Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.05.2017, 16:08:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Dr. Pavel Chirilă, scrisoare deschisă pentru Iohannis, Dragnea și Grindeanu: Am vaccinat mii de copii și am vazut multe reacții adverse, unele foarte grave. Injectarea unei substanțe în trupul unui om fără acordul lui riscă să facă rău „în numele binelui”

http://www.activenews.ro/stiri-sanat...binelui-142961
Pai da, daca e sa punem problema asa doar homeopatia (aoa chioara) nu face sigur nici un rau.
Dar nici bine.
Oricum, stim ca domnu' P.C. e mare fan al homeopatiei, pai cat poti sa castigi dintr-o injectie? Oricine poate face o injectie.
Ca vraci insa..

Ok, obligativitatea vaccinari, prin efect de lege, e aberanta, nu stiu daca mai exista asa ceva in vreo tara.
Dar nici astia din echipa de la extrema cealalta nu sunt mai breji.

Last edited by AlinB; 09.05.2017 at 16:11:09.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2017, 16:59:46
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ok, obligativitatea vaccinari, prin efect de lege, e aberanta, nu stiu daca mai exista asa ceva in vreo tara.
Dar nici astia din echipa de la extrema cealalta nu sunt mai breji.
Da, să obligi pe toată lumea parcă nu e în regulă. Pe de altă parte, însă, problema vaccinării nu e corect să o pui individual, pentru că e limpede că îi priveste pe toti ceilalti, nu doar pe copilul tău.

Cântărind riscurile, care sunt si de o parte, si de cealaltă, mie mi se pare că balanta ar trebui să încline către vaccinare. Dar acordul sau dezacordul cred că trebuie să si-l dea părintii copiilor din colectivitătile din care ei fac parte - grădinită sau scoală.

Dacă majoritatea dintr-o colectivitate e pentru, să se supună toti; iar dacă e împotrivă, la fel. Trebuie să aleagă între două riscuri, în fond, si să aprecieze ei care e de preferat.

Pentru că ăsta e caracterul bolii: e colectivă, nu individuală.

Last edited by CristianR; 09.05.2017 at 17:03:25.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2017, 22:08:50
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Alin si Cristian, eu merg pe aceeasi linie cu d-na Steer, dl. Capsali, si dl. dr. Pavel Chirila.
Vechi 09.05.2017, 22:51:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

wow..inca o vedeta...plecaciuni alteta..ne-ai convins pe toti.

Last edited by AlinB; 09.05.2017 at 22:54:28.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2017, 22:55:23
suslik suslik is offline
Senior Member

Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
wow..inca o vedeta...plecaciuni..ne-ai convins pe toti.
Nu fi rautacios. Ce ai contra antivaxxerilor? Cel putin, Mihnea Dragomir si Pavel Chirila sint medici practicanti. Tu esti medic?
Vechi 09.05.2017, 22:59:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Daca practica homeopatia, nu mai sunt medici decat cu numele.
Mai pune si tu mana si mai citeste si altceva decat articole fastfood pseudo-intelectual, inainte sa faci partizanat ieftin.
Daca ai citit macar atat..ca daca, doar ai urmarit-o pe Steer pe youtube..

Last edited by AlinB; 09.05.2017 at 23:02:30.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2017, 23:25:27
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
eu merg pe aceeasi linie....
Se pare că a fost șters dialogul nostru de pe acest topic. :)
Reply With Quote
Vechi 10.05.2017, 08:28:51
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
Alin si Cristian, eu merg pe aceeasi linie cu d-na Steer, dl. Capsali, si dl. dr. Pavel Chirila.
Nu stiu multe despre opiniile lor, doar că ei sustin, cu argumente, nevaccinarea.

Însă eu am pus problema cui apartine responsabilitatea (ne)vaccinării copiilor. Si sunt de părere că ea trebuie să fie a colectivitătii. Nici a statului (care reprezintă o colectivitate mult prea mare), nici a părintelui singular, pentru că nu-l priveste doar pe el, respectiv pe copilul lui.

Adică n-ar fi obligativitate, în cazul ăsta, ci o conditie dacă vrei ca ai tăi copii să fie alături de altii, la o grădinită sau la o scoală unde majoritatea părintilor sunt pro-vaccin.

Last edited by CristianR; 10.05.2017 at 08:33:47.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2017, 11:06:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Nu stiu multe despre opiniile lor, doar că ei sustin, cu argumente, nevaccinarea.

Însă eu am pus problema cui apartine responsabilitatea (ne)vaccinării copiilor. Si sunt de părere că ea trebuie să fie a colectivitătii. Nici a statului (care reprezintă o colectivitate mult prea mare), nici a părintelui singular, pentru că nu-l priveste doar pe el, respectiv pe copilul lui.

Adică n-ar fi obligativitate, în cazul ăsta, ci o conditie dacă vrei ca ai tăi copii să fie alături de altii, la o grădinită sau la o scoală unde majoritatea părintilor sunt pro-vaccin.
Nu e atat de simplu.
Ce faci in scoli de exemplu?
Scoala e obligatorie, dar daca nu e vaccinat ii interzici accesul si pe urma il dai in judecata ca nu-si da copilul la scoala?
Vechi 10.05.2017, 11:24:21
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Da, nu-i simplu. E ca si problema cu fumatul, cu solutii care nu-i pot multumi pe toti, respectiv încercarea de a-i separa pe cei care fumează de cei care nu.

În comunitătile mari poate că merge să faci clase de vaccinati, respectiv nevaccinati, dar numai dacă e un raport echilibrat între ei. Însă acolo unde sunt 5-6 copii, cum e prin unele sate, n-ai cum.