Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.10.2017, 22:35:47
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Toată argumenția legată de sfințirea icoanelor am adus-o pentru că mi s-a cerut, nu pentru că m-am trezit eu să aduc argumente împotrivă. Hai să o luăm invers, o icoană este sau nu sfințită fără a fi stropită cu agheasmă în urma unei slujbe? Nu ocoli răspunsul! Poți răspunde cu da sau nu.
Mi-ai scris o multime de mesaje, nu stiu daca o sa am timp sa raspund la celelalte mesaje. Mai ales ca imi spui aceleasi lucruri, desi ti-am scris de zeci de ori raspunsul. Eu spus ce spune si Biserica, tu spui ca Biserica se insala, la fel ca si alte dati. Sfinteste Biserica icoanele? Da sau nu? Tu nu esti de acord cu ce face Biserica, asa cum ai mentionat.
Ce este o icoana? Cine stabileste ce e o icoana, credinciosul? Din ce spui tu asta reiese. Daca cineva face un desen si spune ca e o icoana este chiar icoana? Legat de continuarea mesajului, ti-am scris de atatea ori despre sfintirea raclei cu sfintele moaste, dar tu nu intelegi nimic (la fel ca cei din grupul tau). De ce se sfinteste racla?
Asadar, normal e ca preotul sa vada icoana si, cu aceasta ocazie o si sfinteste. Daca sfinteste o pictura laica nu devine icoana. Pana si parintele Pruteanu e de acord cu sfintirea icoanelor, numai tu te-ai contrazis zile intregi, pretinzand si ca tu ai renunta de fiecare data. Dupa cum ai vazut, peste tot se sfintesc icoanele si tu imi spui mie ca eu sunt pe o cale gresita.
Reply With Quote

Tags
casatorie