![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noi am ajuns sa ne temem de pietism! Asa, toti sfintii sunt pietisti, ca nu au cum sa fie altfel. Ne temem si de sfintenie? Dorim mantuirea? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by simpllu; 29.04.2017 at 23:52:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În „Rânduiala” primirii latinilor în Biserica Ortodoxă, aprobată de „Sfântul și Marele Sinod” din 1484 sub conducerea patriarhului Simeon al Constantinopolului, printre altele se spune: „Vrei tu, omule, să devii ortodox și să te lepezi de toate dogmele rușinoase și străine ale latinilor, adică despre pogorârea Duhului Sfânt, căci ei greșit gândesc și cred că El purcede și de la Fiul, și de slujirea cu azime și de celelalte obiceiuri ale bisericii lor, care nu concordă cu Biserica sobornicească și ortodoxă a Răsăritului?” (Ράλλη-Ποτλῆ, Σύνταγμα…, vol. 5, p.144). Același termen se folosește și într-o „Rânduială” mai târzie de primire în Biserica Ortodoxă a unui latin: „Disprețuiești și te lași de inovațiile bisericii apusene…?”, „Scuipi tu asupra stropirii la Sfântul Botez în biserica apuseană…?”, „Te lepezi și te scârbești de afirmațiile nebune ale bisericii apusene…?” ș.a. (vezi. π. Γεωργίου Μεταλληνοῦ, «Ὁμολογῶ ἕν βάπτισμα», Athena 1996, p. 134 și urm.). P.S. Sunt curios cum cometează Sava aceste "Rânduieli". Știe de ele? Doar acum s-a trezit că folosirea acestui termen pentru celelalte confesiuni ar fi erezie? Sper să observi din ce an se folosesște acest termen !!! |
|
|||
|
|||
![]()
Savva, lavriotul fugar, este un pion al fortelor care lucreaza la destabilizarea Bisericii. E mai greu cu stingismele? Nu e bai, vin ei cu agenti cu "zel de-a dreapta".
|
|||
|
|||
![]()
Cu cit mai numeros (si superficial construit) un sinaxar, cu atit mai letala tentatia pietismului.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by iana; 30.04.2017 at 08:04:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Le e asa frica de Sanat Hurama (numele tibetan al tipului haploid, care vrea coroana planetei), incit au uitat de Cel din Ceruri, Care da Mintuirea: Isus Hristos. Caz tipic de perspective inguste si consecinte dramatice.
|
|||
|
|||
![]()
Iata raspunsurile pentru simpllu:
http://prieteniisfantuluiefrem.ro/wp...-antiCreta.pdf |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Predicile parintelui se adreseaza celor care stiu sa se smereasca si accepta sa fie smeriti de cineva. Nu celor care cred ca au intotdeauna dreptate. Pacatul si erezia trebuie mustrate, nu laudate, nici tolerate! Cine asculta, asculta. Cine nu, nu ai ce sa-i faci. E alegerea lui. Pe Noe cati l-au ascultat? |
|
|||
|
|||
![]()
Mda. A ajuns un raspopit sa dea lectii de credinta. Saitul ala de iubitori de monahi grecotei schismatici...bleah.