Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2017, 14:54:45
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
Alin, esti la o extrema, cea opusa miscarii nepo. Esti ultraloilist acritic. Toti aici, cu exceptia Antoniei, sintem loialisti, fiind crestini in Biserica, dar tu esti de un acriticism acerb, exact reversul critismului obscen aproape (si hulitor si schismatic!) al miscarii nepo.
Pentru tine, tot ce se face de "sus" este bun, perfect. Nici asa. In caz ca nu ai observat, traim intr-o lume in care notiunea de "elite", "conducere", you name it, nu are intodeauna semnificatiile clare, deschise, nu mai zic pozitive, pe care ar trebui sa le aiba.
"Au iesit dintre ai nostri, dar nu erau dintre ai nostri" - citat cu aproximatie.
Diplomatia nu era cita vreme Biserica nu s-a atins de politic, cum un Rabbi sau esenian nu s-ar fi atns de un cadavru sau de o rana.
Sint de acord: schisma trebuie oprita, si cu masuri folosind intreaga forta a legilor bisericesti, Miron Cristea-style (requiescat in pace!). Dar vezi, Iuliu are dreptate: edulcorarea asta diplomatico-amorfa, ii face pe sinodali moi in fata neandertalienilor obraznici in rasa aghiorita si a pionilor lor de aici. Ei cred ca ca sint la un dialog civilizat, la o cafea pe holurile din Chambesy, cu niste pastori baptisti sau cu niste episcopi copti. Gresit! Adunatura radenista nu se va lasa, pina nu va aduna cit mai multi fraieri, pardon, credinciosi non-catehizati. NU violenta fizica, nici macar motivata legal, categoric nu, dar duritate canonica maxima, asa trebuie procedat. Ai idee cite furuncule stiliste sint in Grecia? Ei bine, datorita patriarhului de pioasa memorie Cristea, noi avem doar un unic buboi din astea.
Ierarhii nu sint infailibili. (Ceea ce e departe de a spune ca trebuie ca mireni spalati pe creier de internet si de primitivi in rasa au dreptul sa ii infrunte si jigneasca, mai ales in chestiuni care pur si simplu nu sint, si nu au fost vreodata in istoria Bisericii, de compententa laicilor sau monahilor). Doar Dumnezeu si invatatura Bisericii, revelata de El, da.
Trebuie mina bisericeasca de fier contra schismaticilor/radicalilor ("acrivisti", cum isi zic ei, adica adunatura de la Radeni si Argele), impletita cu diplomatia fata de "moderati", si aducerea lor inapoi in Biserica.

Si nu mai o da cu stilistii. Traim in epoca banului, nu? Ei bine, follow the bloody money. Nu e clar ca stilistii nu au atitia bani ca sa finanteze asa un haloimes antieclezial? Mie imi e limpede: baietii din Grecia, cu sprijin discret al unor epoleti de peste ocean sau din Babilon* , care "iubesc" mult Biserica si crestinismul.

* Babilon numesc eu Bruxelles, si orice alt centru de putere al Eurohaznalei.
Trebuie sa ne cunoastem ortodoxia si sa o traim. Asta ne va ajuta sa nu cadem in extreme. Daca suntem asi la teorie si ne apucam sa rastalmacim dogmele doar dupa mintea noastra, riscam sa gresim. Sfantul Serafim de Sarov recunoaste ca el insusi se ruga inainte de a raspunde cuiva, ca sa nu greseasca. Asadar, daca ne-am ruga mai mult, am gresi mai putin.

Hai la metanii, fratilor, daca va pasa cu adevarat de ortodoxie! Si o Psaltire pe zi in post aspru, timp de 40 de zile! Propunerea ii apartine unui preot, nu mie. Nu orgoliul cuiva trebuie aparat, ci flacara credintei noastre ortodoxe! Daca in astfel de cazuri lucreaza Dumnezeu prin om, lucreaza bine. Daca lucreaza doar omul, greseste! Sa nu ne facem iluzii. atunci cand Dumnezeu Se retrage, locul Lui nu ramane liber, caci vine duhurile rele care ne influenteaza negativ.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2017, 15:15:03
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Hai la metanii, fratilor, daca va pasa cu adevarat de ortodoxie! Si o Psaltire pe zi in post aspru, timp de 40 de zile!
Si eu, care credeam că o să mă bucur de ouă rosii si de cozonaci măcar până la Cincizecime! Din nou la Postul Mare?
Vechi 21.04.2017, 15:23:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Si eu, care credeam că o să mă bucur de ouă rosii si de cozonaci măcar până la Cincizecime! Din nou la Postul Mare?
Pai e usor sa pui pe altii la canoane. Daca ea ar fi facut asta, nu mai era pe aici :)
Vechi 21.04.2017, 15:36:18
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

În plus aruncă o lumină sumbră asupra modului de viată al ortodocsilor, care parcă ar trebui să nu se bucure nici în zilele Învierii, ci să plângă tot timpul.
Vechi 21.04.2017, 15:42:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În plus aruncă o lumină sumbră asupra modului de viată al ortodocsilor, care parcă ar trebui să nu se bucure nici în zilele Învierii, ci să plângă tot timpul.
Pai aia sunt "ortodocsii" lor. Care striga "heirup" pentru altii in timp ce ei stau bine mersi la calculator tinandu-se de aceleasi prostii ca intotdeuna.

E un soi de manipulare subtila pentru prosti, aia presupun ca cei care dau canoane din astea le tin chiar ei..
Vechi 21.04.2017, 16:12:03
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Pai te bucuri intru Domnul!
Hai, ca nu e musai sa te apuci de azi! Pregateteste-te sufletește pentru nevoință. Dacă ai chef, bineînțeles. Și dacă poți.
Pana atunci, ai grija de glicemie! Apoi, exercițiile fizice au rostul lor!
Reply With Quote
Vechi 21.04.2017, 16:16:52
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

1. Pentru orice lucru este o clipă prielnică și vreme pentru orice îndeletnicire de sub cer.
2. Vreme este să te naști și vreme să mori; vreme este să sădești și vreme să smulgi ceea ce ai sădit.
3. Vreme este să rănești și vreme să tămăduiești; vreme este să dărâmi și vreme să zidești.
4. Vreme este să plângi și vreme să râzi; vreme este să jelești și vreme să dănțuiești.
(Ecclesiastul 3, 1-4)

Asta e calea ortodoxă, care aduce echilibru. După pocăință vine bucurie.
Vechi 21.04.2017, 21:50:29
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
Tu aveai impresia că vorbești cu o ortodoxă? Cică trebuie să ne cunoaștem ortodoxia. Și dacă îi spui cum stă treaba, se face că plouă.
Reply With Quote
Răspunde