Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.03.2017, 14:06:38
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Asa e, Cavalere al Mesei Rotunde! Sa ne amintim ca Hristos a spus "Adevarat, adevarat zic voua: intalnindu-va in curatie, dupa ce faceti dus, iubiti-va dezbracandu-va unul pe altul si fornicati cat mai mult!" Iar insusi Apostolul spune clar: "Amagiti-va! Si desfranatii, si adulterii vor mosteni imparatia lui Dumnezeu!" (1 Cor 6:9).

Abia acum imi cade fisa: chestia cu 1 Cor 6:9 imi suna a 69. Sa fie intamplare sau nu, avand in vedere constatarea lui Leon Bloy: "hazardul este providenta imbecililor" ?

numai ca se refera la cu totul si cu totul altceva pasajele alea.
uite, stiu ca le veti interpreta asa cum prefera Biserica sa le interpreteze, si nu ma refer doar la dta, n-o sa fac eu pe marele teolog aiurea in tramvai, dar desfranarea e altceva, adulterul e altceva, etc.

iar leon ala trebuie sa fi fost un mare ghinionist la viata lui...

ps.pot sa ofer pasaje biblice care nu condamna relatiile sexuale in afara casatoriei, toate condamna inselatoria sau violenta. nici macar unul actul sexual in sine. evident, ca intotdeauna, tine de interpretare, dar asa cum spune un citat folosit de un coleg de aici, suprema intelepciune este de a deosebi binele de rau. eu zic ca e minunat cand doi oameni pot trai asa ceva chiar si in afara casatoriei, voi spuneti ca e rau si ca vor ajunge in iad. mai ganditi-va!
Reply With Quote