![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Citand ancah:
Citat:
Dar mai bine sa-l ascultam pe renumitul duhovnic de la Manastirea Sf. Maria din Techirghiol, parintele Arsenie Papacioc, care, la o constatare cum ca "laicatul nostru se indeparteaza din ce in ce mai mult de Biserica, nemaiparticipand la slujbe si nemaitinand legatura cu duhovnicii", raspunde ca nu trebuie sa preocupe pe nimeni in mod individual asemenea constatari, ci fiecare sa se ocupe de propria persoana, la modul crestin-ortodox vorbind. Pentru ca astfel de constatari "nu vine lumea la Biserica, nu mai tine legatura cu duhovnicul" i-ar putea sminti pe credinciosi luati individual, indepartandu-i de credinta noastra ortodox, argumenteaza parintele Arsenie. Cu alte cuvinte, nu ar trebui sa ne preocupe la modul general un astfel de subiect precum apropierea sfarsitului vremurilor sau in cazul de fata, dusmanii evrei si masoni ai crestinatatii, caci cazand in deznadejde ne-am putea departa tot mai mult de credinta in Domnul nostru Iisus Hristos. Si pentru ce se pregatesc ei la urma urmei? Pentru instaurarea unei republici universale evreiesti, avandu-l in frunte pe Antihrist, care nu va dura mai mult de 3 ani si jumatate, dupa cum spun Parintii care au interpretat Cartea Apocalipsei. Republica pe care o va pedepsi Insusi Domnul nostru Iisus Hristos prin pogorarea Sa pe un nor,cu mnare cinste si cu semnul Sfintei Cruci aratandu-se pe cer, ca sa pedepseasca pe toti cei rai ai pamantului si sa-i invredniceasca pe cei buni ai sai de frumusetile neasemuite si neinchipuite ale Raiului Tatalui nostru Ceresc, incepand de la Adam si Eva. Dumnezeu sa ne ajute sa putem trece prin astfel de vremuri, sora Anca. .................................................. ............................ Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul! |
|
|||
|
|||
![]()
Frumos cuvant ai spus, frate: "Dumnezeu sa ne ajute sa putem trece prin astfel de vremuri."
E bine si ca ne-ai adus aminte de cuvintele Mantuitorului: ""daca cineva iti ia haina, da-i si camasa de pe tine" sau "daca cineva te loveste peste obraz, intoarce-i-l si pe celalalt", caci ar fi bine daca am discuta putin despre acest aspect. Ce e de facut cand dusmanul va voi sa ne ia nu hania si camasa, ci chiar sufletul. Ce e de facut atunci si ce atitudine interioara sa avem fata de acest dusman, pe care trebuie sa-l iubim, urand totodata faptele lui. Pentru mine e important a sti ce am de facut, ca sa nu fiu luata de val si sa reactionez cum nu trebuie, spre pierderea mea si a celuilalt; caci daca in toiul luptei voi cadea, voi trage dupa mine si pe cel care m-a ispitit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Citand ancah
Citat:
Oare noi, cei de azi, cum vom rezista persecutiilor anticrestine ale vremurilor din urma, care sunt mai aproape decat ne putem inchipui, cand credinta noastra nici pe departe nu se poate compara cu aceea a martirilor secolelor I-IV d. Hr. ? Vom ramane tari in credinta? Vom apostazia? Numai Domnul stie... |
|
|||
|
|||
![]()
In vremea Antihristului, a fi crestin va fi echivalent cu sentinta la moarte, spune unul dintre proorocii ortodocsi. Pe de alta parte, Antihristul nu se va manifesta ca un tiran, ci va parea ca e "painea lui Dumnezeu", se va irija in salvatorul lumii, cacai ii place sa fie adulat de toata lumea, pana va pune mana pe putere.
Apoi va strange latul in jurul crestinilor si ii va obliga sa se supuna fiarei. Cine a primit Duh Sfant si a simtit prezenta lui Dumnezeu in viata sa, nu va putea renunta pentru niste privilegii lumesti la credinta. Nu de noi va depinde rezistenta, ci de Duhul Sfant. Ceea ce li se cere crestinilor este, sa nu le fie frica in situatii limita, cand viata le va fi in primejdie din motive de credinta si in rest sa isi tina mintea in iad, sa fie smeriti si sa-si aminteasca pururea de pacatele lor. Deci partea noastra va fi cea de smerenie. Smerenia va fi salvarea noastra intru adevar. Rezultatul nu va fi prelungirea vietii pe pamant, ci viata vesnica si cununa. |
|
|||
|
|||
![]()
Citand ancah
Citat:
Antihristul va fi nostim in prostia lui, caci nu-i va putea pacali pe crestini. Inscaunarea lui in Templul din Ierusalim, atunci cand se va face, va fi anuntata cu mare tam-tam mediatic, deci inclusiv la TV, asa incat, ca sa scape de persecutiile acestui necredincios evreu din semintia lui Dan, crestinii vor trebui sa se mute in locuri izolate, unde sa aiba bucata lor de pamant si sa si-o lucreze, caci ea le va da hrana necesara traiului, in acea vreme in care schimburile, incluzand comertul se vor face numai daca vei avea tatuat in frunte sau pe mana dreapta (asa incat sa ne paralizeze de a mai face semnul Sfintei Cruci) semnul diavolesc (am inteles ca va fi vorba de un microchip care va fi injectat oamenilor, incat capeteniile lui Antihrist vor putea urmari prin satelitii de supraveghere fiecare miscare a lor). Insa, nu peste multa vreme slugile necredinciosului ii vor gasi si aici, incat, pentru a scapa de persecutiile lui, crestinii vor trebui sa se refugieze in adancul pesterilor, hranindu-se din mila Domnului, exact asa cum se hranea si Proorocul Ilie inainte de a ajunge in casa vaduvei care l-a adapostit. Mare va fi atunci mila lui Dumnezeu, cu cei ce vor marturisi credinta cea adevarata, intarindu-i atat pe cei care o vor marturisi in fata manuitorilor modernelor instrumente de tortura ale Antihristului, cat si pe cei ce vor vietui in pesteri, spre mare slava Sa. Dumnezeu sa ne ajute sa putem trece prin astfel de vremuri, Anca. .................................................. ...................................... Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu tind sa cred ca ultimii crestini tot spre Asia Centrala vor trage , evident daca zonele nu vor fi cu radiatii. In Europa si in Balcani se prevad lupte ingrozitoare si la fel in tarile din jurul Israelului Deasemenea poate in Siberia sau Africa unde nu prea sunt orase. |
|
|||
|
|||
![]()
cozia: Pr. Arsenie Boca spune ca la un moment dat se va face un cerc de foc in jurul Romaniei. Oare acel foc va feri Romania de cele rele? credinta inca mai exista in aceasta tara, spre deosebire de altele.
