Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.03.2008, 15:11:22
razvan_m
Guest

Implicit

Citand ancah:
Citat:
Citand razvan_m
Sora intru credinta Ancah, vad totusi ca nu ma prea crezi in legatura cu Talmudul de la Babylon.
Sursa din care am citat a fost vol. II a lucrarii autorului german Jan Van Helsing (pseudonim) "Organizatiile secrete si puterea lor in secolul XX", Editura Samizdat< Bucuresti 1999.
Lucruri asemanatoare despre evreii talmudisti sunt relatate si de marele savant roman, medicul Nicolae Paulescu in lucrarea sa "Spitalul, Coranul, Talmudul, Cahalul, Franc-Masoneria", pe care o poti descarca de la urmatoarea adresa web:
http://www.misiune-ortodoxa.ro/download.php?list.40

.................................................. ...............................
Dumnezeu sa ne ajute sa putem trece prin astfel de vremuri!

Frate Razvan, nu am pus la indoiala citatul postat din Talmudul de la Babylon. Nu asta era problema, ci , dupa cum am mai spus, cuvantul jidan in loc de evreu.

-------------

Veniti sa ne inchinam Imparatului nostru, Dumnezeu.
Cred ca dreptate ai sora Anca sa ma certi pentru ca am folosit cuvantul sus-mentionat "jidani" pentru a desemna/jigni un alt popor (cel evreu). Daca Domnului nostru Iisus Hristos I-ar fi placut principiul Vechiului Testament "dinte pentru dinte" (adica jignire pentru jignire) sigur nu ar mai fi propovaduit "daca cineva iti ia haina, da-i si camasa de pe tine" sau "daca cineva te loveste peste obraz, intoarce-i-l si pe celalalt".

Dar mai bine sa-l ascultam pe renumitul duhovnic de la Manastirea Sf. Maria din Techirghiol, parintele Arsenie Papacioc, care, la o constatare cum ca "laicatul nostru se indeparteaza din ce in ce mai mult de Biserica, nemaiparticipand la slujbe si nemaitinand legatura cu duhovnicii", raspunde ca nu trebuie sa preocupe pe nimeni in mod individual asemenea constatari, ci fiecare sa se ocupe de propria persoana, la modul crestin-ortodox vorbind. Pentru ca astfel de constatari "nu vine lumea la Biserica, nu mai tine legatura cu duhovnicul" i-ar putea sminti pe credinciosi luati individual, indepartandu-i de credinta noastra ortodox, argumenteaza parintele Arsenie.

Cu alte cuvinte, nu ar trebui sa ne preocupe la modul general un astfel de subiect precum apropierea sfarsitului vremurilor sau in cazul de fata, dusmanii evrei si masoni ai crestinatatii, caci cazand in deznadejde ne-am putea departa tot mai mult de credinta in Domnul nostru Iisus Hristos.

Si pentru ce se pregatesc ei la urma urmei? Pentru instaurarea unei republici universale evreiesti, avandu-l in frunte pe Antihrist, care nu va dura mai mult de 3 ani si jumatate, dupa cum spun Parintii care au interpretat Cartea Apocalipsei. Republica pe care o va pedepsi Insusi Domnul nostru Iisus Hristos prin pogorarea Sa pe un nor,cu mnare cinste si cu semnul Sfintei Cruci aratandu-se pe cer, ca sa pedepseasca pe toti cei rai ai pamantului si sa-i invredniceasca pe cei buni ai sai de frumusetile neasemuite si neinchipuite ale Raiului Tatalui nostru Ceresc, incepand de la Adam si Eva.

Dumnezeu sa ne ajute sa putem trece prin astfel de vremuri, sora Anca.
.................................................. ............................

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul!
Reply With Quote
Vechi 18.03.2008, 15:57:33
ancah
Guest

Implicit

Frumos cuvant ai spus, frate: "Dumnezeu sa ne ajute sa putem trece prin astfel de vremuri."
E bine si ca ne-ai adus aminte de cuvintele Mantuitorului: ""daca cineva iti ia haina, da-i si camasa de pe tine" sau "daca cineva te loveste peste obraz, intoarce-i-l si pe celalalt", caci ar fi bine daca am discuta putin despre acest aspect.
Ce e de facut cand dusmanul va voi sa ne ia nu hania si camasa, ci chiar sufletul. Ce e de facut atunci si ce atitudine interioara sa avem fata de acest dusman, pe care trebuie sa-l iubim, urand totodata faptele lui. Pentru mine e important a sti ce am de facut, ca sa nu fiu luata de val si sa reactionez cum nu trebuie, spre pierderea mea si a celuilalt; caci daca in toiul luptei voi cadea, voi trage dupa mine si pe cel care m-a ispitit.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2008, 16:35:34
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
"Dumnezeu sa ne ajute sa putem trece prin astfel de vremuri."
Asa este Ancah..., chiar si printr-un sfirsit crestinesc, cum se zice la Liturghie, deoarece sperante mari sa nu ne punem in supravietuire a unui razboi nuclear de eliminare mai ales daca locuim in orasele mari care vor fi facute una cu pamintul. Se pare ca cei din catune si virf de munte vor avea mai multe sanse sa-l prinda pe Antihrist fiind in viata
Reply With Quote
Vechi 18.03.2008, 17:02:29
razvan_m
Guest

