Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.04.2017, 06:22:59
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
E adevarat ca pleroma are ultimul cuvant, dar e adevarat si ca aceia nu reprezinta pleroma. Si e si un argument in defavoarea schismelor si ruperilor de Biserica.
Ei sunt o parte din pleroma. Restul pleromei era în sala. Dacă ar fi spus ceva gres™it, ar fi luat atitudine. Nu puteau vorbi cu tot›ii. Logic.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 09:03:10
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Ei sunt o parte din pleroma. Restul pleromei era în sala. Dacă ar fi spus ceva gres™it, ar fi luat atitudine. Nu puteau vorbi cu tot›ii. Logic.
Mai antonia, daca ar merge asa atunci ori de cate ori s-ar tine un sinod acesta ar fi rejectat pentru ca intotdeauna or sa existe unii care or sa aiba ceva impotriva. :)
Asa s-or fi gandit si arienii sau nestorienii, ca ei sunt pleroma.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 09:31:29
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Mai antonia, daca ar merge asa atunci ori de cate ori s-ar tine un sinod acesta ar fi rejectat pentru ca intotdeauna or sa existe unii care or sa aiba ceva impotriva. :)
Asa s-or fi gandit si arienii sau nestorienii, ca ei sunt pleroma.
Hai sa fim seriosi! Pe mine, in calitate de ortodox, trebuie sa ma intereseze mantuirea, nu sa-i asigur bunastarea unuia sau altuia, ca sa-mi spuna in schimb ce vrea el. Vrednic este lucratorul de plata sa, daca ma ajuta si el sa ma mantuiesc. Daca nu ma conduce spre mantuire, trebuie sa fac ceva: sa ma rog, sa spun. Parintele Rafail Beretov spune mai bine ca mine:

https://www.aparatorul.md/parintele-...rul-arhieresc/
Aceste lucruri se intampla pe fondul slabirii credintei. Daca ne-am fi rugat mai mult, nu s-ar fi ajuns asa degraba aici. Iar marturisirea trebuie sustinuta de rugaciune:

https://www.aparatorul.md/atunci-can...-a-diavolului/
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 09:44:56
Senior Member

Implicit

Citat:
Hai sa fim seriosi! Pe mine, in calitate de ortodox, trebuie sa ma intereseze mantuirea, nu sa-i asigur bunastarea unuia sau altuia, ca sa-mi spuna in schimb ce vrea el. Vrednic este lucratorul de plata sa, daca ma ajuta si el sa ma mantuiesc. Daca nu ma conduce spre mantuire, trebuie sa fac ceva: sa ma rog, sa spun. Parintele Rafail Beretov spune mai bine ca mine:

https://www.aparatorul.md/parintele-...rul-arhieresc/
Aceste lucruri se intampla pe fondul slabirii credintei. Daca ne-am fi rugat mai mult, nu s-ar fi ajuns asa degraba aici. Iar marturisirea trebuie sustinuta de rugaciune:

https://www.aparatorul.md/atunci-can...-a-diavolului/
Am inteles acum de ce iti place ca e cu cipuri si alte alea. :)
Sigur ca ar trebui sa te intereseze mantuirea. Dar dupa ce ai crezut toate prostiile cum a fost aia cu supermemorandumul, ce te face sa crezi ca e asa de usor sa discerni adevarul ?
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 10:16:12
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Am inteles acum de ce iti place ca e cu cipuri si alte alea. :)
Sigur ca ar trebui sa te intereseze mantuirea. Dar dupa ce ai crezut toate prostiile cum a fost aia cu supermemorandumul, ce te face sa crezi ca e asa de usor sa discerni adevarul ?
Pai, indiferent dacă eu cred sau nu, prevederile supermemorandumului, in mare parte, se cam îndeplinesc sub ochii noștri! Sau sunt simple coincidente! Cam multe, oricum...
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 11:44:14
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

singura certitudine este fanatismul antoniei si alor ei, un ignorant ca mine nu are cum sa ajunga la o concluzie citind forumul asta. asa ca am incercat sa ma dumiresc si din alte locuri, dar esentialul, pentru mine, a ramas acelasi, sa fii cinstit si drept, sa poti sta drept la judecata. asa ca am dat un search pe google, in care am pus langa ortodoxie si ecumenism si cinste, am dat, printre multe linkuri, si de o predica a lui bartolomeu anania, care spune:

