Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta
Deci nu te-ai impartasit.
Indiferent ce sistem consideri, de la un dogmatism strict de considera ca nu exista nici o tara de taina valida in afara Bisericii, pana la o viziune mai flexibila, in care sacramentele celor din afara Ortodoxiei poate isi pastreaza o validitate ilicita, acel act a fost savarsit de un preot fara nici un fel de comuniune cu nici un fel de linie episcopala, ortodoxa sau nu, deci a fost o mimare pur mecanica a sacramentului care transforma painea si vinul in Trupul si Sangele.
Ai ingerat hrana care nu e nimic mai sfanta sau diferita fata de chifla pe care am mancat-o eu acum 20 de minute.
Antonia, lasa jocul asta periculos si prostesc, si du-te si te spovedeste la un preot al BOR-ului(sau la nevoie, oricare din cele 13 Biserici Autocefale), pana nu o dai in mai rau.
Ti-am explicat toti ca ce fac astia nu are nici o logica canonica.
|
O, de ai manca și tu o astfel de HRANA! De mult timp nu mi-a fost dat să mănânc o astfel de hrana. Iata ca sunt cinci zile de când m-am împărtășit și încă simt o bucurie imensa în suflet!
M-am împărtășit la un preot al BOR, stai liniștit. O caterisire din cauza luării atitudinii fata de ecumenism este lovită de nulitate. Acești minunați preoți și călugări care sunt umilitI pe nedrept pentru ca își apără credința sunt cat se poate de BOR. Poate or mai fi si altii care se roaga sa aiba curaj sa marturiseasca. Restul sunt Biserica Ecumenista Română, (BER). Si , dacă o ținem tot așa, ajungem noi și la Biserica Ecumenista Universală (BEU) cu un amalgam din toate religiile Terrei! Dar cum rămâne cu mântuirea? Cui îi pasa de asa ceva?Cine nu are curajul acum sa spună nimic va accepta și alte compromisuri, dacă papa le va cere!