Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.05.2017, 00:22:04
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Pentru ca in alte tari este debandada. De asta profita nepomenitorii aia, profita ca foarte mult timp si-au facut de cap fara ca nimeni sa le faca nimic. In plus e vorba si de iconomie de la caz la caz - poate un preot sau calugar important se inseala in legatura cu un ierarh dar caterisirea lui ar insemna o pierdere mai mare decat daca il lasa sa-si revina. Dar acum vorbim despre o situatie in care sunt acuzati toti.

Ce sa se discute ? De ce nu au vrut discutii aia inainte sa se "ingradeasca" ? E ca si cum eu te impusc dar nu te omor si tu scoti pistolul si deschizi focul asupra mea si eu zic ca ar trebui sa stam la discutii. Pai nu puteam cere sa discut inainte sa trag ? :)
Reply With Quote
Vechi 02.05.2017, 00:41:30
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Pentru ca in alte tari este debandada. De asta profita nepomenitorii aia, profita ca foarte mult timp si-au facut de cap fara ca nimeni sa le faca nimic. In plus e vorba si de iconomie de la caz la caz - poate un preot sau calugar important se inseala in legatura cu un ierarh dar caterisirea lui ar insemna o pierdere mai mare decat daca il lasa sa-si revina. Dar acum vorbim despre o situatie in care sunt acuzati toti.

Ce sa se discute ? De ce nu au vrut discutii aia inainte sa se "ingradeasca" ? E ca si cum eu te impusc dar nu te omor si tu scoti pistolul si deschizi focul asupra mea si eu zic ca ar trebui sa stam la discutii. Pai nu puteam cere sa discut inainte sa trag ? :)
Eu ma mir de ce nu au avut loc discutii mai ample cu prilejul caterisirii. Nu în sensul ,,Fa ca mine!" , ci pentru statornicirea adevărului. Cine gres™este îsii cere iertare s™i se corectează. Pentru ca s-a comunicat cu preot›ii nepomenitori doar ca de la stăpân la slugă, nu a fost un dialog real.

Atunci despre ce fel de lupta s™i mărturisire vorbeste I P S Vlachos? Cum sa lupt›i cu un sinod care se aliază cu politicul împotriva crestinilor? Sau problema cu lupta era doar o vrajeala! În schimb, întreruperea pomenirii e un ,,gest pripit" care impune sanctiuni drastice? Cine s™i pentru ce are voie sa lupte? S-ar întelege ca doar sistemul are voie sa lupte pentru impunerea ecumenismului...

Last edited by antoniap; 02.05.2017 at 06:09:24.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2017, 09:17:28
antoniap
Guest

Implicit

1 Mai Muncitoresc - Mapa Speciala - OMUL SI TIMPUL

https://www.youtube.com/watch?v=9Q44Qy3qk9I

Ce sarbatorim la 1 mai? Pentru cine are importanta aceasta sarbatoare?

Lupta indarjita impotriva lui Dumnezeu este continuata prin ecumenism, prin distrugerea cu viclenie a Bisericii din interior, prin satanizarea lumii.

Doamne, Iisuse Hristoase, ai mila de noi! Ajuta-ne sa avem cat mai multi povatuitori spre mantuire!
Reply With Quote
Vechi 02.05.2017, 10:42:01
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

ma gandesc de cateva zile daca sa pun niste intrebari sau nu, pentru ca nu vreau sa supar cativa colegi pentru care am toata consideratia, dar o s-o fac, eu cred ca aceste lucruri "firesti" din bisericile noastre nu sunt crestinesti. m-a hotarat eretica noastra cea de toate zilele, tot repetand, obsesiv, sfintii in sus si sfintii in jos... deci:

sunt aceste lucruri crestinesti?

-inchinarea la icoane si la sfinti.
-sarutarea icoanelor si a moastelor.
-rugaciunile pentru morti.

si eu le-am facut, pe toate.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2017, 11:10:09
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
ma gandesc de cateva zile daca sa pun niste intrebari sau nu, pentru ca nu vreau sa supar cativa colegi pentru care am toata consideratia, dar o s-o fac, eu cred ca aceste lucruri "firesti" din bisericile noastre nu sunt crestinesti. m-a hotarat eretica noastra cea de toate zilele, tot repetand, obsesiv, sfintii in sus si sfintii in jos... deci:

Inapoia mea, ...!

