Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.04.2017, 00:27:26
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iana Vezi mesajul
tampenii propagandistice pe care le-am preluat si noi si le-am folosit aiurea....
stiu si eu... gura lumii... la noi, prin nordul tarii, daca intrebi prin sate iti vor spune ca femeia nu e om...
Reply With Quote
Vechi 04.04.2017, 00:42:49
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
stiu si eu... gura lumii... la noi, prin nordul tarii, daca intrebi prin sate iti vor spune ca femeia nu e om...
Nu stiu ce sa zic... si pa la noi pan' vestu' tarii am auzit ceva, da' nu stiu ce sa zic, tu ce crezi?
Reply With Quote
Vechi 04.04.2017, 07:15:33
Banned

Implicit

Citat:
Nu stiu ce sa zic... si pa la noi pan' vestu' tarii am auzit ceva, da' nu stiu ce sa zic, tu ce crezi?
Eu cred ca femeia e mai om decat barbatul.
ps.la noi, adica la Rumunica, in Bucuresti n-am auzit pe nimeni, se abtin sa afirme asa ceva barbarii.

Last edited by Lancelot; 04.04.2017 at 07:18:07.
Reply With Quote
Vechi 04.04.2017, 08:16:37
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de Lancelot
Ia vedeti aici cum zice Evanghelia:

38. Iar cei ce au mâncat erau ca la patru mii de bărbați, afară de copii și de femei.(Mt15,38)

Femeile si copiii nu intra la socoteala, iar Hristos zice despre aceiasi 4000 de barbati:

10. Nici de cele șapte pâini, la cei patru mii de oameni, și câte coșuri ați luat?(Mt16,10)
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 04.04.2017, 09:27:17
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Ia vedeti aici cum zice Evanghelia:

38. Iar cei ce au mâncat erau ca la patru mii de bărbați, afară de copii și de femei.(Mt15,38)

Femeile si copiii nu intra la socoteala, iar Hristos zice despre aceiasi 4000 de barbati:

10. Nici de cele șapte pâini, la cei patru mii de oameni, și câte coșuri ați luat?(Mt16,10)
OK. Am vazut. Concluzia? Ce interpretare ai tu pentru numaratoarea asta?
Reply With Quote
Vechi 04.04.2017, 12:07:52
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
OK. Am vazut. Concluzia? Ce interpretare ai tu pentru numaratoarea asta?
Eu inteleg ca numaratoarea oamenilor se refera la barbati.
Femeile si copiii sunt sub ascultarea "oamenilor". De aceea femeia poarta numele tatalui ei sau al sotului ei, de aceea casa(familia) are numele barbatului.

Ar fi indicat sa nu te uiti la realitatea zilelor noastre(si Lancelot), ci la felul in care a randuit Dumnezeu; e cea mai buna randuiala.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 04.04.2017 at 12:18:06.
Reply With Quote
Vechi 04.04.2017, 12:26:48
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul

Ar fi indicat sa nu te uiti la realitatea zilelor noastre(si Lancelot), ci la felul in care a randuit Dumnezeu; e cea mai buna randuiala.
Iar am comis-o? Eu credeam ca de data asta chiar am interpretat exact ce e scris.
Reply With Quote
Vechi 04.04.2017, 12:33:43
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Iar am comis-o? Eu credeam ca de data asta chiar am interpretat exact ce e scris.
Nu ii baga in seama pe gnosticul anti-trup al forumului si pe cipofoba-sefa. Barbatul si femeia sunt egali in drepturi, dar diferiti ca roluri. Indiferent ce mormaie paseistii evlaviosi sau sceleratii adepti ai ideologiei de gen: adevarul e la mijloc intodeauna.
Vechi 04.04.2017, 09:32:42
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
Pai nici la francezi nu e homme, ci e femme.
''Om'' in vorbirea veche desemna barbatul.

Cu privire, insa, la adulter, el este valabil atat pentru barbat cat si pentru femeie, fiind un pacat fata de unitatea primordiala pe care a lasat-o Dumnezeu intre soti. Cand un barbat se uneste cu o femeie, ei devin un singur trup. Asa incat adulterul, oricare dintre ei l-ar comite, duce la scindare, la nesocotirea darului lui Dumnezeu, Cel care-i uneste pe cei doi.
Vechi 04.04.2017, 09:49:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Pai nici la francezi nu e homme, ci e femme.
''Om'' in vorbirea veche desemna barbatul.

Cu privire, insa, la adulter, el este valabil atat pentru barbat cat si pentru femeie, fiind un pacat fata de unitatea primordiala pe care a lasat-o Dumnezeu intre soti. Cand un barbat se uneste cu o femeie, ei devin un singur trup. Asa incat adulterul, oricare dintre ei l-ar comite, duce la scindare, la nesocotirea darului lui Dumnezeu, Cel care-i uneste pe cei doi.
vin din latina, nu? homo/om, barbat, femina/femeie
as fi curios cum se spunea in arameica om, barbat, femeie...

in ceea ce priveste adulterul, cei doi nu-s egali, daca femeia e adulterina barbatul o da afara din casa, dupa ce o si bate de-i suna apa-n cap :), si se recasatoreste fara probleme, ea nu poate sa faca acelasi lucru.
Reply With Quote
Răspunde