![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ps.la noi, adica la Rumunica, in Bucuresti n-am auzit pe nimeni, se abtin sa afirme asa ceva barbarii. ![]() Last edited by Lancelot; 04.04.2017 at 07:18:07. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
38. Iar cei ce au mâncat erau ca la patru mii de bărbați, afară de copii și de femei.(Mt15,38) Femeile si copiii nu intra la socoteala, iar Hristos zice despre aceiasi 4000 de barbati: 10. Nici de cele șapte pâini, la cei patru mii de oameni, și câte coșuri ați luat?(Mt16,10)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Femeile si copiii sunt sub ascultarea "oamenilor". De aceea femeia poarta numele tatalui ei sau al sotului ei, de aceea casa(familia) are numele barbatului. Ar fi indicat sa nu te uiti la realitatea zilelor noastre(si Lancelot), ci la felul in care a randuit Dumnezeu; e cea mai buna randuiala.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 04.04.2017 at 12:18:06. |
|
|||
|
|||
![]()
Iar am comis-o? Eu credeam ca de data asta chiar am interpretat exact ce e scris.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu ii baga in seama pe gnosticul anti-trup al forumului si pe cipofoba-sefa. Barbatul si femeia sunt egali in drepturi, dar diferiti ca roluri. Indiferent ce mormaie paseistii evlaviosi sau sceleratii adepti ai ideologiei de gen: adevarul e la mijloc intodeauna.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
''Om'' in vorbirea veche desemna barbatul. Cu privire, insa, la adulter, el este valabil atat pentru barbat cat si pentru femeie, fiind un pacat fata de unitatea primordiala pe care a lasat-o Dumnezeu intre soti. Cand un barbat se uneste cu o femeie, ei devin un singur trup. Asa incat adulterul, oricare dintre ei l-ar comite, duce la scindare, la nesocotirea darului lui Dumnezeu, Cel care-i uneste pe cei doi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
as fi curios cum se spunea in arameica om, barbat, femeie... ![]() in ceea ce priveste adulterul, cei doi nu-s egali, daca femeia e adulterina barbatul o da afara din casa, dupa ce o si bate de-i suna apa-n cap :), si se recasatoreste fara probleme, ea nu poate sa faca acelasi lucru. |
|