Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.08.2017, 10:39:42
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elenoirmiro Vezi mesajul
Vă mulțumesc. Apreciez.Sunteți un caz fericit. Va asigur ca știu ce înseamnă sa iei inițiativa pentru ca am făcut.o de mai multe ori și a ieșit un dezastru. Ultimul dezastru. M.am străduit eu sa cuceresc un barbat și chiar m.a încurajat Duhovnicul.Dar acel barbat a fost înșelător. Avea prietena deși flirta și cu altele.Am avut o decepție atât de crunta încât am pierdut serviciul și am luat pastile de depresie un an de zile.Apreciez sfatul dvs dar nu voi mai face în viața mea prostia sa încerc eu sa cuceresc un barbat. M.am pus în situații atât de ridicole și umilitoare încât nu mai vreau asa ceva .Vă rog să înțelegeți ca sunteți un caz aparte și probabil un barbat de bun simt.Cunosc eu destui care nu au treaba cu credință dar și cu credință.nu încep sa îi judec aici suntem în post și oricum nu e bine sa judecam.Dar ei vor sa aibă satisfacția de a cuceri și când văd I femeie atât de cu inițiativa și deschisa o taxează ca fiind ușor de cucerit sau 'avut'și o dau la o parte ca pe o cârpă. E un mecanism psihologic foarte simplu. Barbatul d întotdeauna a fost el cel care a cucerit și vrea sa aibă satisfacția de a 'câștiga 'trofeul.Ca sunt câțiva ca dvs.poate. rar. Eu personal nu am cunoscut.Și sincer sa nu inversam rolurile. Ca și așa bărbații s.au feminizat tot mai mult și femeile s.au masculinizat excesiv.Nu zic repet de cazul dvs ci în general. Dacă ați fi în papucii mei ați înțelege aversiunea mea de a mai avea vreodată inițiativa. Dacă un om mă va aprecia cu adevărat îl voi lăsa să facă primul pas și voi fi și eu deschisa. Atât. Deja mi.am redeschis niște răni recente și nu as vrea sa mai îmi amintesc. Mulțumesc de intentia Bună. Cel mai bine o sa mă rog și va fi Voia Domnului.
Ori n-ati inteles, ori nu stiti ce vreti, ori exagerati; imi pare rau ca v-am pricinuit retrairea traumei. Acolo nu el a fost inselator(el a fost acelasi), ci dvs v-ati expus fiindca el v-a cucerit deja, adica ati tzintit spre cineva care v-a atras, fermecat, atzatzat. Eu n-am vorbit asa ceva. Pe acel barbat dvs l-ati creditat cu aura de barbat ideal fara sa stiti nimic despre el, caci altfel nu l-ati fi abordat; de aceea inima dvs a suferit fiindca "ati dat liber la garzile cetatii".
Eu n-am zis sa iesiti la "agatzat" cand am propus sa deveniti cuceritoare printr-o atitutdine optimista si vesela. N-am stiut de "cazierul" dvs sentimental si-mi pare rau ca am pomenit cuvantul cuceritoare; mai corect era sa spun simpatica.
Oare ce poate intelege un barbat daca vedeti ceva frumos si-i atrageti atentia, sau daca si-a pierdut un nasture si-i spuneti si lui, ca el nu stie?
Eu n-am zis sa va concentrati pe barbati, ci pe dvs, sa nu va inchideti. Nu cuceriti barbatii, cuceriti pe oricine, fara discriminare. Trebuie sa va faceti prieteni fiindca sunteti singura, dar eliminati din discutiile cu ei subiectele lumesti ca sa va protejati de ispite.

Nu v-as spune acestea daca n-as fi vazut la dvs muulta credinta. Curaj!
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 11.08.2017, 15:57:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Vad ca ai profil pe comunitate, cu o poza simpatica si zeci de mesaje de la admiratori, cum de nu se leaga nimic?
Nu ti-a placut nici unul?
Chiar asa, te-au dezamagit toti?
Atunci care sunt asteptarile tale?