Implicit

Citand ancah
Citat:
Ce e de facut cand dusmanul va voi sa ne ia nu hania si camasa, ci chiar sufletul. Ce e de facut atunci si ce atitudine interioara sa avem fata de acest dusman, pe care trebuie sa-l iubim, urand totodata faptele lui. Pentru mine e important a sti ce am de facut, ca sa nu fiu luata de val si sa reactionez cum nu trebuie, spre pierderea mea si a celuilalt; caci daca in toiul luptei voi cadea, voi trage dupa mine si pe cel care m-a ispitit.
Hmmm, e foarte foarte greu de dat un raspuns la intrebarea ta, Anca, in foarte mare masura depinde de credinta si de taria de caracter pe care le va fi insuflat Domnul Iisus Hristos asupra fiecaruia dintre noi. Stau si ma gandesc, oare cat de mult ii iubeau martirii crestini ai primelor veacuri pe imparatii sau guvernatorii romani pagani din al caror ordin ei erau supusi unor cazne de neinchipuit chiar si pentru vremea de acum, iar daca rezistau, gadele tocmit le taia capetele, pregatindu-li-se o cununa ingereasca pentru neclintita si puternica lor credinta.
Oare noi, cei de azi, cum vom rezista persecutiilor anticrestine ale vremurilor din urma, care sunt mai aproape decat ne putem inchipui, cand credinta noastra nici pe departe nu se poate compara cu aceea a martirilor secolelor I-IV d. Hr. ? Vom ramane tari in credinta? Vom apostazia? Numai Domnul stie...
Reply With Quote
Vechi 18.03.2008, 17:52:29
ancah
Guest

Implicit

In vremea Antihristului, a fi crestin va fi echivalent cu sentinta la moarte, spune unul dintre proorocii ortodocsi. Pe de alta parte, Antihristul nu se va manifesta ca un tiran, ci va parea ca e "painea lui Dumnezeu", se va irija in salvatorul lumii, cacai ii place sa fie adulat de toata lumea, pana va pune mana pe putere.
Apoi va strange latul in jurul crestinilor si ii va obliga sa se supuna fiarei. Cine a primit Duh Sfant si a simtit prezenta lui Dumnezeu in viata sa, nu va putea renunta pentru niste privilegii lumesti la credinta. Nu de noi va depinde rezistenta, ci de Duhul Sfant. Ceea ce li se cere crestinilor este, sa nu le fie frica in situatii limita, cand viata le va fi in primejdie din motive de credinta si in rest sa isi tina mintea in iad, sa fie smeriti si sa-si aminteasca pururea de pacatele lor. Deci partea noastra va fi cea de smerenie. Smerenia va fi salvarea noastra intru adevar. Rezultatul nu va fi prelungirea vietii pe pamant, ci viata vesnica si cununa.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2008, 18:42:22
razvanm razvanm is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.03.2008
Implicit