Si apoi am inteles ca harta Turciei se va rupe in trei: o parte vor fugi in Asia (!), alta parte se va converti la crestinism si alta parte va muri. In aceasta tara exista miscari tectonice puternice. Cutremurul poate face ravagii. Razvanm: nu cred ca in biblie scrie despre prosti pe care cu una cu doua ii poti "citi". Antihristul va fi un "istet in cele duhovnicesti", deci cu istetime si pricepere va prosti oamenii. iiva ademeni cu placeri si avutii, ca odata pe Iisus in pustia Carantaniei. Cei care nu vor putea fi ademeniti de el vor fi cei, care prin credinta lor, s-au situat de partea Domnului si Mantuitorului nostru. Dar si acestia vor trebui sa se tina tari pentru a nu cadea. Nu e bine nici sa subestimam, nici sa supraestimam. Acesti oameni pot comunica la nivel de gand; pot vedea la distanta, fara a fi in acel loc; pot sa se faca nevazuti; au influenta, si multe altele, caci au ajutorul neprecupetit al satanei. Altfel cum sa cucereasca atatia oameni, printre care si oameni de buna credinta. "Caci multi vor cadea si se vor curati".(citat din memorie) |
|
|||
|
|||
![]()
Anca,
Din ceea ce spune diaconul Andrei Kuraev, cea mai respectata voce a Rusiei ortodoxe, am inteles ca Antihristul se va instala cu tot tam-tam-ul, cu presa si TV in Templul reconstruit din Ierusalim. Asa il vor recunoaste crestinii. El inainte de toate va fi la inceput o personalitate politica si zi-mi, te rog, numai un singur politician care sa nu se fi instalat in functia sa fara sa faca niciun fel de zgomot. In continuare am sa citez lungi pasaje din lucrarea cu priciina, a diaconului Andrei Kuraev, intitulata "Pecetea lui Antihrist. Codurile de bare si semnele vremurilor" si aparuta la editura Sophia. Aceasta, daca pot sa spun asa, intr-o oarecare masura spre linistirea ta launtrica: Citat:
Vei sti in mod public, ca si mine, ca si altii cand va avea loc instalarea lui Antihrist ca rege al nou infiintatului regat israelit, iar mai apoi ca presedinte al republicii universale israelite si atunci si prin povatuirea Bunului nostru Domn vei putea lua o hotarare in cunostinta de cauza. PS. Dupa cum scrie Diaconul Andrei Kuraev, s-ar parea ca reconstructia Templului din Ierusalim sa fie precedata de un razboi de proportii nemaiintalnite intre evrei si palestinieni, caci acestia din urma au construita o moschee pe locul vechiului Templu al lui Solomon. Sper din tot sufletul ca dl. Kuraev sa aiba dreptate in aceasta privinta si noi, actualii crestini, sa fim ingaduiti de Domnul sa nu prindem in viata zilele domniei/presedintiei lui Antihrist peste republica universala israelita. Domnul sa ne ajute sa putem trece prin aceste vremuri. .................................................. ..................................... Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii! |
|
|||
|
|||
![]()
Citand cozia
Citat:
Totusi, dupa umila mea parere, cred ca faptul ca ne vom refugia in scobiturile pamantului, in pesteri, dupa cum se vorbeste in Cartea Apocalipsei, trebuie luat ca atare. Din cauza ca daca vom fi la suprafata pamantului, in orice punct de pe glob, satelitii actuali de recunoastere pot identifica pozitia oricarei persoane cu o eroare de 4-5 metri in plus sau in minus, iar in urma informatiilor pe care acestia le furnizeaza, necredinciosul Antihrist ar pune de urgenta mana pe cei care au evitat sa se insemneze cu semnul lui pe mana dreapta sau pe frunte (acest semn al lui, fiind de fapt un microcircuit electronic, de dimensiunea unui bob de orez, ce va fi injectat subcutanat in frunte sau in mana dreapta a oamenilor, fara de care cei ce vor trai atunci nu vor putea nici sa vanda si nici sa cumpere). Doamne, Iisuse Hristoase, ajuta-ne sa putem trece prin aceste vremuri! .................................................. ...................................... Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Certificatul de nastere a crestinismului la noi | Florin-Ionut | Biserica Ortodoxa Romana | 6 | 04.04.2011 16:04:16 |
"Autenticitatea" crestinismului | oni91 | Teologie si Stiinta | 20 | 04.05.2010 16:32:34 |
mass-media si batjocorirea crestinismului | alexandra28again | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 17.05.2008 21:58:04 |
nat. geographic-o arma impotriva crestinismului? | alexandra28 | Generalitati | 61 | 02.09.2007 01:05:03 |
|