Last edited by AlinB; 11.08.2017 at 16:02:22.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2017, 02:02:05
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Vad ca ai profil pe comunitate, cu o poza simpatica si zeci de mesaje de la admiratori...
Ce poza? Cu cine vorbesti?
La mine nu se vede nimic.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2017, 09:07:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Cauta mai cu atentie mai Demetrius.
Cine stie, poate ai gasit persoana care sa te vindece de dispretul pentru casatorie :)
Dar vezi ca are multi admiratori, nu stiu daca reusesti sa te faci remarcat.
Sau nu cumva strici treaba cu imbarligaturile dogmatice heteredoxe la purtarea ta care pare destul de ortodoxa altfel.
Vechi 12.08.2017, 18:07:17
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cauta mai cu atentie mai Demetrius.
Cine stie, poate ai gasit persoana care sa te vindece de dispretul pentru casatorie :)
Dar vezi ca are multi admiratori, nu stiu daca reusesti sa te faci remarcat.
Sau nu cumva strici treaba cu imbarligaturile dogmatice heteredoxe la purtarea ta care pare destul de ortodoxa altfel.
Abia acum m-am prins (ca laptele) ca te-ai referit la o poza virtuala si n-am vazut ghilimelele pe care ai uitat sa le pui; scuze.

Nu dispretuiesc casatoria, ci admir pe cei care o sfintesc, ca tata de pilda (eu fiind cu totul diferit) si mai mult pe cei care o evita, ambele din credinta; am remarcat si la elenoirmiro aceeasi dedicatie.

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
Poate nu te-ai spovedit cum trebuie si nu ai iertat pe toti pe care ii aveai de iertat.Ranile care se redeschid sunt ranile pe care nu le-ai tratat corect de la inceput,sunt ca bau-bau-ul din sifonier care dispare cand decizi sa-l infrunti si deschizand sifonierul constati ca nu era nici un bau-bau.Numai astfel dispare frica de bau-bau .Intamplarile dureroase din viata nu au rostul de a ne face depresivi ,ci de a ne invata "ceva".
Nu e nimic special in a fi depresiv,oricine poate fi depresiv.Depresia e semn evident de mandrie:tocmai mie care sunt atat de special sa mi se intample ,eu nu meritam sa mi se intample asa ceva...eu meritam numai lucruri bune si frumoase.
Multi avem rani din copilarie si nu ne acuza nimeni ca n-am fost atunci intelepti ci greseala e ca acum cand intelegem nu vrem sa iertam ca sa ne repozitionam corect...
Corect.

Last edited by Demetrius; 12.08.2017 at 18:13:48.
Reply With Quote
Vechi 19.08.2017, 20:31:29
elenoirmiro elenoirmiro is offline
Member

Data înregistrării: 16.09.2013
Locație: Bucuresti
Implicit Pentru flying

Mă iertați dar as vrea sa înțeleg de ce ați pus acea povestire ? În ideea ca as avea impresia ca sunt o persoana mai speciala și sunt mandra cu asta? Nu sunt pentru ca nu am avut acea curățenie pe care o au doar monahii sau sfinții și nu mă cred o persoana deosebita.Dar știu ca mândria e cea mai rea dintre toate.Și nu judec femeile care au avut bărbați prieteni etc .Judecam bărbații care judeca femeile după diverse criterii și faptul ca mă resping mulți ca am avut un alt stil de viață. Întrebare -din povestirea dvs sa înțeleg ca mai bine păcătuim și ne smerim după aia ? Sincer nu înțeleg.Parcă ați scris.o ca sa îmi reproșați. Serios ca nu mai inteleg nimic din acest forum și tot NU INTELEG de ce toți se erijeaza aici în psihologi și duhovnici care știu ce e în inima mea.
Reply With Quote
Vechi 19.08.2017, 20:54:06
Bucuriepedrum's Avatar
Bucuriepedrum Bucuriepedrum is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.08.2017
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Elena, relaxează-te. Ești pe internet, e firesc să fii mușcată. Pe facebook e chiar mai rău, te asigur. :) Aici, cel puțin, toată lumea comentează având, cred eu (sper), bune intenții, pe când în alte medii... Ia din toate ce e bun și ți se potrivește și treci mai departe. Nimeni de aici nu îți știe mai bine situația decât tu însăți.
Vechi 19.08.2017, 21:35:36
Member