Citand ancah
Citat:
In vremea Antihristului, a fi crestin va fi echivalent cu sentinta la moarte, spune unul dintre proorocii ortodocsi. Pe de alta parte, Antihristul nu se va manifesta ca un tiran, ci va parea ca e "painea lui Dumnezeu", se va irija in salvatorul lumii, cacai ii place sa fie adulat de toata lumea, pana va pune mana pe putere.
Acelasi razvan_m, dar din motive "tehnice" (atunci cand ma inregistram ca razvan_m cu parola care o aveam, saream f. ciudat direct la cautarea termenului "arianism" pe google, desi niciodata n-am cautat informatii despre asa ceva)
Antihristul va fi nostim in prostia lui, caci nu-i va putea pacali pe crestini. Inscaunarea lui in Templul din Ierusalim, atunci cand se va face, va fi anuntata cu mare tam-tam mediatic, deci inclusiv la TV, asa incat, ca sa scape de persecutiile acestui necredincios evreu din semintia lui Dan, crestinii vor trebui sa se mute in locuri izolate, unde sa aiba bucata lor de pamant si sa si-o lucreze, caci ea le va da hrana necesara traiului, in acea vreme in care schimburile, incluzand comertul se vor face numai daca vei avea tatuat in frunte sau pe mana dreapta (asa incat sa ne paralizeze de a mai face semnul Sfintei Cruci) semnul diavolesc (am inteles ca va fi vorba de un microchip care va fi injectat oamenilor, incat capeteniile lui Antihrist vor putea urmari prin satelitii de supraveghere fiecare miscare a lor).
Insa, nu peste multa vreme slugile necredinciosului ii vor gasi si aici, incat, pentru a scapa de persecutiile lui, crestinii vor trebui sa se refugieze in adancul pesterilor, hranindu-se din mila Domnului, exact asa cum se hranea si Proorocul Ilie inainte de a ajunge in casa vaduvei care l-a adapostit.
Mare va fi atunci mila lui Dumnezeu, cu cei ce vor marturisi credinta cea adevarata, intarindu-i atat pe cei care o vor marturisi in fata manuitorilor modernelor instrumente de tortura ale Antihristului, cat si pe cei ce vor vietui in pesteri, spre mare slava Sa.

Dumnezeu sa ne ajute sa putem trece prin astfel de vremuri, Anca.
.................................................. ......................................
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul!
Reply With Quote
Vechi 18.03.2008, 18:56:07
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvanm
crestinii vor trebui sa se refugieze in adancul pesterilor, hranindu-se din mila Domnului, exact asa cum se hranea si Proorocul Ilie inainte de a ajunge in casa vaduvei care l-a adapostit.
Razvan, ce zone crezi ca putea fi folosite pentru acest scop, pentru salvarea si mintuirea noastra?
Eu tind sa cred ca ultimii crestini tot spre Asia Centrala vor trage , evident daca zonele nu vor fi cu radiatii. In Europa si in Balcani se prevad lupte ingrozitoare si la fel in tarile din jurul Israelului
Deasemenea poate in Siberia sau Africa unde nu prea sunt orase.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2008, 19:44:03
ancah
Guest

Implicit

cozia: Pr. Arsenie Boca spune ca la un moment dat se va face un cerc de foc in jurul Romaniei. Oare acel foc va feri Romania de cele rele? credinta inca mai exista in aceasta tara, spre deosebire de altele.
Si apoi am inteles ca harta Turciei se va rupe in trei: o parte vor fugi in Asia (!), alta parte se va converti la crestinism si alta parte va muri. In aceasta tara exista miscari tectonice puternice. Cutremurul poate face ravagii.

Razvanm: nu cred ca in biblie scrie despre prosti pe care cu una cu doua ii poti "citi". Antihristul va fi un "istet in cele duhovnicesti", deci cu istetime si pricepere va prosti oamenii. iiva ademeni cu placeri si avutii, ca odata pe Iisus in pustia Carantaniei. Cei care nu vor putea fi ademeniti de el vor fi cei, care prin credinta lor, s-au situat de partea Domnului si Mantuitorului nostru. Dar si acestia vor trebui sa se tina tari pentru a nu cadea.
Nu e bine nici sa subestimam, nici sa supraestimam. Acesti oameni pot comunica la nivel de gand; pot vedea la distanta, fara a fi in acel loc; pot sa se faca nevazuti; au influenta, si multe altele, caci au ajutorul neprecupetit al satanei. Altfel cum sa cucereasca atatia oameni, printre care si oameni de buna credinta. "Caci multi vor cadea si se vor curati".(citat din memorie)
Reply With Quote
Vechi 18.03.2008, 20:33:08
Junior Member

Implicit

Anca,

Din ceea ce spune diaconul Andrei Kuraev, cea mai respectata voce a Rusiei ortodoxe, am inteles ca Antihristul se va instala cu tot tam-tam-ul, cu presa si TV in Templul reconstruit din Ierusalim. Asa il vor recunoaste crestinii. El inainte de toate va fi la inceput o personalitate politica si zi-mi, te rog, numai un singur politician care sa nu se fi instalat in functia sa fara sa faca niciun fel de zgomot.

