Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.09.2017, 11:15:03
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Pentru PenticostalulT, o întrebare cu privire la darul priorității:

De acord că sotul/sotia trebuie să aibă prioritate în raport cu diversii terti, prieteni, ba chiar si în raport cu părintii; interesant este de discutat dacă trebuie să aibă prioritate în raport cu copiii.
In ce ma priveste, cred ca legatura cu sotia/ sotul prevaleaza in raport cu orice alte relatii. Inclusiv parinte - copil. Eu cred ca cel mai frumos cadou (daca tot vorbim despre daruri) pe care un tata il poata face copiilor lui este sa o iubeasca profund si sa o aiba pe primul loc in inima lui pe mama lor.

Dar eu vorbesc la modul general, principial, cum cred ca ar trebui sa fie intr-o familie functionala. Asa cum cred ca inca mai exista multe in lumea noastra. Cum imi doresc sa fie familia mea si familiile copiilor mei.

Daca insa intr-o familie exista un copil cu un handicap iar tatal betiv il abuzeaza, cum sa mai ceri mamei sa-l puna pe sot pe primul loc in inima ei?

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Mai degrabă acest pasaj mi se pare un bluf
Poate ar fi bine sa revedeti semnificatia termenului "bluf".
Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
odată pronuntate riscul de a cădea în fudulie tâmpă si grandilocventă e destul de mare.
Daca veti avea amabilitatea sa cititi cu atentie, veti observa ca eu nu am scris despre declaratiile televizate.
Ci despre un sot care isi face bine socotelile in mintea lui, in duhul lui.
Asta spune Biblia: Ia seama bine in mintea ta, in duhul tau si nu fii necredincios nevestei tineretii tale!

E un indemn valoros al Sfintei Scripturi. Si lucreaza. Bine. In viata mea a functionat.
E drept ca nu-s casatorit decat de vreo douazeci de ani.

Last edited by Penticostalul Traditional; 19.09.2017 at 12:21:12.
Reply With Quote