Implicit Corect

Da,ai dreptate Diana. Oamenii chiar si sub masca fatarnica a unor intentii bune si citate sau mai stiu eu ce te judeca mai rau ca la tribunal.Dar din pacate ei nu se vad pe ei.Eu asta nu inteleg, de ce nu se judeca intai si nu se vad pe ei insisi.Oare nu e o dovada -ca tot mi s-a reprosat mandria - nu e o dovada evidenta din partea lor ca sunt mandri? Mandria e cea care judeca pe altii fara macar sa ii cunoasta.Mandria inseamna aroganta si ironie.Si vad ca toti sunt care de care mai mandri pe aici dar ma arata cu degetul pe mine.Poate se vor vedea si pe ei nu doar pe mine.Mai mult de atat eu mi-am recunoscut niste greseli,dar ei nu par sa vrea sa isi recunoasca vreo greseala.In fine.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2017, 00:16:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elenoirmiro Vezi mesajul
Da,ai dreptate Diana. Oamenii chiar si sub masca fatarnica a unor intentii bune si citate sau mai stiu eu ce te judeca mai rau ca la tribunal.Dar din pacate ei nu se vad pe ei.Eu asta nu inteleg, de ce nu se judeca intai si nu se vad pe ei insisi.Oare nu e o dovada -ca tot mi s-a reprosat mandria - nu e o dovada evidenta din partea lor ca sunt mandri? Mandria e cea care judeca pe altii fara macar sa ii cunoasta.Mandria inseamna aroganta si ironie.Si vad ca toti sunt care de care mai mandri pe aici dar ma arata cu degetul pe mine.Poate se vor vedea si pe ei nu doar pe mine.Mai mult de atat eu mi-am recunoscut niste greseli,dar ei nu par sa vrea sa isi recunoasca vreo greseala.In fine.
Lucrurile is bune cu tine. Da' numa' pana ce te.calca cineva pe bombeu. Sau doar ti se pare tie ca.te-ar fi calcat. Pai atunci sa-l fereasca Sfantul, ca mai bine nu se nastea. Sa-ti explice.ce.si cum, cred.ca.ar.fi inutil. Si il apuca asa un dor.de.pustie...

Am mai intalnit ceva asemanator. Ala ca.sa scape, fara.prea multe.discutii si cine stie.ce.blesteme, a zis ca.se.calugareste.
Dar.tot a marait in urma lui..
Pai cum sa.refuze.asa.fata aleasa,.de neam bun si aproape.o.sfanta, ca muica i-a zis ca e o.podoaba.si barbatii ar trebui sa.planga dupa ea..
Temperamentu,nervii si fudulia apai astea is nimicuri,.cine.sta.sa le.cantareasca..

Noi sa.avem barbat ordox, habotnic.da' nu foarte, sa.stie.sa.ne.incante.si cu cele lumesti si sa-si insuseasca la.timp.critica, cand zice femeia, cu ortodoxa smerenie desi.cearta.si reprosurile.numa' ortodoxe nu is.

Scurt pi doi.femeie, nu tii la tavaleala' si intr-o casnicie e.loc.de.multa. Nici in calugarie nu se duce lipsa,.da' stii care.e.diferenta? Ca nu mai.ai sentimentu' ca celalalt.iti apartine si trebuie.sa.danseze.cum.canti tu ca deh, i-ai facut hatarul ca.in acte.sa.te.dai drept femeia lui.

Last edited by AlinB; 20.08.2017 at 00:24:41.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2017, 07:00:53
Member

Implicit Mda

Domnule Alin sunteti un om frustrat si ridicol.Nu are rost sa mai raspund la toate comentariile dvs pentru ca deja nu faceti altceva decat sub o forma politicoasa sa va bateti joc de mine.Mi-ar fi fost rusine sa scriu ce ati scris dvs.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
casatorie