In continuare am sa citez lungi pasaje din lucrarea cu priciina, a diaconului Andrei Kuraev, intitulata "Pecetea lui Antihrist. Codurile de bare si semnele vremurilor" si aparuta la editura Sophia.
Aceasta, daca pot sa spun asa, intr-o oarecare masura spre linistirea ta launtrica:

Citat:
"Cum să-l recunoaștem pe antihrist? Cea mai exactă, literală și mai istorică semnificație a cuvintelor Apostolului Ioan despre taina "celor trei de șase" este: "regele Israelului". 666 este semnificația numerică a formulei "ha-melek - le-ișra’el". Sfântul Apostol Ioan nu a descifrat direct acest număr, întrucât, dacă acest nume ar fi fost scris de-a dreptul, iudeii s-ar fi îndepărtat imediat de cele predicate de Evanghelie.
Deoarece asta înseamnă că acel mesia, a cărui venire este așteptată de iudei de mai multe milenii, va fi dușmanul lui Dumnezeu, un fals hristos. Acest avertisment al Apostolului Ioan le înlesnește mult viața creștinilor. Noi nu trebuie să ghicim după mintea noastră dacă a venit sau nu antihrist, dacă își pune deja capcanele sau nu. De fapt, creștinul ortodox nu trebuie să manifeste un interes special în căutarea lui antihrist. El nici nu trebuie căutat: se va arăta singur lumii. Trebuie doar, din când în când, să te uiți la postul de televiziune NTV (post de televiziune central din Moscova)… Una din deosebirile fundamentale între creștinism și iudaism constă în faptul că, din punctul de vedere al iudaismului, Mesia nu poate veni în lume pe ascuns. Puterea lui trebuie să fie vădită și revoluția pe care o va produce în ordinea lumii trebuie să fie, de asemenea, evidentă tuturor. Numai creștinii, obișnuiți cu imaginea "ascunsă", de taină, a lui Hristos, de la prima Sa venire, sunt înclinați să presupună că la fel ar putea să fie și așteptările mesianice ale iudeilor. Dar aceasta este o proiecție eronată a propriilor concepții și credințe asupra unor oameni complet diferiți. Mesia al iudeilor va fi proclamat în mod public și tunător. El va fi încoronat și înscăunat în Templul din Ierusalim (Dar, pentru această încoronare, trebuie mai întâi reconstruit templul din Ierusalim. Pentru care trebuie distrusă moscheea aflată acolo. Iar pentru aceasta trebuie izgoniți palestinienii din Ierusalim și nimiciți arabii. Așa că, fără un război foarte mare, nu se pot rezolva lucrurile… Dar, deocamdată, anul 2000 s-a încheiat cu propunerea președintelui SUA Bill Clinton, de a reglementa conflictul israeliano-palestinian pe baza recunoașterii suveranității palestinienilor asupra părții de est a Ierusalimului, adică exact asupra respectivei coline a templului…). El va fi nu numai un om politic, ci și un lider care va pretinde închinare religioasă. "El nu va aduce lumea la idolatrie, dar va fi vrăjmaș al lui Dumnezeu, va respinge toți zeii și va porunci lumii să i se închine lui, în locul lui Dumnezeu și va trona în Templul lui Dumnezeu - nu numai în cel din Ierusalim, ci peste tot în biserici" (Sfântul Ioan Gură de Aur, Omilii la Epistola a doua către Tesaloniceni). Conform admirabilei observații a lui M. Markiș, "Omul va rămâne om: respingerea minciunii nu poate fi dezrădăcinată din el. Iar când vom fi deja dezgustați de toate măruntele, ponositele semiadevăruri particulare - din fiecare confesiune, din fiecare Biserică a noastră -, atunci ni se va propune, în schimb, o superminciună, una singură, globală, puternică, evidentă și ultimă". Și nu bătrânii și înaintevăzătorii noștri preoți ni-l vor vesti pe antihrist, ci iudeii! Cu siguranță, Israelul nu-și va ascunde bucuria. Jubilarea lui în întreaga lume va fi asurzitoare. Când Israelul va exclama bucuros: "L-am găsit pe Mesia!", când evreii ne vor tâlcui, radioși: "Vedeți că profețiile noastre totuși s-au împlinit! A venit Mesia! Lumea i s-a închinat adevăratului rege al Israelului, care a devenit regele lumii" - atunci, la toate aceste prezentări pline de veselie, creștinii vor trebui să răspundă smeriți și liniștiți: "Ce să-i faci, asta e. În sfârșit. Așadar, dumneavoastră sunteți acel <<ha-melek - le ișra’el>>? Iertați-ne, nu vă putem strânge mâna!". Nu noi îl vom descoperi pe falsul hristos printre rândurile ziarelor sau în visele noastre. Ci vom fi înștiințați de venirea lui în mod public. Ni se va face cunoscută o întreagă listă a titlurilor lor oficiale. Dar despre una singură dintre slujirile lui se va vorbi, pentru început, în mod neclar: ceva în legătură cu statutul și convingerile lui religioase. Iar creștinul va deschide cartea Apocalipsei (a Apocalipsei, iar nu una de ghicit sau de jocuri de-a v-ați ascunselea!), va confrunta aceasta cu ce este scris acolo și va adăuga: "Regele Israelului… 666… O mică fiară în frac… Ce să-i faci, asta e, înseamnă că în curând va veni și Hristosul nostru… Îl vom aștepta în pustie, departe de serbările noastre…". Așadar, dacă într-adevăr evreii vor naște un mesia corespunzător imaginii lor despre slujirea mesianică, atunci postul de televiziune NTV va transmite un reportaj în direct de la locul desfășurării evenimentelor, din Ierusalim. Deocamdată nu se întâmplă aceasta, așadar nu există nici antihrist. Nu există pecetea sa. […]" Andrei Kuraev
Anca, sper, ca daca nu umila mea persoana, cel putin dl. Andrei Kuraev te-a convins ca venirea Antihristului si inscaunarea sa in Templul din Ierusalim va fi una publica, si nu una secreta, asa dupa cum suntem obisnuiti noi, crestinii, ca s-a petrecut venirea in lume a Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos.