Cum indraznesti sa pui o astfel de intrebare, sfantule? Ai auzit de Duh Sfant? Aceluia se inchina crestinii prin gesturile de evlavie fata de icoane si sfinte moaste. Duhului Sfant Care salasluieste in acele sfinte moaste. Ai sa vezi tu cat sunt de importante rugaciunile pentru morti cand vei trece dincolo! De ce te lauzi? Nu era normal sa le faci?
Reply With Quote
Vechi 02.05.2017, 11:26:20
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

@Lancelot: Întâi de toate, nu văd de ce s-ar supăra cineva că întrebi. Cred că până la sfârșitul vieții trebuie să întrebăm.

Cred că ceea ce te preocupă este pericolul idolatriei, care trebuie să recunoaștem că există, și care ar însemna, în esență, să pui creatura în locul Creatorului.

După cum este o dreaptă credință, există și o dreaptă închinare, respectiv aceea în care sfântul pe care îl cinstești și la ajutorul căruia apelezi nu-ți obturează calea către Hristos, ci, din contră, ți-o deschide, ca unul ce L-a cunoscut mult mai bine, ca unul care I-a închinat întreaga lui viață și s-a lăsat pătruns de Duhul Sfânt într-o măsură atât de mare, încât uneori trupul său chiar după moarte manifestă această prezență harică.

Deci dacă te rogi sfinților, cinstești icoanele și sfintele moaște ca pe niște medii ale harului, care ți-L aduc mai aproape pe Dumnezeu, fie aducând mulțumire, fie cerând ajutor, îți este de folos.

Dar omul poate ușor să alunece către o credință magică, superstițioasă și idolatră, uneori considerând sfinții ca fiind infailibili, ori alergând după noroc sau împlinirea unor dorințe personale, fără să cunoască sau să-l intereseze ceea ce înseamnă viața nouă în Hristos.

Rugăciunile pentru cei adormiți sunt bune, și ele, ca semne ale iubirii noastre încă vii pentru ei, de care Dumnezeu va ține cont la Judecată.
Vechi 02.05.2017, 11:37:16
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Arrow

Citat:

...da' Tatal nostru Il stii pe de rost?...de fapt ar trebui sa incepi cu inceputul Inger,ingerasul meu...dupa aceea vino si pune intrebari...daca ai copii mici de gimnaziu ar putea sa-ti dea niste meditatii despre credinta...

Reply With Quote
Vechi 02.05.2017, 11:53:28
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
@Lancelot: Întâi de toate, nu văd de ce s-ar supăra cineva că întrebi. Cred că până la sfârșitul vieții trebuie să întrebăm.

Cred că ceea ce te preocupă este pericolul idolatriei, care trebuie să recunoaștem că există, și care ar însemna, în esență, să pui creatura în locul Creatorului.

După cum este o dreaptă credință, există și o dreaptă închinare, respectiv aceea în care sfântul pe care îl cinstești și la ajutorul căruia apelezi nu-ți obturează calea către Hristos, ci, din contră, ți-o deschide, ca unul ce L-a cunoscut mult mai bine, ca unul care I-a închinat întreaga lui viață și s-a lăsat pătruns de Duhul Sfânt într-o măsură atât de mare, încât uneori trupul său chiar după moarte manifestă această prezență harică.

Deci dacă te rogi sfinților, cinstești icoanele și sfintele moaște ca pe niște medii ale harului, care ți-L aduc mai aproape pe Dumnezeu, fie aducând mulțumire, fie cerând ajutor, îți este de folos.

Dar omul poate ușor să alunece către o credință magică, superstițioasă și idolatră, uneori considerând sfinții ca fiind infailibili, ori alergând după noroc sau împlinirea unor dorințe personale, fără să cunoască sau să-l intereseze ceea ce înseamnă viața nouă în Hristos.

Rugăciunile pentru cei adormiți sunt bune, și ele, ca semne ale iubirii noastre încă vii pentru ei, de care Dumnezeu va ține cont la Judecată.
Bine, inteleg, am sa-mi respect hotararea de a nu mai pupa nimic, dar inteleg. Mai ales partea cu cei morti, in sensul ca pomenirea lor ii pastreaza vii, langa noi.
Daca tot am inceput, mai este si chestiunea sfinteniei, de unde pana unde puterea asta de a declara pe cineva sfant?
Reply With Quote
Vechi 02.05.2017, 11:55:42
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Inapoia mea, ...!
Calm, ca nu-s vreun Rasputin.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2017, 12:07:15
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
de unde pana unde puterea asta de a declara pe cineva sfant?
De la Dumnezeu. TOATE, DOAR de la Dumnezeu.
Reply With Quote
Răspunde