Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.04.2017, 10:38:47
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Nu am spus despre el. Dar sunt altii pe care nu i-as asculta nici daca m-ar plati. Nu e vorba despre preotii de mir ci despre partea mai "rationalista" a Bisericii.
Mie tocmai ăia raționaliști îmi plac cel mai mult.
Vechi 07.04.2017, 10:44:26
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Pai da, ca gasesc justificare pentru orice ... sustine lumea si de fapt nu prea spun nimic. :)
Reply With Quote
Vechi 07.04.2017, 11:40:44
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Într-o biserica din București, preotul ecumenist spunea ca nu contează dacă ne facem cruce de la dreapta la stânga sau invers!
Pai, ca actiune in sine nu conteaza, ca asta tine de rit.
La fel cum nu ne pasa ca fostii vechi credinciosi care au intrat in comuniune cu Moscova prin acordurile Edinoverie isi fac cruce cu doua degete.
Cred ca ortodocsii nostri de rit vestic chiar fac invers.

Acum, depinde ce vroia sa zica preotu cu asta.
Daca a fost doar sa, si poate sa ii obisnuiasca un pic cu diferentele de rit, mai ales daca Comisia Internationala avanseaza anul asta, fix sa nu isi dea freak out daca, printr-un miracol, gasim o formula care sa cada ambele parti de acord.
Daca a fost "Hai, bre, Marea Schisma a fost o treaba relativa. Sunt la fel in fata lui Dumnezeu si aia" da, o dam in post-modernism ecumenist.

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
Justin Parvu, cipofob si legionar; Teodot, cipofob si ciudat; astiasde acum, pupatori de grecotei si antiecumenisti-vedete.
Pe vremea regimului de dinainte de 1945: stilistii, tot monk-based.
La alte popoare ortodoxe: la rusi, stilistii, nu mai zic de rascolnici, agitatorii erau indeosebi calugari si ieromonahi.
Iti arat dubiosenii mari si anti-ecumeniste pe la verisorii nostri catolici, fara interventie monahala.
Vechi 07.04.2017, 12:11:34
suslik suslik is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
Pai, ca actiune in sine nu conteaza, ca asta tine de rit.
La fel cum nu ne pasa ca fostii vechi credinciosi care au intrat in comuniune cu Moscova prin acordurile Edinoverie isi fac cruce cu doua degete.
Cred ca ortodocsii nostri de rit vestic chiar fac invers.

Acum, depinde ce vroia sa zica preotu cu asta.
Daca a fost doar sa, si poate sa ii obisnuiasca un pic cu diferentele de rit, mai ales daca Comisia Internationala avanseaza anul asta, fix sa nu isi dea freak out daca, printr-un miracol, gasim o formula care sa cada ambele parti de acord.
Daca a fost "Hai, bre, Marea Schisma a fost o treaba relativa. Sunt la fel in fata lui Dumnezeu si aia" da, o dam in post-modernism ecumenist.

