Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Impartasania (Taina Euharistiei)
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #321  
Vechi 11.07.2017, 09:47:44
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.056
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Cam așa ceva...
Încercăm și noi păcătoșii sa tragem nădejde măcar pentru copiii noștri. Poate ne va fi osândă mai ușoară în iad dacă îi vom ști pe ei mântuiți sau din contra mai grea dacă i-am tras după noi.
Inițial m-a încercat și ispita de a crede ca dacă noi părinții vom fi în iad nici copilul nu va fi pe deplin fericit sa ne știe pe noi acolo, însă nu e chiar așa. Copilul e dator sa lase pe tatal lui și pe mama sa. El se va preocupa de copiii lui. Invers cred ca nu se poate ( părintele sa ajunga în rai dacă copilul doamne fereste cade )
Nu ramane decat sa tragi nadejde ca semintele depuse acum cat este mica vor da roade mai tarziu ,cand tumultul vietii de tanar o vor face sa sa puna la indoiala rostul Bisericii cum se intampla cu majoritatea tinerilor.
Depinde si de ea,nu numai de tine...
Pe toti ii vezi cu copiii la biserica cand sunt mici si apoi ii vezi singuri cand copiii sunt adolescenti pt ca nu-i mai pot aduce la biserica nici cu tunul!

Se intampla ca unii sa-si salveze toata familia din iad pt ca sunt atat de credinciosi incat le fac toate parastasele, se roaga tot timpul cand la Dumnezeu cand la sfinti sa medieze pt sufletele din familie,fac milostenie si in general sunt oameni buni ,milostivi -care au trecere la Dumnezeu.

Dar apoi si parintii care cresc copii cu frica si credinta in Dumnezeu ,isi au cununa lor.
In familie/neam =toate sunt interconectate.

Inchipuie-ti cat avantaj pe cei care au familie un preot,o calugarita...macar un credincios mai acatarii acolo,sa faca toate randuielile si sa il impace pe Dumnezeu; mare binecuvantare!
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
  #322  
Vechi 20.07.2017, 13:36:36
fallen's Avatar
fallen fallen is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.203
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Teoretic, așa se pare. După n generații de păcătoși, poate sa apară, în urma rugăciunilor unor mame deznădăjduite, un copil bun sau alte câteva generații din ce înce mai bune, culminând chiar cu apariția și desăvârșirea unui sau unei "cuvioase", care ar putea prin credința și dragostea și purtarea ei sa "spele karma" întregului neam...desigur cu sacrificiul de rigoare. În sensul.ca un astfel de copil " prea bun" care se călugărește nu e tocmai visul oricărei mame care și -ar dori mai degrabă nepoți. ..un astfel de sacrificiu se înțelege ca nu poate se întâmplă decât prin voia celui în cauza și cu îngăduința celui de sus. Nimeni nu e îndreptați sa aștepte ca poate se va naște în familia lui un "mesia" care sa îi spele păcatele. ... dar în fine se spune ca nici o rugăciune nu rămâne fără un oarece răspuns. ..însă practica demonstrează ca doar rugăciunea nu e de ajuns, dacă nu întreprinzi și tu ceva efectiv. Adică nu doar te rogi sa ai un copil bun dar nu ești capabil sa îl educi în acest sens și sa îi dai un exemplu.
__________________
Demonii vor fi dezarmati atunci cand ii razboieste cineva cu noblete care are in ea smerenie, nu cu vitejie egoista
Reply With Quote
  #323  
Vechi 29.07.2017, 23:11:10
Iorest Iorest is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Mesaje: 509
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Ăsta cam așa este...
Noi mergem și împărtășim. Copilul, din superstiție poate pentru sănătate etc dar dacă noi ducem o viață păcătoasă și junii dam o educație creștinească și un exemplu bun, nu se va alege nimic de el...cel mult Dumnezeu îl va proteja cât de cât de neplăceri majore ( boli accidente) dar nu va deveni un copil mai bun sau ascultător.
O spun din proprie experiență. Împărtășesc cât pot de des copilul dar nu sunt în stare sa îl educ Cum trebuie pentru ca și eu la rândul meu sunt o păcătoasă (,și nici nu mai ajungla sa ma spovedesc sau mavar sa fîi atenta la slujba).
Dacă nu te împărtășești și tu odată cu copilul s-ar putea să considere gestul împărtășaniei ca pe o rutină, cea mai bună cateheză e viața duhovnicească a părinților.

