in lumea asta, care ar adopta copii cu probleme. Eu cred ca doamna asta, care a adoptat nu unul, ci chiar doi copii dinastia cu probleme, e un om special. Copii copiaza mult parintii.E posibil ca multe din ideile lui Alberta sa fii fost initial ale mamei ei,care a fost aproape sa o sustina ,in multe din intreprinderile ei.
Această fata este cu mult peste nivelul celor de vârsta ei , chiar dacă s-a născut fără picioare .
Pentru mulți, din păcate,care au de toate e greu să înțeleagă și sa accepte că cineva cu un handicap fizic poate fi mult mai inteligent decât el , dar Dumnezeu ne arată că se poate !

https://youtu.be/JE7Voa4XXPs
Vechi 17.03.2017, 09:09:49
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Această fata este cu mult peste nivelul celor de vârsta ei , chiar dacă s-a născut fără picioare .
Pentru mulți, din păcate,care au de toate e greu să înțeleagă și sa accepte că cineva cu un handicap fizic poate fi mult mai inteligent decât el , dar Dumnezeu ne arată că se poate !

https://youtu.be/JE7Voa4XXPs
a primit pana la urma raspunsul la scrisoare?
Vechi 17.03.2017, 11:15:36
Urbanophon Urbanophon is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2015
Implicit

Am si eu indoieli despre scrisoare. Prea slefuita intelectual pentru un om care a calatorit doar 10 ani pe acest pamant. Is curios cum a vorbit Iisus la 12 ani cu batranii invatatori in Templu. Deci ori e facatura, ori fata asta are Duhul Sfant in ea.

Cred Doamne, ajuta necredintei mele!
Reply With Quote
Vechi 17.03.2017, 15:23:53
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit La 11 ani scria cărți ( o relatare din 2013 luna decembrie )

„Am scris aceste cărți din trăirile mele din prea multă iubire pentru natură, colegi, școală, familie, Eminescu, țară, mare“, a mărturisit Lorelai.
Alberta Moșneguțu, sau Lorelai, cum îi place să fie numită, este o copilă de 11 ani din Târgoviște. S-a născut fără mâini, fără femur la ambele picioare, dar cu o lumină uriașă în suflet pe care este hotărâtă să o împărtășească lumii câte zile va trăi. Cine o privește în ochi găsește la ea cea mai firească definiție a bunătății. Copila a venit la marea ei dragă căreia i-a dedicat, în timp, nenumărate versuri.
În ciuda problemelor de sănătate care pe mulți i-ar îngenunchea, Lorelai a scris până astăzi nu mai puțin de 4 cărți, printre care „Zâmbet de înger și Eroii, iubirile mele”. În paginile lor sunt multe versuri, toate cu aceeași temă, iubirea. Lorelai scrie cu degetele de la picioare, fie cu pixul pe hârtie, fie direct pe tastele laptop-ului, iar lipsa mâinilor nu o deranjează absolut deloc.
„Bunica și mami îmi tot scriau poezii și mă gândeam de ce să le scriu și eu? Și apoi am început cu un vers, două, strofe și apoi povești, de la o pagină la alta și mai multe“, a spus Lorelai.
Lorelai a fost abandonată în maternitate de cea care i-a dat viață și, de atunci, Viorica Pârvan, asistent maternal, i-a devenit mamă. Aceasta o încurajează în toate proiectele sale și este sigură că destinul copilei este unul cu totul special.
„Am avut un vis în care Alberta era pe scenă și toată lumea era în picioare și o aclama și eu eram în dreapta ei și mi-am dat seama că Dumnezeu îmi dă mie această misiune“, a spus Viorica Pârvan, asistent maternal.
Lorelai crede că oamenii ar fi cu mult mai fericiți dacă ar ști să iubească și lucrurile mărunte. Ne mărturisește că handicapul fizic de care suferă nu o întristează, ci dimpotrivă, suferința îi dă aripi. Într-o vacanță de vară, pe când se afla la mare, ne-a spus că i s-a arătat pentru prima oară îngerul păzitor care a îndemnat-o să lupte pentru visurile ei.
„Îmi doresc ca prin cărțile mele să transmit oamenilor iubire. Aceasta este misiunea mea“, a mai spus Lorelai.
De la naștere, copila a fost diagnosticată cu sindromul plurimalformativ. Medicii au spus în repetate rânduri că este un miracol că Alberta încă trăiește. Acest ghemotoc de copil care a urmat 3 ani cursurile Școlii Populare de Arte la secția desen și canto, compune și muzică. Îi place să cânte pentru că atunci se simte mai aproape de Dumnezeu.
Lorelai ar vrea ca pe viitor să înființeze o fundație pentru copiii cu handicap. Dar până atunci ea însăși are nevoie de ajutor. Îi trebuie urgent un cărucior inteligent făcut la comandă care să-i susțină trunchiul care devine din ce în ce mai greu pentru picioarele ei tot mai neputinciose.
Răspunde