Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.04.2017, 19:44:21
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
incapabili sa argumenteze unii arunca cu mascari, observ ca daca li se raspunde pe masura cei care o fac sunt banati :), acum unul dintre ei inventeaza un adulter, probabil ca asta si-o dori, cine stie?!?, dar chestiile astea nu ma deranjeaza catusi de putin, daca ar fi reale da, dar inventiile sa se duca acolo unde le este locul. in schimb altceva imi displace, viclenia ce razbate din mesajele lui flying, omul asta viclean considera ca apara Biserica!!!

am si eu o intrebare, daca sunteti bun, mi-e greu sa inteleg ce au vrut sa spuna aici:

10. Ucenicii I-au zis: Dacă astfel este pricina omului cu femeia, nu este de folos să se însoare.

inteleg ca unii au reusit sa se indrepte si au fost iertati, altii fiind nevinovati, dar nu inteleg bine ce au vrut sa spuna ucenicii.

edit.pentru ca mi se pare o foarte brutala despartire de Vechiul Testament.
Pe de-o parte, pentru ca te legi nejustificat de Vechiul Testament, citeste cu atentie asta ca sa vezi ca nu e nicio despartire:

9. Bucură-te, omule, cât ești tânăr și inima ta să fie veselă în zilele tinereții tale și mergi în căile inimii tale și după ce-ți arată ochii tăi, dar să știi că, pentru toate acestea, Dumnezeu te va aduce la judecata Sa. Alungă necazul din inima ta și depărtează suferințele de trupul tău, căci copilăria și tinerețea sunt deșertăciune.(Ecl11,9)

Fiindca uceniii Il dadeau lui Iisus replica pe care tu aveai interesul sa nu o intelegi, inseamna cu tu tocmai ai devenit "uncenic" citind aceste verset si esti pe cale sa reconsideri sfaturile desarte pe care le-ai dat pana acum.

Pe de alta parte, deci, Iisus n-a venit sa strice VT, ci sa-l indrepteze fiindca era rastalmacit de unii "carturari"(printre care si tu) dupa cum le era interesul; exact la tine se refera versetul si-mi pare bine ca pui intrebari fiindca, iata, ai primit raspunsul pe care momentan il... meditezi.
Si eu am gasit versete care ma tintesc la fix. Nu e grav fiindca se rezolva cu o spovada sincera si cu convertire la... adevarata situatie.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 02.04.2017 at 06:06:38.
Reply With Quote