Iti arat dubiosenii mari si anti-ecumeniste pe la verisorii nostri catolici, fara interventie monahala.
Ok, sunt curios.
Serios acum, stiu ca esti foarte documentat. Fusese o hotarare sinodala ca monahii sa se supuna chiriarhului, corect? Ei bine, se pare ca in monahismul rasaritean s-a ales praful de aplicarea practica a acelei decizii. Cind ma uit la maidanezii fara stapan si treaba, imi amintesc de Savva al Larvei Mari, pardon, Marii Lavre. Da, stiu, sunt anti-aghiorit la limita anticlericalismului. Scuze, mai sar peste cal, si nu rar. Si nu, Iuliu nu are dreptate: spovedania la ieromonah ar fi useless pentru mine; ar fi mai degraba scanteia in butoul cu gun powder. Pentru ca rationamentul de genul asta, cu supravalorizarea preotilor-calugari tradeaza un pietism subliminal, ceva aproape eretic. Ceva de genul: "ieromonahii "are" mai mult har ca popii de oras". '
Revenind, sunt interesat: la catolici, la care monahii sunt la locul lor, ce forte se dau antiecumenic in stamba?
Vechi 07.04.2017, 12:15:32
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Eu am glumit. Am vrut sa spun ca daca nu te ajuta prea mult spovedania la un preot pantofar, poate ar fi cazul sa cauti un preot "cu har", ca doar o minune te poate opri. :)
Reply With Quote
Vechi 07.04.2017, 12:31:59
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Într-o biserica din București, preotul ecumenist spunea ca nu contează dacă ne facem cruce de la dreapta la stânga sau invers! N-am putut sa ascult continuarea... Vai de bieții creștini care casca gura la așa ceva și înghit asemenea baliverne ecumeniste!
serios?! Chiar conteaza chestia asta? Oare va trimite Dumnezeu un om in iad doar pentru faptul ca si-a facut semnul crucii de la stanga la dreapta si nu invers?
Vechi 07.04.2017, 12:56:36
suslik suslik is offline
Senior Member

Implicit

Pe măsură ce tot văd acțiunea zelotiștilor, mă apropii tot mai mult de raționalism. Bine că nu am trăit în Bizanț sau Roma în Evul Mediu, cred că deveneam ateu, ateu din ăla rău, militant. 😁
Vechi 07.04.2017, 13:34:03
suslik suslik is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
serios?! Chiar conteaza chestia asta? Oare va trimite Dumnezeu un om in iad doar pentru faptul ca si-a facut semnul crucii de la stanga la dreapta si nu invers?
Bineinteles ca nu conteaza, dar te pui cu aghioritii fanatici si prostanacii si prostanacele care ii urmeaza?
#athonulnueindispensabilcredintei
Vechi 07.04.2017, 14:07:05
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
Revenind, sunt interesat: la catolici, la care monahii sunt la locul lor, ce forte se dau antiecumenic in stamba?
Gandeste cum a inceput SSPX, sedevacantisti, bisericile vechi catolice, sau biserica palmariana, cu direct episcopi care i-au apucat nebuneala ca a intrat Roma direct in apostazie, si ca sunt pe felie cu reformatii si evreii sa faca catolicismul protestant si ecumenist, si ca missele pe care le fac astia noi, nu mai sunt liturghii legit, ci o abominatie impotriva naturii si divinitatii(in cazuri rare aveau dreptate).

Mai adauga tipete despre modernisti, francmasoni, etc.
In loc de citate din mari teologi si asceti ai secolelor XIX-XX, baga citatii vechi din papi, despre cum "modernistii merita batuti cu pumnii, nu oblojiti".
In loc de acuzatii ca au incalcat canoane vechi, acuzatii ca au incalcat canoane medievale din consiliul din Trent, si altele.

Last edited by Patrie si Credinta; 07.04.2017 at 14:18:04.
Reply With Quote
Vechi 07.04.2017, 15:01:46
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
Gandeste cum a inceput SSPX, sedevacantisti, bisericile vechi catolice, sau biserica palmariana, cu direct episcopi care i-au apucat nebuneala ca a intrat Roma direct in apostazie, si ca sunt pe felie cu reformatii si evreii sa faca catolicismul protestant si ecumenist, si ca missele pe care le fac astia noi, nu mai sunt liturghii legit, ci o abominatie impotriva naturii si divinitatii(in cazuri rare aveau dreptate).

Mai adauga tipete despre modernisti, francmasoni, etc.
In loc de citate din mari teologi si asceti ai secolelor XIX-XX, baga citatii vechi din papi, despre cum "modernistii merita batuti cu pumnii, nu oblojiti".
In loc de acuzatii ca au incalcat canoane vechi, acuzatii ca au incalcat canoane medievale din consiliul din Trent, si altele.
Si care e procentul de calugari in toate astea ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Răspunde