"credinta sa fie curata, adevarata, puternica. Sa crezi tu in credinta ta. Si respecti pe celalalt si pentru altceva. Chiar daca nu esti convins ca credinta lui este cea adevarata-adevarata trebuie sa admiti ca el, in credinta lui, este cinstit, de buna credinta, ca nu este un farseur; ca musulmanul care la ora fixa isi pune covorul pe iarba, se intoarce cu fata spre Mecca si spune rugaciunea lui scrisa in Coran, e de buna credinta, nu o face de ochii lumii, nu ca sa fie televizat. Ci o face convins fiind ca Allah il aude si-l ajuta. Este foarte important acest lucru: sa admiti buna credinta a celui de alta credinta”.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 11:57:38
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
singura certitudine este fanatismul antoniei si alor ei, un ignorant ca mine nu are cum sa ajunga la o concluzie citind forumul asta. asa ca am incercat sa ma dumiresc si din alte locuri, dar esentialul, pentru mine, a ramas acelasi, sa fii cinstit si drept, sa poti sta drept la judecata. asa ca am dat un search pe google, in care am pus langa ortodoxie si ecumenism si cinste, am dat, printre multe linkuri, si de o predica a lui bartolomeu anania, care spune:

"credinta sa fie curata, adevarata, puternica. Sa crezi tu in credinta ta. Si respecti pe celalalt si pentru altceva. Chiar daca nu esti convins ca credinta lui este cea adevarata-adevarata trebuie sa admiti ca el, in credinta lui, este cinstit, de buna credinta, ca nu este un farseur; ca musulmanul care la ora fixa isi pune covorul pe iarba, se intoarce cu fata spre Mecca si spune rugaciunea lui scrisa in Coran, e de buna credinta, nu o face de ochii lumii, nu ca sa fie televizat. Ci o face convins fiind ca Allah il aude si-l ajuta. Este foarte important acest lucru: sa admiti buna credinta a celui de alta credinta”.
Nu sunt pregătită să t›in o conversatie cu cei de alte confesiuni. Nu am statura duhovniceasca a părintelui Cleopa care a luat mana unei sectante cu forta s™i a insemnat-o cu semnul crucii, silindu-I pe draci sa iasă din ea.

Ce folos ca mahomedanii se inchina, dacă nu se inchina cui trebuie? Mahomed a creat o religie care sa-I permită sa aibă mai multe femei. Este o religie artificiala, impusa cu forta, care nu are drept scop mântuirea. Nu e totuna dacă te inchinI lui Dumnezeu sau celui viclean. În tinerete, Bartolomeu Anania a mai avut s™i derapaje de la dreapta credintă. Smintitoare, din păcate.

Last edited by antoniap; 24.04.2017 at 12:01:34.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 15:45:27
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
singura certitudine este fanatismul antoniei si alor ei, un ignorant ca mine nu are cum sa ajunga la o concluzie citind forumul asta. asa ca am incercat sa ma dumiresc si din alte locuri, dar esentialul, pentru mine, a ramas acelasi, sa fii cinstit si drept, sa poti sta drept la judecata.
Adevărul e că de pe forum poti iesi mai confuz decât ai intrat dacă nu vii de la bun început cu anumite criterii de selectie. El îti poate da mai curând niste directii de căutare, decât niste răspunsuri edificatoare. Cu Anania si cu Stăniloae esti, cu sigurantă pe drumul cel bun. Predici ale celui dintâi se găsesc din belsug si merită ascultate. În ce-l priveste pe părintele Stăniloae, mai putin găsesti pe internet sau, în orice caz, mai mult texte, mai greu de citit pe monitor.
În orice caz, si pentru cine vrea să se ajute de net pentru a-si îmbogăti oarecum cunostintele teologice sunt resurse.
Vechi 24.04.2017, 20:37:01
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Vad ca ai inteles gresit ce a spus IPS Bartolomeu, In niciun caz parintele nu spune aici ceea ce ai crezut, ca toate religiile sunt bune, adica o conceptie care tine de new-age, nu de ecumenism. Parintele spune ca si cel de alta religie crede sincer in ceea ce face, nu e un farseur. De aceea credinciosii nu fac caricaturi cu Mahomed, doar ca se distreze. La asta se refera.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 12:53:36
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai, indiferent dacă eu cred sau nu, prevederile supermemorandumului, in mare parte, se cam îndeplinesc sub ochii noștri! Sau sunt simple coincidente! Cam multe, oricum...
Pai nu prea pare ca se implinesc. Pare ca esti dispusa sa accepti orice scriu unii pe niste forumuri, indiferent daca sunt documente reale sau le-au preluat de la unii care le-au scris in baie ca sa sperie lumea.
Daca aia te mint ca sa te sperie ?

Si cu ce se deosebeste gruparea aia de la Radeni de gruparea in care era vsovivi ? Ca si el ne spunea ca e ortodox si ca asculta de unii "cu viata sfanta". La tine e Sava, la el era Verginica. Alta diferenta in afara de asta mai exista ?
Reply With Quote
Răspunde