Vei sti in mod public, ca si mine, ca si altii cand va avea loc instalarea lui Antihrist ca rege al nou infiintatului regat israelit, iar mai apoi ca presedinte al republicii universale israelite si atunci si prin povatuirea Bunului nostru Domn vei putea lua o hotarare in cunostinta de cauza.

PS. Dupa cum scrie Diaconul Andrei Kuraev, s-ar parea ca reconstructia Templului din Ierusalim sa fie precedata de un razboi de proportii nemaiintalnite intre evrei si palestinieni, caci acestia din urma au construita o moschee pe locul vechiului Templu al lui Solomon. Sper din tot sufletul ca dl. Kuraev sa aiba dreptate in aceasta privinta si noi, actualii crestini, sa fim ingaduiti de Domnul sa nu prindem in viata zilele domniei/presedintiei lui Antihrist peste republica universala israelita.

Domnul sa ne ajute sa putem trece prin aceste vremuri.
.................................................. .....................................
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii!
Reply With Quote
Vechi 18.03.2008, 20:42:27
Junior Member

Implicit

Citand cozia
Citat:
Citand razvanm
Citat:
crestinii vor trebui sa se refugieze in adancul pesterilor, hranindu-se din mila Domnului, exact asa cum se hranea si Proorocul Ilie inainte de a ajunge in casa vaduvei care l-a adapostit.

Razvan, ce zone crezi ca putea fi folosite pentru acest scop, pentru salvarea si mintuirea noastra?
Eu tind sa cred ca ultimii crestini tot spre Asia Centrala vor trage , evident daca zonele nu vor fi cu radiatii. In Europa si in Balcani se prevad lupte ingrozitoare si la fel in tarile din jurul Israelului
Deasemenea poate in Siberia sau Africa unde nu prea sunt orase.
Numai bunul Dumnezeu stie in ce zone ne-am putea refugia noi, crestinii.
Totusi, dupa umila mea parere, cred ca faptul ca ne vom refugia in scobiturile pamantului, in pesteri, dupa cum se vorbeste in Cartea Apocalipsei, trebuie luat ca atare.
Din cauza ca daca vom fi la suprafata pamantului, in orice punct de pe glob, satelitii actuali de recunoastere pot identifica pozitia oricarei persoane cu o eroare de 4-5 metri in plus sau in minus, iar in urma informatiilor pe care acestia le furnizeaza, necredinciosul Antihrist ar pune de urgenta mana pe cei care au evitat sa se insemneze cu semnul lui pe mana dreapta sau pe frunte (acest semn al lui, fiind de fapt un microcircuit electronic, de dimensiunea unui bob de orez, ce va fi injectat subcutanat in frunte sau in mana dreapta a oamenilor, fara de care cei ce vor trai atunci nu vor putea nici sa vanda si nici sa cumpere).

Doamne, Iisuse Hristoase, ajuta-ne sa putem trece prin aceste vremuri!
.................................................. ......................................
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Certificatul de nastere a crestinismului la noi Florin-Ionut Biserica Ortodoxa Romana 6 04.04.2011 16:04:16
"Autenticitatea" crestinismului oni91 Teologie si Stiinta 20 04.05.2010 16:32:34
mass-media si batjocorirea crestinismului alexandra28again Stiri, actualitati, anunturi 11 17.05.2008 21:58:04
nat. geographic-o arma impotriva crestinismului? alexandra28 Generalitati 61 02.09.2007 01:05:03