Citat:
În prealabil postat de tot_jean
Citat:
În prealabil postat de istoica
Tot pentru Jean:
Ioan 14,26
"Iar, Mangaietorul, Duhul Sfant, pe Care-l va trimite Tatal, in numele Meu, Acela va va invata toate si va va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus."
Ioan 15,26
"Iar cand va veni Mangaietorul, pe Care Eu Il voi trimite voua de la Tatal, Duhul Adevarului, Care de la Tatal purcede, Acela va marturisi pentru Mine."
|
deacord cu tine.dar e valabil pt toti...nu numa pentru mine ;)
|
http://www.crestinortodox.ro/Despre_judecata_sfintilor-28-22001.html
Indoiala este o lucrare si deopotriva o incordare/incercare specifica si proprie credintei.
Atunci cand este sincera si smerita. Adica atunci cand mirarea este cu adevarat dornica de raspuns si cand asteapta lamurirea, nu din propriile rationamente, ci numai prin rastignirea voii proprii si a produselor mintii, pentru a se face vrednica de "inviere", adica de luminarea venita prin credinta, exclusiv prin voia lui Dumnezeu.
Deci sa nu-l ispitim pe Dumnezeu si nici sa-I fortam mana. Cand vrea El sa pricepem, atunci vom pricepe si vom accepta, chiar in ciuda indoielii, in ciuda opozitiei mintii si dincolo de certitudine rationala. Cu totii avem indoieli, dar singurul lucru care trebuie sa-l vrem cu adevarat, este sa se faca voia Lui, nu a noastra.
Ravna mintii e si ea folositoare, numai sa nu depaseasca masura. Rugaciunea trebuie sa preceada si sa incheie orice lucrare omeneasca, de orice fel, ca sa aiba si inceput bun si sa fie si cu roada, acolo unde trebuie. Adica sa nu irosim darul cugetarii, agonisind "comori" pe pamant, in loc de cer.
Si un silogism practic pentru sectari. Cel care posteste si este inselat sa manance de dulce, nu este osandit, pentru ceva care nu stia. Asemenea si cei care ar venera chipurile "necuvenit" sfintii, facand asta din preaplinul inimii si credintei lor, nu vor fi osanditi, ci dimpotriva, de se va dovedi ca e asa.
Tot asa nu sunt osanditi nici cei ce slujesc incorect lui Dumnezeu in diverse forme sentimentaliste, intrucat este atat o dorinta, cat si sinceritate in ce fac ei.
Concluzia, nu mai cautati raspunsul in citate, rationamente si discutii pe forum. Raspunsul e la Dumnezeu si nu vine decat prin rugaciune si frangerea voii proprii, deci si a mintii. Si oricum nu vine asa deodata.