![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Cu puține excepții, blogurile și saiturile aglutinării nemaipomenite nu scriu un cuvințel despre Sfântul și Marele Post, ci doar despre mizeriile lor de intrigi grecești și așa-zisă problemă a ereziei.
Nu îi înțeleg pe oameni: de ce le place să aibă cauze pentru care să latre, pardon, lupte?! Mulțumesc și pentru asta Nesfârșit de Bunului Dumnezeu: că am această "mutație", de a nu mă "topi" (de fapt, mulțimile fanatice îmi produc scârbă și furie) după grupuri umane care bat apa în piuă, pe aceeași și aceeași obsesie: în cazul de față, "erezia".
|
|||
|
|||
|
Citat:
În Sfântul si Marele Post, ne spovedim si ne împărtăsim. Contează ce fel de credintă marturiseste preotul pe fata ori în ascuns. Exista preoti care par marturisitori în ochii lumii, dar în ascuns creează mari probleme celor care chiar mărturisesc adevărul. Dacă alte păcate ale preotului ori ale ierarhului nu ne influentează, faptul ca este mason ori ecumenist poate influenta starea duhovniceasca a crestinilor. Prima dovada esti chiar tu. Esti plin de scârbă! Ar trebui sa ai o astfel de dragoste în tine, încât sa-ti vina sa îmbrătisezi pe toată lumea! Hristos este bucurie, nu scârbă! Si eu m-am împărtăsit la un preot nepomenitor si nu simt scârbă fata de ecumenisti, ci doar fata de ecumenism. E o diferentă! Last edited by antoniap; 13.04.2017 at 19:12:44. |
|
|
||||
|
||||
|
Deci nu te-ai impartasit.
Indiferent ce sistem consideri, de la un dogmatism strict de considera ca nu exista nici o tara de taina valida in afara Bisericii, pana la o viziune mai flexibila, in care sacramentele celor din afara Ortodoxiei poate isi pastreaza o validitate ilicita, acel act a fost savarsit de un preot fara nici un fel de comuniune cu nici un fel de linie episcopala, ortodoxa sau nu, deci a fost o mimare pur mecanica a sacramentului care transforma painea si vinul in Trupul si Sangele. Ai ingerat hrana care nu e nimic mai sfanta sau diferita fata de chifla pe care am mancat-o eu acum 20 de minute. Antonia, lasa jocul asta periculos si prostesc, si du-te si te spovedeste la un preot al BOR-ului(sau la nevoie, oricare din cele 13 Biserici Autocefale), pana nu o dai in mai rau. Ti-am explicat toti ca ce fac astia nu are nici o logica canonica.
|
|||
|
|||
|
Citat:
M-am împărtășit la un preot al BOR, stai liniștit. O caterisire din cauza luării atitudinii fata de ecumenism este lovită de nulitate. Acești minunați preoți și călugări care sunt umilitI pe nedrept pentru ca își apără credința sunt cat se poate de BOR. Poate or mai fi si altii care se roaga sa aiba curaj sa marturiseasca. Restul sunt Biserica Ecumenista Română, (BER). Si , dacă o ținem tot așa, ajungem noi și la Biserica Ecumenista Universală (BEU) cu un amalgam din toate religiile Terrei! Dar cum rămâne cu mântuirea? Cui îi pasa de asa ceva?Cine nu are curajul acum sa spună nimic va accepta și alte compromisuri, dacă papa le va cere! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
În rest, despre celelalte credințe nu sunt eu vrednica sa emit vreo judecata. Merg pe mana Sfintilor Parinti și cred ca ei știu mai bine ca mine cum e treaba cu mântuirea. Dușmanul mântuirii noastre nu doarme. Citeste și vezi ca Mahomed și-a creat o religie care sa-I permită sa aibă mai multe soțîi! Este aceasta o religie mântuitoare? Nu. Dar cui îi pasa? Mahomedanul așa crede și așa îl confunda pe Dumnezeu cu dușmanul mântuirii. Nu e totuna dacă ne închinăm lui Dumnezeu sau celui viclean! Uita-te la înverșunarea lor împotriva crestinilor! Dacă și religia lor ar fi mântuitoare, ce rost ar avea aceasta înverșunare? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ba chiar, un canon al Sinoadelor Ecumenice spune explicit ca un preot caterisit, din orice motiv, NU ARE VOIE sa isi acuze(sau "atentioneze", sau ce alta formulare dubioasa mai zici tu) episcopul de erezie pana nu isi rezolva situatia si iese din starea de caterisire. Nu are voie sa faca taine, nu are voie sa oficieze slujbe, nu are voie sa faca nimic. Si dupa aia, acelasi canon spune clar, ca daca crede ca a fost scos din randul preotilor pe nedrept, se duce frumos la episcop si ii explica situatia. Daca considera ca a fost nedreptatit de episcop, se duce la mitropolit. Daca si atunci considera ca e invalida treaba, cere o audienta cu Sinodul, ca instanta finala. Nu se apuca el sa intrerupa pomenirea si sa scoata mizerii pe gura ca clerul BOR-ului e in erezie. Nu face sinaxe dubioase cu alti clerici bizari. Nu se lauda unii pe altii ca sunt mari marturisitori si ultimii aparatori si mucenici ai Ortodoxiei. Daca face asta, e in incalcare flagranta a canoanelor. Si daca il sustii si te asociezi cu aceste persoane, si tu esti, Antonia, si atragi condamnarea spirituala rezervata acestora, care e grava.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Logic.
|
||||
|
||||
|
No, daca arianismul si monofizistismul si toate ereziile astea si-au primit un sinod, cu atat mai mult m-as astepta ca ecumenismul, (pan-erezia tuturor timpurilor, nu?) sa fie condamnat la un sinod mare.
Citat:
Dar ce ai mancat nu a fost Euharistia. Canonic, pur si simplu nu. Citat:
Antonia, hai sa ti-o zic pe fata, ca vad ca nu intelegi altfel. Nu esti nici o marturisitoare a Ortodoxiei. Nu urmezi Sfintii Parinti. Teologii si Sfintii care au luptat pentru pastrarea plinatatii credintei te-ar da afara in suturi. Nu esti o mucenica. Nu iti lucrezi mantuirea. Nu te ia lumea la misto pe Internet ca suferi pt Adevar si Hristos. Forumul asta va ridiculizeaza pe voi si pe miscarea voastra ca sunteti niste schismatici pe fata, care provocati dezbinare in Biserica, otraviti mintile oamenilor, va adanciti in pacat si va periclitati mantuirea, si cand sunteti intrebati, nu puteti sa aduceti un argument la chestiile complet logice care vi se spun, si doar spuneti niste clisee stupide si niste ineptii cat voi de mari. Si cu asta, ma retrag, ca nu prea o sa am Internet pt urmatoarele zile, si sunt zile prea importante pentru ca sa imi bat capul cu niste schismatici si raspopiti cu niste complexe de grandomanie.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pe de alta parte invatatura ecumenista cuprinde invataturi care au mai fost condamnate la Sinoade ( de exemplu Sinoadele Cartagina). Conceptiile ecumeniste au fost analizate la un sinod local, Sinodul BO a Georgiei. |
|
|