Citat:
În prealabil postat de catalin2
Desigur, toti sunt ignoranti de sute de ani, ierarhi, preoti, sfinti si doar marele teolog parintele Pruteanu e intelept, luminatorul ortodoxiei.
|
Nu, sunt mulți alți părinți care merg pe această rânduială. Invitația mea în Sf. Munte rămâne valabilă.
Citat:
În prealabil postat de catalin2
Nu te-ai gandit ca poate parintele nu e infailibil si poate gresi, sau ii scapa ceva?
|
Bineînțeles că poate greși, dar invers nu este posibil? Nu-mi spune că Tradiția Bisericii s-a păstrat cel mai bine la noi în țară. Înțelege că nu este singurul, doar că el este unul dintre aceia care spune lucrurilor pe nume.
Citat:
În prealabil postat de catalin2
Tot parintele spune ca nu exista minunea Sfintei Lumini de la Ierusalim si ca de sute de ani ierarhii, preotii si credinciosii care merg acolo ii pacalesc pe ceilalti.
|
Cred că ai înțeles greșit. O sursă ai?
Citat:
În prealabil postat de catalin2
Trebuie sa te uiti si cine e cel ce face niste afirmatii. In primul mileniu, din ce am vazut, nu se facea sfintire cu apa sfintita pentru nimic, probabil aceasta practica a fost introduse dupa aceea. Chiar Molitfelnicul este realizat in secolul IX, dupa Sinodul VII.
|
În 1649, Mitropolitul Petru Movilă al Kievului introduce, pentru prima oară, scurte rugăciuni de
binecuvântare a icoanelor în Molitfelnic. Este prima sursă ortodoxă. Dacă te uiți la catolici aceste rugăciuni existau în perioada Sinodului VII. Ideea este că le-am importat și nu au nici o legătură cu Tradiția Bisericii.