Citat:
Copilul neastâmpărat aleargă prin toată biserica și toată curtea. În curând nici nu au sa ne mai primească . Nu știu cât o sa îi mai tolereze apucăturile ( se baga în fata sa o dea prima, striga papa sau mai nou te rog). Ia câte un pumn de anafura și mai nou dacă o se oferă altceva ( cred ca încep sa am o problema și cu ăsta, ca sunt câteva doamne care stau acolo si oferă copiilor imediat după împărtășanie nenumărate dulciuri) a inceput sa scuipe sau sa arunce anafura. Iar eu nu sunt în stare sa îi dau o educație nici creștinească nici lumeasca pentru ca nici eu nu sunt educata în nici unul din aceste sensuri. Instinctul pe care îl are e sa ia cu japca și sa nu dea nimic înapoi. Sa facă numai ce vrea. Nu da înapoi orice i-ai zice nici cu frumosul nici cu uratul. O singura data s-a dat înapoi când alt copil a trosnit-o cu o lopatica în cap. Atunci a înțeles mesajul. Inițial am crezut ca face așa pentru ca îl moștenește sau ia exemplu de la tatal ei.
Nu te mai gândi că nu e un copil mai bun sau ascultător, s-ar putea să facă toate prostiile în copilărie iar după să nu-l mai poți urni să iasă din sedentarism, gândește-te și altfel cum unii fac „bolile copilăriei” până pe la 10 ani, alții epuizează prostiile la vârste mici.

Citat:
Însă nici chiar el nu aproba astfel de comportamente și cu el de fata nici nu face așa, așadar tot eu am picat de vina ca învăț copilul rău. Adevărul e ca și eu sunt o persoana rea. Inițial am crezut ca sunt o persoana Bună și ca atunci când am păcătuit a fost din greșeală. Dar acum constat ca nu mai e nimic bun în mine.
Poate fi o ispită de deznădejde să crezi că nu ești un părinte bun, nu e chiar așa măcar faci ceva să știe de Biserică.

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Invers cred ca nu se poate ( părintele sa ajunga în rai dacă copilul doamne fereste cade )
Se poate să fie părinți mântuiți și copii care nu se mântuiesc, de ce să nu se poată, copilul care nu ascultă de nimeni și face nelegiuri deși a fost învățat de bine toată viața lui nu e musai să se mântuiască pentru ce au făcut bine părinții.

Oricum nu din zburdălniciile copilului poți spune că va fi un om rău sau că nu se va mântui.

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
În sensul.ca un astfel de copil " prea bun" care se călugărește nu e tocmai visul oricărei mame care și -ar dori mai degrabă nepoți. ..un astfel de sacrificiu se înțelege ca nu poate se întâmplă decât prin voia celui în cauza și cu îngăduința celui de sus.
Încă n-am întâlnit părintele care să fie încântat de situația în care copilul lui va merge la mânăstire sau care să-și educe copilul pentru viața monahală, unii s-au supărat pe Dumnezeu pentru că le-a plecat copilul la călugărie.
__________________
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
impartasirea copiilor liclic27 Preotul 90 29.07.2017 00:24:39
Poezii pentru cei mici Ekaterina Generalitati 14 20.03.2013 14:25:14
Importanta lucrurilor mici glykys Spiritualitatea ortodoxa 19 02.11.2012 18:40:48
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) mirela1990 Umanitare 0 11.12.2010 23:27:05